Sursa foto: Georgios Tsichlich

Capitala Cataloniei, Barcelona, este unul dintre cele mai atragatoare orase europene din punct de vedere turistic, laudandu-se cu o multime de strazi vibrante, muzee interesante, catedrale gotice, parcuri de distractie naucitoare si cladiri cel putin impresionante.

Fiind un oras plin de atractii turistice, una mai tentanta decat alta, este destul de dificil sa decizi ce sa vizitezi intr-un sejur de doar doua zile.

Pentru a-ti veni in ajutor, noi ti-am pregatit un mic itinerariu de 48 de ore in Barcelona, fascinantul “Oras al lui Gaudi”:

Prima zi – Operele lui Gaudi si Cartierul Gotic

Vacantele in Barcelona sunt incomplete daca nu vizitezi cel putin o opera realizata de Antoni Gaudi, unul dintre cei mai mari arhitecti catalani ai tuturor timpurilor. Sagrada Familia, lucrarea cea mai faimoasa a lui Gaudi si, totodata, cea mai inalta catedrala din Europa, cu a sa arhitectura fascinanta, te va impresiona inca din prima secunda. Istoria bazilicii este captivanta, iar Gaudi a fost cu adevarat un geniu greu de egalat. Daca vrei sa vizitezi interiorul catedralei, iti recomandam sa iti rezervi din timp biletul de acces pentru a evita cozile lungi de la intrare. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care vrei sa vizitezi Parcul Guell, gradina de basm a acestui oras superb. Parcul nu este foarte mare, o ora iti va fi suficient pentru a-l explora in totalitate. In Passeig de Gracia vei gasi alte doua capodopere realizate de Gaudi, Casa Batllo si Casa Mila (La Pedrera). Construite in acelasi stil arhitectural fantezist specific nonconformistului arhitect, cele doua cladiri-monument, inscrise de altfel in Patrimoniul Mondial UNESCO, sunt pur si simplu naucitoare.

Cel mai bun mod de a incheia prima zi in Barcelona este de a explora strazile unuia dintre cele mai renumite cartiere din oras, Cartierul Gotic (Barri Gotic). Centrul original al Barcelonei romane si medievale, acest cartier respira istorie la tot pasul, prin toate strazile-i inguste si prin toate cladirile sale gotice. Aici vei gasi frumoasa Catedrala Barcelona, Bazilica Santa Maria del Pi si Primaria, dar si o multime de restaurante si baruri traditionale, unde vei putea manca o paella catalana delicioasa alaturi de o Sangria racoritoare!

Ziua a doua – Plaja Barceloneta, Satul Spaniol si La Rambla

Cea mai cunoscuta plaja din oras, Barceloneta, are de toate: nisip fin, mare albastra, restaurante cu fructe de mare si o faleza intinsa. Se spune ca este cea mai buna plaja urbana din lume. Asezata in inima orasului, cu iesire la Marea Mediterana, aceasta plaja iti ofera o diversitate de activitati interesante cu care sa iti omori orele diminetii: volei sau frisbee pe plaja, plimbare cu caiacul pe mare si localuri in care sa savurezi un mojito autentic. Continua-ti ziua explorand Satul Spaniol (Poble Espanyol), un loc pe dealul Montjuic care iti prezinta cultura spaniola in ateliere de arte si meserii, restaurante traditionale si spectacole live. Poble Espanyol a fost construit la sfarsitul anilor 1920 ca atractie turistica pentru a prezenta arhitectura si cultura locala. Astazi seamana cu un orasel adevarat, cu mai mult de 115 cladiri traditionale, piete pline de viata, strazi inguste, magazine cu suveniruri si restaurante.

In final, mergi in La Rambla, strada cea mai turistica a acestui oras. Strada incepe din Plaça Catalunya si se intinde de-a lungul mai multor locuri importante, separand Cartierul Gotic de El Raval. Catedrala Barcelona se afla la doar cateva strazi, precum si Plaça Sant Jaume, care gazduieste Guvernul Catalan si Primaria. Unul dintre cele mai atractive locuri din La Rambla este La Boqueria, cea mai iconica piata stradala din Barcelona. Aici ai ocazia de a cumpara si gusta produse locale, cum ar fi tapasuri reci sau calde, sucuri naturale din cocos, mango si alte fructe exotice, carnati locali (fuet sau espetec) si caracatita gatita pe tabla (a la plancha). Simplele plimbari pe La Rambla sunt in sine niste experiente unice. Destul de aglomerata de turisti si localnici deopotriva, strada este plina de standuri tipice, chioscuri in care se vand suveniruri, cafenele, restaurante, florarii si o multime de artisti de strada ce anima atmosfera.


Daca te-am inspirat sa vizitezi Barcelona, te asteptam in agentiile noastre: http://agentii.dertour.ro