Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: barcelona

Ce poți face într-un city break în Barcelona

Sursa foto: R.M.Nunes/Shutterstock.com

Găzduind unele dintre cele mai fascinante clădiri din întreaga lume, câteva plaje grozave și cel mai mare stadion de fotbal din Europa, Barcelona este o destinație populară tot timpul anului. Mii de turiști vin aici pentru a se plimba prin piețele tradiționale autentice, pentru a se bucura de viața de noapte vibrantă, pentru a descoperi arhitectura lui Gaudi, pentru a urmări evoluția lui Picasso și din multe alte motive.

Citeste in continuare »

Cele mai frumoase 5 catedrale din Europa

Sursa foto: MarinaD_37/Shutterstock.com

Puțini factori au jucat un rol atât de important precum creștinismul în ceea ce privește arhitectura europeană. Timp de sute și sute de ani, regii, pontifii și nobilii s-au folosit de nenumărate resurse pentru ridicarea catedralelor și bisericilor ce dăinuie și în ziua de azi, despre care putem spune că sunt, fără îndoială, unele dintre cele mai impresionante structuri create de om care au existat vreodată.

Citeste in continuare »

Barcelona: un mic ghid despre ce să NU faci în acest oraș

Sursa foto: Lukasz Szwaj/Shutterstock.com

Barcelona este, cu siguranță, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Dar nu există niciun motiv să credem că acesta este paradisul, deși frumusețea arhitecturală și atmosfera vibrantă te pot determina să crezi acest lucru.

Toți cei care vizitează pentru prima dată capitala Cataloniei tind să cadă ușor în capcanele turistice, să cheltuie prea mulți bani sau să aibă așteptări nerealiste.

Citeste in continuare »

48 de ore in Barcelona – ce nu trebuie sa ratezi

Sursa foto: Georgios Tsichlich

Capitala Cataloniei, Barcelona, este unul dintre cele mai atragatoare orase europene din punct de vedere turistic, laudandu-se cu o multime de strazi vibrante, muzee interesante, catedrale gotice, parcuri de distractie naucitoare si cladiri cel putin impresionante.

Fiind un oras plin de atractii turistice, una mai tentanta decat alta, este destul de dificil sa decizi ce sa vizitezi intr-un sejur de doar doua zile.

Citeste in continuare »

10 din cele mai cunoscute cladiri din Barcelona

Barcelona, foto Georgios Tsichlis

*Sursa foto: Georgios Tsichlis / Shutterstock.com

Antoni Gaudi (1852 – 1926) este probabil cel mai faimos si admirat arhitect catalan. El este principala figura a asa-numitului Modernism Catalan (echivalentul Art Nouveau-ului din Catalonia), desi lucrarile sale cele mai mari reflecta un stil unic, bizar, care transcend stiluri si miscari arhitecturale individuale. Citeste in continuare »

Mergi intr-un city break in Barcelona? Iata 10 lucruri gratuite pe care le poti face aici

Barcelona

*Sursa foto: Vaditto  Shutterstock.com

Barcelona are suficiente atractii turistice variate incat sa ii tina fericiti cateva saptamani pe cei mai mari vanatori de istorie si cultura, pe gurmanzi si pe iubitorii de plaje insorite. Citeste in continuare »

Top destinatii recomandate de weekend

Ce poate fi mai reconfortant decat un weekend intr-un oras european, plin de tentatii de toate felurile si pentru toate preferintele, care sa te faca sa uiti de vremea rece de afara si sa-ti incarce bateriile pana la primavara? Iti propun cateva destinatii de cucerit sau de “aprofundat” in aceasta perioada, indiferent daca esti pasionat de cultura, istorie, arta sau arhitectura, vrei doar sa te bucuri de un pic de exotism sau din toate cate putin. Citeste in continuare »

Primera Division Spania – un city break si un meci de fotbal memorabile!

Pentru toti iubitorii fotbalului la cel mai inalt nivel, dar si ai Spaniei, specialistii Dertour recomanda o calatorie memorabila si o incursiune in stilul de viata spaniol, la mijloc de noiembrie. Vremea este perfecta, iar meciul dintre Barcelona si Zaragosa se anunta extrem de interesant. Iata mai jos ce va propunem…

Citeste in continuare »

Iata ce sa ocolesti in Barcelona!

Barcelona este un oras perfect, frumos, irezistibil, care ne infierbanta imaginatia si la care ne intoarcem mereu si mereu, descoperind stradute, alei, magazine si restaurante incredibile. Timpul sta in loc atunci cand esti in orasul lui Gaudi, iar stralucirea Barcelonei a fost descrisa de scriitori celebri, de pictori si de muzicieni in piesele lor. Sunt total de acord cu aceste afirmatii, ca doar eu le-am scris. Insa am avut ocazia sa vad si cealalta parte a orasului, “the dark side”, ca sa zic asa. Si atunci m-am gandit sa va dau cateva sfaturi despre ce sa ocolesti atunci cand te afli in Barcelona…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour