Zakynthos1

Insulele Ionice sunt un grup de sapte insule situate in partea de vest a Greciei si ar trebui vizitate cel putin o data in viata, fiind destinatii de vacanta ideale. Despre Corfu se spune ca este “bijuteria insulelor Ionice”, fiind considerata o destinatie ideala datorita culturii sale bogate si a atmosferei cosmopolite dobandite de-a lungul secolelor. In afara de Corfu, exista alte doua insule care ar putea fi considerate destinatii ideale de vacanta, in special in timpul lunilor fierbinti de vara, chiar daca sezonul estival pe aceste insule incepe la mijlocul primaverii si se termina la mijlocul toamnei. Aceste doua insule se numesc Zakynthos si Lefkada.

Fa-ti vacanta in Zakynthos (Zante)!

Insula Zakynthos ii datoreaza numele fiului unui sef Arcadian, reflectand radacinile bine fixate in mit si istorie, fiind astfel un loc fermecator si ideal pentru a fi explorat. Italienii o numesc Zante, deoarece insula are, de asemenea, puternice influente venetiene. Cu toate acestea, este bine de stiut ca celebra si superba plaja Navagio nu are o faima datorata italienilor, ci unor aventurieri care, in timpul unei furtuni, au naufragiat in acest loc in care tanjim astazi sa facem o baie si sa ne bronzam.

Insula este, de asemenea, cunoscuta pentru un alt tip de comori naturale: broastele testoase Caretta Caretta. Aceasta insula este una dintre putinele din lume unde aceste creaturi pot fi vazute. Laganas (cea mai intinsa si cea mai celebra statiune din Zakynthos) este un punct de intalnire pentru testoasele Carreta Carreta in fiecare an. Aceasta plaja este un loc binecuvantat de natura, cu o frumusete naturala remarcabila, cu ape turcoaz si cu o vegetatie verde si parfumata, in care sclipesc flori multicolore.

Zakynthos nu este locul ideal numai pentru broastele testoase Carreta Carreta, ci si pentru cei care sunt dornici de distractie de noapte, petreceri si cluburi. S-ar putea spune ca localurile din Zakynthos sunt un pic prea aglomerate in timpul lunilor de vara din cauza turistilor ce vin in numar mare din Anglia si din tarile scandinave. Turistii de aici sunt, in general, tineri si nelinistiti, dar atmosfera din jur este, pur si simplu, minunata!

Exista mai multe optiuni pentru o vacanta de vara pe insula Zakynthos. Daca iti doresti sa iti petreci sejurul intr-un loc linistit si retras, departe de persoanele care adora petrecerile, ai putea sa alegi Alykes si Alykanas. Iar daca iti doresti o vacanta cu adevarat plina de tot ceea ce inseamna Zakynthos, poti sa alegi Laganas, Kalamari, Argasi, Agios Nikolaos sau Vassilikos. Toate sunt destinatii uimitoare si superbe, fiind ideale pentru cei care calatoresc impreuna cu familia sau cu prietenii.

Zakynthos

Kalamaki-Zakynthos

Viziteaza Lefkada (Lefkas)!

Lefkada (sau Lefkas) inseamna “cea alba” in limba greaca. Cu toate acestea, numele medieval al insulei, in timp ce aceasta era sub ocupatie otomana, a fost Agya Mavra, care inseamna “Sfantul Negru”. Astazi, insula Lefkada merita sa fie numita “cea alba” deoarece aceasta este cea mai luminoasa destinatie de vara pe care ar putea sa si-o doreasca cineva. Aceasta insula este o adevarata oaza de soare, stralucire si bucurie, mai ales in timpul verii cand vizitatori din toate colturile lumii sunt binecuvantati pe acest taram exotic.

Lefkada are norocul de a dispune de una dintre cele mai bune plaje din intreaga lume: Porto Katsiki. Porto Katsiki este un must-see si must-do, iar, in cazul in care inca nu ai fost acolo, acum este momentul sa explorezi aceasta plaja si sa te bucuri de frumusetile ei! Cu siguranta, aceasta este una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei Lefkada, un loc ideal in care sa navighezi si sa faci baie in apa limpede, calda si cristalina a Marii Ionice. Pentru a putea ajunge pe plaja, trebuie sa cobori niste scari lungi si, odata ajuns acolo, te poti bucura de nisipul alb si fin ce acopera aceasta plaja impresionanta.

Lefkada este a patra insula ca marime dintre insulele Ionice. Spre deosebire de celelalte, este legata de partea de vest a coastei Greciei printr-un pod. Capitala insulei poarta acelasi nume, Lefkada, fiind situata in partea de nord. Acesta este, cu siguranta, un oras superb pe care trebuie sa-l vizitati, fiind caracterizat de o frumusete pitoreasca si linistitoare. In plus, orasul Lefkada este situat la doar 20 de minute de mers cu masina de aeroport!

Frumusetea insulei consta nu numai in plajele sale legendare de pe coasta, dar si in zonele sale montane. Cel mai inalt varf este Stavrota, masurand 1158 metri deasupra nivelului marii. In mod cert merita sa vizitati satele montane de pe aceasta insula, acestea fiind acoperite de o multime de livezi de maslini, pini si zone viticole.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Lefkada (1) Lefkada (2)