Barcelona

*Sursa foto: Vaditto  Shutterstock.com

Barcelona are suficiente atractii turistice variate incat sa ii tina fericiti cateva saptamani pe cei mai mari vanatori de istorie si cultura, pe gurmanzi si pe iubitorii de plaje insorite. Cu toate acestea, taxele de intrare si costurile necesare pentru a admira cele mai cunoscute atractii turistice pot fi descurajante pentru o mare parte din vizitatori. Din fericire, turistii cu un buget redus nu trebuie sa ocoleasca acest fermecator oras, existand o varietate de moduri de a explora Barcelona chiar si gratuit.

Iata 10 lucruri gratuite pe care le poti face in Barcelona:

Viziteaza Parc de la Ciutadella.

Parcul Ciutadella este una dintre cele mai populare zone verzi ale Barcelonei. Turistii sunt adesea atrasi de palmierii exotici din Parcul Ciutadella, de lacul in care pot sa se relaxeze plimbandu-se cu o barca cu vasle, de spectaculoasa cascada proiectata de faimosul Gaudi si, de asemenea, de gradina zoologica unde pot asista la spectacole magnifice cu delfini si lei de mare. In interiorul acestui parc, exista zone speciale pentru picnic, mese de ping-pong in aer liber si terenuri de joac. Locul cel mai linistit din Parcul Ciutadella in care poti sa citesti o carte se afla langa iaz, in gradinile de trandafiri.

Intra in biserica Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar este o biserica de neratat in Barcelona, construita in secolul al XIV-lea, care iti va atrage atentia prin arhitectura sa. Cu un design specific arhitecturii gotice catolice si cu o poveste fascinanta in spate, Santa Maria del Mar este un must-see pentru turistii iubitori de istorie, cultura si arhitectura.

Relaxeaza-te pe plaja BarcelonetaBarceloneta

*Sursa foto: Santiago Cornejo  Shutterstock.com

Plajele capitalei Cataloniei nu sunt in totalitate naturale, avand nisip dragat de pe fundul marii si palmieri importati din Malaga, din perioada Olimpiadei din anul 1992, perioada in care Barcelona abia incepuse sa prinda popularitate in randul turistilor straini. Astazi, poti sa te plimbi pe sapte kilometri de nisip, fiind locul ideal pentru cei care doresc sa se relaxeze dupa cateva zile de vizitat muzee si alte atractii turistice din Barcelona. In plus, apa este curata iar intrarea nu este abrupta, deci este un loc sigur pentru cei care doresc sa faca o baie.

Fa o tura pe strada La Rambla

Cea mai faimoasa strada a Barcelonei este pavata cu mozaicurile lui Miro si impovarata de tarabe cu suveniruri de lux si flori colorate. Daca iesi la o plimbare pe aceasta strada vei observa de o parte si de alta muzee si o multime de artisti de strada. Ajuns in faimoasa piata alimentara Boqueria, vei putea degusta cele mai proaspete cocktail-uri naturale din fructe exotice rar intalnite.

Fa o plimbare pe Passeig de Gracia

Aceasta plimbare spre cartierul Gracia este una dintre cele mai populare drumuri si carari din intreaga Barcelona, si pe buna dreptate! De-a lungul traseului, vei observa unele dintre lucrarile semnate de marele arhitect Gaudi – Casa Batlló si Casa Milà. Este recomandat sa faci aceasta plimbare pe jos, indata ce soarele rasare sau, de ce nu, la apus, cand incepe sa se racoreasca putin.

Arcul de TriumfArcul de Triumf din Barcelona

*Sursa foto: William Perugini / Shutterstock.com

Un alt element de arhitectura de apreciat in Barcelona este Arcul de Triumf, un arc de triumf diferit de celelalte care se gasesc in alte mari orase ale Europei, fiind construit special pentru Barcelona World Fair din anul 1888.

Descopera arta stradala din Cartierul Gotic

Cunoscut mai mult sub denumirea de Barri Gotic in randul vorbitorilor de catalana sau de spaniola, Cartierul Gotic din Barcelona este unul dintre cele mai vechi cartiere din oras si este, in mod ironic, unul dintre locurile cele mai bune in care vei gasi semnele lasate de artistii moderni de strada. Pe usile caselor, pe garaje si in intreaga vecinatate, arta stradala este peste tot si asteapta sa fie descoperita.

Lasa timpul sa treaca in timp ce te relaxezi in Piata ReialPiata Reial

*Sursa foto: Rubiphoto / Shutterstock.com

Daca iti place sa iti petreci timpul observand trecatorii, cel mai bun loc in care sa faci acest lucru este curtea mare din Piata Reial, care nu este atat de departe de La Rambla.

Participa la un festival!

Daca vizitezi Barcelona la sfarsitul lunii septembrie, nu rata festivalul de cinci zile Festes Mercè, care aduce orasul la viata cu concerte gratuite, dans, focuri de artificii, spectacole acrobatice, parade colorate cu tobe, petarde si oameni mascati. Sau poti incerca extravagantul festival de vara Festa Major de Gracia, renumit pentru strazile frumos decorate si pentru concertele gratuite.


Dertour ofera pachete turistice personalizate catre orice destinatie. Daca doresti sa vizitezi orasul Barcelona, te rugam sa iei legatura cu unul dintre consultantii nostri: 031 438 73 21, 031 438 73 22 sau la adresa la email oferte@dertour.ro