Sursa foto: Olena/Shutterstock.com

Există o sumedenie de locuri grozave în care să petreci noaptea dintre ani, însă printre cele mai cool destinații se află  Amsterdam, mai ales dacă vrei să rămâi în Europa. De la petreceri nebune pe acoperișuri la focuri de artificii spectaculoase în cele mai populare piețe, capitala Olandei îți promite cea mai tare distracție de Revelion!

Ce este de facut în Amsterdam de Revelion:

Deși cea mai mare petrecere de Revelion se desfășoară la Oosterdock, unde faimoasa navă VOC Amsterdam și Muzeul Maritim conturează un fundal fabulos, există sute de posibilități de a sărbători cea mai așteptată petrecere a anului în capitala Olandei, fie că vorbim de restaurante cu vedere panoramică fantastică, cluburi selecte sau de localuri cu terase pe acoperiș. Însă cel mai bun loc în care să sărbătorești Revelionul în Amsterdam este în aer liber, în principalele piețe din centru: Piața Dam, Leidseplein, Rembrandtplein sau Nieuwmarkt, unde mulțimea tinde să se adune începând cu ora 21:30, în așteptarea focurilor de artificii. Chiar înainte de ora 00:00, oamenii își iau sticlele de șampanie și ciocnesc un pahar cu apropiații, urându-le un călduros “La mulți ani!”.

Pentru Revelionul 2018-2019, Primăria orașului Amsterdam va organiza spectacolul oficial de focuri de artificii pe Insula Java. De pe malul râului Amstel, în apropiere de Gara Centrală, vei găsi cel mai bun unghi din care să admiri aceste artificii.

Vrei să petreci în club? Ei bine, mai toate cluburile din Amsterdam își organizează propria petrecere de Anul Nou, însă trebuie să știi că, în această noapte, prețurile vor fi mai mari decât de obicei. Intrările pot fi în jur de 30 de euro. Cumpără biletele în avans pentru a te bucura de o eventuală reducere și pentru a te asigura că vei prinde loc în localul dorit. Dacă nu ai bilet și dorești să intri în club în mijlocul nopții, iar acesta nu este sold-out, este posibil să poți negocia prețul biletului la intrare. Printre cluburile care promit cea mai tare petrecere de Revelion în Amsterdam se numără Rough&Chique, TIKTAK și Girls Love Djs. De știut, de asemenea, că taxiurile din Amsterdam sunt greu de găsit în noaptea dintre ani. Rezervă-ți așadar un taxi în avans pentru a fi sigur că vei putea ajunge la timp și în siguranță la locația în care vei sărbători marele eveniment. Sau închiriază o bicicleta!

Răsfață-te cu un oliebollen!

Dacă nu ești olandez, probabil că nu ai auzit până acum de oliebollen, o mâncare tradițională olandeză care se mănâncă de Anul Nou. Este vorba despre un desert delicios, niște bile de aluat prăjite în ulei, cu diferite umpluturi, de regulă cu stafide. Le vei găsi peste tot în oraș, la standurile cu mâncare, așadar sunt imposibil de ratat.

În ziua de 1 ianuarie:

În prima zi din an, Amsterdamul se trezește lent din festivitățile care l-au ținut ocupat până în zori. Cel mai probabil, va fi mizerie pe străzi de la toate focurile de artificii și sticlele de șampanie, dar eroii orașului (curățătorii) își vor da toată silința să facă totul frumos și curat cât mai repede.

În afară de unele buticuri de suveniruri, toate magazinele din capitala Olandei vor fi închise în data de 1 ianuarie 2019. De asemenea, multe muzee nu vor putea fi vizitate în această zi. Nu și Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh și Casa Rembrandt, care sunt deschise în ziua de 1 ianuarie. O idee bună de a petrece prima zi din an ar fi să te plimbi cu o barcă de croazieră pe canalele din Amsterdam.

Cum găsești cazare în Amsterdan de Revelion:

Fiind o perioadă atât de aglomerată, s-ar putea să îți fie dificil să găsești o cazare bună în Amsterdam, care să nu fie nici prea departe de centru și nici prea costisitoare. Pentru asta, noi îți oferim câteva recomandări aici!