Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: grecia (page 1 of 6)

Curiozitati si lucruri nestiute despre Grecia

In timp ce o mare parte din populatia Romaniei prefera sa isi petreaca vacantele de vara in frumoasele insule grecesti, exista o multime de lucruri despre Grecia de care multi oameni nu au auzit.

Citeste in continuare »

De ce este Septembrie cea mai bună lună în care să mergi în Grecia

Santorini

Sursa foto: Feel good studio/Shutterstock.com

Nu există niciun moment mai bun de a vizita Grecia decât luna septembrie, când majoritatea călătorilor se întorc acasă, iar prețurile la toate facilitățile turistice încep să scadă.

Septembrie este o lună grozavă de a merge pe meleagurile elene, întrucât vremea și temperaturile mării sunt perfecte în această perioadă a anului.

Indiferent că ești pasionat de activități în natură, de cultura Greciei Antice sau, pur și simplu, îți dorești să te relaxezi la plajă, această lună este cea mai potrivită.

Citeste in continuare »

5 Locuri de văzut pe insula Skiathos, Grecia

Sursa foto: Cara-Foto/Shutterstock.com

Pitoreasca insulă grecească aparține grupului Sporadelor și se găsește în nordul Mării Egee. Skiathos este populară pentru plajele sale lungi cu nisip alb, pentru pădurile-i bogate de pini și pentru site-urile antice pe care le adăpostește.

Ghizii de călătorie spun că modalitatea perfectă de a te bucura de frumusețea acestei insule este pe jos sau cu bicicleta.

La fel ca majoritatea locurilor din Grecia, insula Skiathos are o sumedenie de trasee de trekking în natură, peșteri ce așteaptă să fie descoperite, porturi cu nave de toate mărimile, taverne cu fructe de mare și biserici ortodoxe vechi de sute de ani.

Citeste in continuare »

5 lucruri pe care trebuie să le faci într-o vacanță în Mykonos

Mykonos este, cu siguranță, răspunsul Greciei la Ibiza, dar mult mai confortabilă și, eventual, puțin mai costisitoare. Farmecul acestei insule este ca un magnet pentru turiștii din întreaga lume, chiar și pentru celebritățile de la Hollywood, care aleg să vină aici în fiecare vară pentru a petrece câteva zile de relaxare. Citeste in continuare »

Plaje pe care trebuie să le vizitezi în Creta

Sursa foto: Herakles Kritikos/Shutterstock.com

Dacă te gândești să te îndrepți spre insulele grecești, pentru a-ți petrece vacanța de vară, îți recomandăm un sejur pe insula Creta.  O facem motivat, pentru că insula, cea mai sudică și mai mare a Greciei, este aflată la mijlocul a trei continente (Europa, Asia și Africa). De asemenea, Creta are atât de multe plaje splendide încât poate deveni copleșitoare atunci când îți planifici călătoria.

Citeste in continuare »

Ce poți face într-o zi în orașul Chania?

Sursa foto: Neirfy/Shutterstock.com

Situat pe coasta de nord-vest a Cretei, cea mai mare insulă din Grecia și a cincea ca mărime din Marea Mediterană, orașul-port Chania este iubit atât pentru frumusețea și rădăcinile sale turcești și venețiene, cât și pentru minunatele plaje din jurul său și pentru mâncarea tradițională delicioasă din restaurante și taverne. Cu un centru istoric fascinant care se află chiar în portul cu caracteristici venețiene, Chania este vizitată de nave de croazieră de foarte mulți ani, câștigându-și astfel faima în rândul călătorilor din întreaga lume.

Citeste in continuare »

Top 9 cele mai frumoase plaje din Thassos, Grecia

Thassos

Thassos – Sursa foto: murbansky/Shutterstock.com

Denumită și Insula de Smarald a Mării Egee de Nord și considerată mândria Macedoniei și a Traciei, insula Thassos este una dintre cele mai bune destinații pentru vacanța de vară. În afara accesibilității și a unei clime blânde, aceasta ne impresionează și cu peisaje de-a dreptul superbe. Îți prezentăm câteva dintre cele mai frumoase plaje din Thassos pe care merită să le vizitezi. Citeste in continuare »

5 Locuri de vizitat în Rhodos, Insula Soarelui

Sursa foto: Philippos Philippou/Shutterstock.com

Rhodos, a patra insulă ca mărime din Grecia, este plină de plaje frumoase, păduri luxuriante, localități încărcate de istorie și obiective turistice extem de interesante. Având parte de 300 de zile cu soare pe an și fiind casa Colosului din Rhodos, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, această insulă vibrantă situată lângă coasta anatolică a Turciei este un loc ce te va impresiona nespus, te va cuceri cu peisajele sale spectaculoase și îți va încărca bagajul emoțional cu amintiri pentru tot restul vieții.

Pentru a-ți usura treaba în compunerea itinerariului de călătorie atunci când plănuiești să vizitezi insula Rhodos, îți oferim o listă cu cele mai bune 5 locuri de vizitat pe acest tărâm:

Citeste in continuare »

Ce poți face într-o vacanță în Larnaca, Cipru?

Sursa foto: Vera Larina/Shutterstock.com

Cipru este o destinație de vacanță din ce în ce mai căutată de români. Cu bilete de avion ieftine, cu plaje frumoase, o climă perfectă în aproape orice perioadă a anului și o istorie extrem de bogată, Cipru are ce să-ți ofere chiar și dacă stai mai mult de o săptămână în vacanță.

Dacă vrei să îți organizezi cât mai bine escapada în cea mai mare insulă din Mediterană, iată câteva idei de activități și obiective.

Citeste in continuare »

Petrece-ti vacanta pe plajele exotice ale insulei Zakynthos

Zakynthos

Zakynthos – Sursa foto: Krivosheev Vitaly/Shutterstock.com

Zakynthos, a treia insula ca marime de pe Marea Ionica, dupa Corfu si Kefalonia, este o destinatie turistica foarte populara in randul vizitatorilor din intreaga lume, inclusiv din Romania, laudandu-se cu o sumedenie de plaje exotice fermecatoare.

Desigur, cei mai multi turisti sunt atrasi de aceasta insula datorita celebrei plaje Navagio, insa Zakynthos are mult mai multe plaje care, cu siguranta, merita sa fie vizitate.

Cu o apa foarte albastra si clara a marii, cu nisip fin alb sau auriu si cu o diversitate de sporturi nautice disponibile, plajele din Zakynthos promit sa fie locul ideal in care sa-ti petreci vacanta de vara.

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour