Turcia - Alanya (4)Cand vorbim despre destinatii de vacanta, Turcia este in topul tarilor care ofera acel vis frumos de vara, construit din nisip fin, soare si o mare frumoasa si limpede. Daca adaugi si serviciile all inclusive de cea mai buna calitate, pentru care turcii sunt foarte apreciati, atunci poti sa declari ca ai gasit reteta perfecta pentru o vacanta reusita.

Turcia este, cu siguranta, o tara care te poate tine in priza zile sau chiar luni intregi, oferindu-ti o cultura mult diferita de a noastra, o istorie bogata si monumente atragatoare, indiferent ca vorbim de cele naturale sau de cele construite de om.

Vom vorbi in acest articol insa, despre plajele din Turcia, care reprezinta o comoara pentru fiecare turc in parte si care atrag an de an milioane de turisti. Sunt printre cele mai apreciate plaje din lume si, fara doar si poate, exista multe motive pentru asta.

Daca anul acesta te vei gasi printre cele 21 de milioane de turisti care trec granita Turciei, trebuie sa stii care sunt cele mai frumoase plaje pe care le poti descoperi. Este bine sa stii de la inceput ce merita vizitat, deoarece litoralul turcesc este mare si pe langa locatiile deosebite, poti descoperi si plaje mai putin placute.

Iata care sunt plajele care merita testate in Turcia:

Conform parerilor turistilor, plaja Patara este una dintre cele mai placute si mai primitoare din tara, daca nu chiar cea mai frumoasa. Situata la malul Marii Mediterane si la 85 de km distanta fata de orasul Fethiye, Patara este o plaja care se intinde pe o  distanta de 18 km si care ofera nisip foarte fin si atragator. Turistii care ajung pe aceasta plaja vor putea descoperi ca isi pot exersa veleitatile de sportivi facand surfing. De asemenea, in anumite perioade pot fi admirate broastele testoase care isi depun ouale, plaja fiind protejata de guvernul turc tocmai datorita acestui aspect. Sunday Times a clasificat aceasta plaja ca fiind una dintre cele mai frumoase ale lumii, asadar, poti sa o treci pe lista locurilor in care trebuie sa ajungi neaparat in aceasta viata.

La fel de frumoasa este si plaja Oludeniz, cunoscuta si sub denumirea de „Laguna Albastra”. Este foarte aproape de orasul Fethyie si este extrem de bine valorificata. Daca esti acel turist care este in cautarea vacantei de 5 stele, plaja Oludeniz iti poate oferi o experienta de neuitat. Aici poti decoperi hoteluri impresionante, restaurante si baruri foarte bine puse la punct si locuri de plaja pentru toate gusturile. Din pacate, este una dintre cele mai aglomerate plaje de pe litoralul turcesc, insa acest aspect poate fi trecut cu vederea, data fiind frumusetea locului. Oludeniz este locul perfect pentru relaxare si in acelasi timp pentru practicarea unui numar mare de sporturi acvatice, inclusiv scuba diving. Fiind situata foarte aproape de munte, natura de aici ofera si posibilitatea unor drumetii la inaltime, care iti pot dezvalui imagini impresionante.

Calatoria pe plajele din Turcia nu are cum sa continue altfel decat prin Olympos, o alta plaja cu care turcii se mandresc si care poate fi comparata cu un colt de rai. Acest lucru este datorat imbinarii perfecte intre padurile de pini, ruinele templelor de marmura ce dateaza inca de pe vremea romanilor si evident, plajele cu nisip fin si ape foarte curate. Desi este o zona mica si retrasa, Olympos este foarte apreciata. Nu este la fel de aglomerata ca si primele doua plaje, asadar, este perfecta pentru turistii care doresc relaxare in concediu. Plaja este situata la 80 de km de Antalya, asadar, daca ajungi aici poti descoperi si unul dintre cele mai impresionante orase turcesti. Langa Antalya poti descoperi multe alte plaje, fiecare unica in felul ei si fiecare cu o istorie bogata si cu peisaje deosebite.

Plaja Side este urmatoarea pe lista, situata tot in apropierea Antalyei si aflata la foarte mica distanta de aeroport. Si aici poti descoperi ruine romane si daca reusesti sa te intelegi cu localnicii satucului din apropiere, poti afla numeroase lucruri interesante. Nu te astepta la o plaja linistita, deoarece aglomeratia o face sa fie foarte animata si agitata. Putem spune ca plaja Side este o plaja destinata celor care isi doresc sa se distreze toata noaptea. Cu toata agitatia pe care o gasesti aici si cu toata aglomeratia, Side pare a fi un loc al contrastului. Astfel, in anumite momente ale zilei, plajele sale par a fi virgine, neatinse inca de picior de om.

Turcia - Side (5) Turcia - Side (8)

Foarte prezenta in ofertele turistice din Romania este si plaja Alanya, care ocupa si ea un loc fruntas in topul celor mai frumoase plaje turcesti. Este o plaja mare, care se intinde pe o suprafata de 22 de km si care are oferte turistice pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Daca iti doresti sa faci baie in mare chiar si atunci cand in Romania se simte miros de iarna, poti sa vii in Alanya. Aici sezonul incepe in aprilie si tine pana la sfarsitul lunii noiembrie. Alanya este o statiune cu discoteci, baruri si restaurante, si cu numeroase solutii de distractie.

Turcia - Alanya (2) Turcia - Alanya (5)

Chiar daca nu este in top 5, cel putin din punct de vedere al numarului de turisti, Iztuzu Beach este fara doar si poate una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia. Faptul ca numarul turistilor de aici nu este unul tocmai mare se datoreaza, in principal, pozitiei sale ceva mai retrase. Aici se poate ajunge doar cu barca, dupa o calatorie de 20 de minute din orasul Dalyan. Acest lucru poate sa descurajeze destul de multi oameni. Calatoria merita insa fiecare minut petrecut in barca si fiecare banut cheltuit, deoarece Iztuzu Beach este o plaja impresionanta, fiind si o zona nationala de conservare a naturii. Aici se dezvolta o specie de broasca testoasa pe cale de disparitie, se pot descoperi ruinele amfiteatrului roman din Caunos si se poate face baie in voie, deoarece apa este foarte calda.

Daca vrei sa te bucuri din plin de plajele oferite de Turcia, trebuie sa iti rezervi cativa ani doar pentru aceasta tara, deoarece lista este foarte lunga. Mai poti descoperi plaje precum Kleopatra, Kemer sau cele de pe Peninsula Bodrum si poti sa cunosti relaxarea la superlativ, datorita serviciilor ireprosabile ale turcilor. Turcia este o tara care te poate cuceri si, daca esti un pasionat al culturii orientale, s-ar putea sa iti programezi vacantele pentru urmatorii ani pe litoralul de aici.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.