Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: amsterdam

Revelion în Amsterdam, orașul în care orice este posibil

Sursa foto: Olena/Shutterstock.com

Există o sumedenie de locuri grozave în care să petreci noaptea dintre ani, însă printre cele mai cool destinații se află  Amsterdam, mai ales dacă vrei să rămâi în Europa. De la petreceri nebune pe acoperișuri la focuri de artificii spectaculoase în cele mai populare piețe, capitala Olandei îți promite cea mai tare distracție de Revelion!

Citeste in continuare »

5 muzee de vizitat in Amsterdam

Sursa foto: yasonya/Shutterstock.com

In Amsterdam exista nu mai putin de 400 de muzee, cele mai multe avand atat expozitii permanente cat si expozitii temporare. Cu o asemenea oferta poate fi destul de dificil sa decizi ce muzeu sa vizitezi intr-o calatorie in capitala Olandei.

Celor care prefera sa nu ia in considerare toate cele 400 de optiuni in acelasi timp, le sugeram sa viziteze urmatoarele 5 muzee, despre care noi credem ca sunt cele mai bune.

Citeste in continuare »

5 muzee din Amsterdam ce trebuie vizitate

*Sursa foto: ingehogenbijl / Shutterstock.com

Unul dintre cele mai importante orase din Europa, Amsterdam, a fost resedinta unora dintre cele mai renumite figuri din istoria culturala, de la artistii revolutionari Van Gogh si Rembrandt, pana la eroina istorica Anne Frank. Patrimoniul bogat al orasului este prezentat in numeroasele galerii si muzee, care povestesc despre viata orasului si legendele ce au locuit acolo. Citeste in continuare »

TOP 5 cele mai neobisnuite cladiri din Europa

 

*Sursa foto: Piith Hant / Shutterstock.com

Neconventionalul poate fi regasit in orice domeniu, iar cel ar arhitecturii nu prezinta nicidecum exceptii. Numeroase constructii atipice prind forma in marile orase ale Europei si starnesc curiozitatea turistilor, datorita formelor bizare, a designului sau o cromaticii. Citeste in continuare »

7 excursii de o zi din Amsterdam

*Sursa foto: Yasonya/Shutterstock.com

Amsterdam este un oras superb in care poti descoperi numeroase muzee interesante si alte obiective turistice de interes, insa daca petreci o perioada mai lunga in oras s-ar putea sa iti doresti sa mai vezi si altceva, asa ca ne-am gandit si la acest lucru si iti propunem 7 destinatii splendide care se afla in apropierea Amsterdamului. Citeste in continuare »

Ce poti sa faci iarna in Amsterdam?

*Sursa foto:  DutchScenery/Shutterstock.com

Amsterdam este cunoscut pentru canalele sale superbe si muzeele la care milioane de vizitatori se inghesuie an de an. Desi poate ai crede ca numai in mijlocul sezonului cald poti descoperi frumusetile “Venetiei de Nord”, noi suntem aici sa iti demonstram ca Amsterdam este o destinatie ideala pentru orice anotimp. Asadar, daca te gandeai la o vacanta in perioada sezonului rece si nu stiai ce destinatie sa alegi, poti sa treci cu incredere Amsterdam pe lista.

Citeste in continuare »

5 Cafenele pe care sa le frecventezi in Amsterdam!

Stim cu toti ce se intampla in cafenelele (asa numite coffee shops) din Amsterdam. Daca tu nu stii, iti spune eu: in primul rand se fumeaza si nu tutun, apoi te imprietenesti cu localnici “amabili” care iti vor recomanda un bar sau un restaurant “grozave”, apoi pleci cu o gasca pe care abia ai cunsocut-o spre cartierul rosu… Acesta este doar un scenariu posibil si trebuie sa fii constient de faptul ca Amsterdamul este un oras extrem de civilizat, in care daca esti atent, nu ti se poate intampla nimic. Astfel m-am gandit sa iti recomand cateva cafenele safe, in care poti petrece impreuna cu prietenii…

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour