Sursa foto: Madrugada Verde/Shutterstock.com

Dacă „norocul irlandez” se află de partea ta și ai ocazia de a pleca într-un citybreak în veselul și coloratul oraș Dublin, vei avea nenumărate lucruri pe care să le faci și să le vezi cât timp ești acolo. Modern și vibrant, dar cu puternice accente istorice, Dublin este adânc înrădăcinat în cultura sa incredibilă, având localnici amabili și ospitalieri, cărora le place să împărtășească povești nesfârșite la un pahar de bere, să fredoneze cântece locale sau să glumească cu vizitatorii.

Dacă încă nu te-ai hotărât ce să faci în cele 2-3 zile de vacanță în capitala Irlandei, iată câteva sugestii:

Vizitează Muzeul Fabricii de Bere Guinness (Guinness Storehouse)

Guinness StoreHouse

Guinness StoreHouse

Dacă ești pasionat de bere, nu ai voie să ratezi uimitorul muzeu Guinness, care este una dintre cele mai populare atracții turistice din Irlanda și, totodată, una dintre cele mai vechi, datând încă din 1670!

În primul rând, muzeul te va duce prin procesul de fabricare a berii. Vei afla care sunt ingredientele și procesul folosit pentru a produce faimoasa bere. Totodată, vei învăța despre istoria Guinness și despre fondatorul fabricii. Iar la sfârșitul turului, un angajat al fabricii îți va arăta cum să guști în mod corespunzător berea. După ce ai avut parte de această degustare gratuită, vei merge la unul dintre barurile muzeului, Gravity Bar, unde vei învăța cum se toarnă corect berea Guinness în pahar.

1. Vizitează uimitoarea Catedrala Sf. Patrick

Cunoscută ca fiind cea mai mare biserică din toată Irlanda, Catedrala Sf. Patrick a fost fondată în anul 1191, având astfel peste 800 de ani de istorie și cultură fascinantă. Cu o arhitectură uimitoare atât în interior, cât și în exterior, în care predomină stilul victorian, catedrala este cunoscută, de asemenea, pentru faptul că găzduiește locul de veci al marelui scriitor Jonathan Swift, autorul călătoriilor lui Gulliver.

2. Fă o oprire la Trinity College (Colegiul Sfintei Treimi)

Trinity College

Trinity College

A fost fondat în 1592, fiind astfel una dintre cele mai vechi universități din Europa. A fost modelat după celebrele universități colegiale Cambridge și Oxford și cuprinde toate disciplinele academice majore în domeniul științelor sociale și umane, artelor, medicinei și ingineriei.

Mai mult, colegiul găzduiește una dintre cele mai mari biblioteci de cercetare din țară, având peste 5 milioane de volume, resurse electronice și manuscrise celebre, inclusiv Cartea din Kells, un manuscris vechi ce cuprinde mai multe evanghelii create de călugării celți în jurul anului 800 d. Hr. Biblioteca poate fi vizitată contra unei mici taxe.

Simte-te liber să vizitezi campusul Trinity în orice moment al zilei, chiar și în timpul orelor de curs. Campusul se întinde pe o suprafață de 47 de acri, peste care sunt răspândite peluze luxuriante, grădini colorate, alei pietruite și clădiri istorice.

3. Petrece câteva ore în Temple Bar

Temple Bar

Temple Bar

Temple Bar nu este un pub, așa cum sugerează numele, ci este un cartier, sau mai bine zis un centru cultural al Dublinului. Foarte asemănător cu Centrul Vechi din București, vibrantul cartier găzduiește o mulțime de galerii de artă, magazine, restaurante, locuri de cazare și, bineînțeles, baruri. Cel mai bun moment în care să vizitezi Temple Bar este seara, când totul este plin de viață.

Fă o călătorie în trecut în timp ce vizitezi Castelul Dublin

Dublin Castle

Dublin Castle

Cu peste 800 de ani de amintiri irlandeze încapsulate în interiorul zidurilor sale, această structură impresionantă din piatră a fost, de-a lungul timpului, locul în care s-au desfășurat unele dintre cele mai importante evenimente din istoria țării. Cu o suprafață de peste 11 hectare, Castelul Dublin se înalță cu mândrie peste cea mai înaltă creastă din localitate, fiind în prezent folosit atât pentru recepțiile de stat importante și pentru inaugurările prezidențiale, cât și în scop turistic.

Printre cele mai importante încăperi deschise turiștilor se numără: Apartamentele de Stat, Capela Regală, Heritage Centre (centrul de meșteșuguri), Muzeul Gărzilor și Biblioteca Chester Beatty.

Dublin este un oraș foarte mare și, totuși, în comparație cu alte capitale europene, nu se simte ca o metropolă. Este plat, fără clădiri înalte, cu excepția clădirilor de birouri din apropierea portului, și adăpostește o mulțime de case fermecătoare și parcuri verzi (cum ar fi Parcul Phoenix, care este cel mai mare parc urban din Europa).

Totodată, este un oraș cultural, cu numeroase clădiri și monumente istorice! Această combinație de frumusețe și istorie face ca Dublin să fie o destinație grozavă pentru un citybreak!

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de cazare în Dublin!