Te-ai întrebat vreodată care este cel mai mare oraș din lume? Din punct de vedere al suprafeței, ai putea să fii tentat să numești New York-ul, însă dacă ne raportăm la numărul de locuitori, Tokyo este, cu siguranță, răspunsul corect.

Potrivit studiilor, Tokyo este ”acasă” pentru nici mai mult nici mai puțin de 36.9 milioane de locuitori. Chiar și așa, turiștii nu se feresc să viziteze această metropolă, iar motivele sunt evidente. Află cele mai interesante 5 curiozități despre cel mai mare oraș din lume!
Tokyo are o suprafață de 7.000 de km pătrați și totodată cea mai mare densitate de locuitori. Pentru că nu pare a fi un oraș destul de încăpător pentru cei aproximativ 36 de milioane de locuitori, casele din Tokyo sunt foarte mici. De exemplu, un apartament are, în medie, 15 m pătrați. Dacă nu ne crezi pe cuvânt când spunem că metropola este excesiv de aglomerată, atunci încearcă o călătorie cu metroul de acolo!

1. Tokyo are o suprafață de 7.000 de km pătrați și totodată cea mai mare densitate de locuitori. Pentru că nu pare a fi un oraș destul de încăpător pentru cei aproximativ 36 de milioane de locuitori, casele din Tokyo sunt foarte mici.

De exemplu, un apartament are, în medie, 15 m pătrați. Dacă nu ne crezi pe cuvânt când spunem că metropola este excesiv de aglomerată, atunci încearcă o călătorie cu metroul de acolo!

2. Tokyo oferă o mulțime de delicii culinare turiștilor și localnicilor pofticioși, deopotrivă. Aici se află cele mai multe restaurante de lux din lume – mai exact, vorbim despre 14 restaurante cu 3 stele Michelin.

Mai mult decât atât, cei cu dare de mână pot să guste în Tokyo unul dintre cele mai scumpe preparate de pe mapamond (friptura de vita Kobe 800 euro/kg), la Steak Aragawa, aflat în topul restaurantelor pretențioase din întreaga lume.

3. Tokyo este una dintre cele mai bune destinații de vacanță și pentru iubitorii de shopping. Districtul Ginza oferă o mulțime de produse de la  branduri internaționale, printre care Bvlgari, Chanel sau Cartier.

Harajuku si Omotesando sunt alte două zone pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Tokyo și vrei să achiziționezi piese vestimentare extravagante.

4. Cea mai scumpă cameră de hotel din lume se află, de asemenea, în Tokyo. Hotelul Ritz Carlton îți oferă posibilitatea de a te caza într-o cameră a cărei închiriere costă 25.000 de dolari pe noapte! De la ferestrele acestei camere vei avea parte de o priveliște de milioane, deoarece camera se află la etajul 53, de unde poți admira Palatul Imperial.

Hotelul oferă în plus și alte facilități pentru cei care vor să se bucure din plin de o vacanță fără limite: închirierea unui majordom pe perioada șederii!

5. Ca orice alt oraș important al lumii, legendele și superstițiile nu au ocolit nici această zonă din Japonia. Potrivit unei credințe populare, o relație va fi mai trainică dacă un cuplu de îndrăgostiți va privi cum luminile Turnului se sting.

Mai mult decât atât, îndrăgostiții ar trebui să evite plimbările pe lacul din parcul Inokashira, dintr-un simplu motiv: acest lucru le-ar aduce ghinion și se vor despărți. De vina ar fi Zeița Benzaiten, cea care veghează parcul respectiv, face tot posibilul să despartă cuplurile de îndrăgostiți!

Tokyo este un oraș fascinant, pe care ar trebui să îl vizitezi cel puțin o dată în viață pentru a-l descoperi în amănunt!