Zanzibar este un arhipelag semi-autonom care face parte din Tanzania, fiind situat în Oceanul Indian, la doar 50 de kilometri distanta de continentul african. Arhipelagul este format din mai multe insule mici si doua insule mari – Unguja (sau Zanzibar) si Pemba. Capitala este orasul Zanzibar, de pe insula Unguja, al carui centru istoric, numit Stone Town (Orasul din Piatra), este inclus in patrimoniul UNESCO.

Zanzibar este o destinatie exotica accesibila, in comparatie cu altele, fiind o alegere ideala pentru cei care isi doresc sa faca plaja chiar si de Revelion. In plus, insula are un farmec local deosebit, o cultura aparte si obiceiuri inedite pentru turistii obisnuiti cu destinatii occidentale. 

Cuprins

Ce trebuie sa stii înainte sa pleci în Zanzibar

Cele mai bune plaje din Zanzibar

  1. Plaja Bwejuu
  2. Plaja Michamvi
  3. Plaja Nungwi
  4. Plaja Kendwa
  5. Plaja Kizimkazi
  6. Plaja Matemwe
  7. Plaja Pongwe

Te invitam sa descoperi alaturi de noi aceasta minunata destinatie si, înainte de a-ti arata care sunt cele mai bune plaje de pe insula, iti prezentam cateva informatii importante, pe care trebuie sa le cunosti daca te gandesti sa alegi o vacanta în Zanzibar.

Ce trebuie sa stii inainte sa pleci în Zanzibar

Cei mai multi locuitori din Zanzibar sunt musulmani, prin urmare este recomandat sa respecti anumite reguli, pentru a nu-i ofensa pe credinciosi. Nu-ti face griji, pentru ca ai voie sa bei alcool si sa porti rochii scurte, dar numai în zonele turistice, nu si in centrul istoric. Musulmanii nu consuma alcool, prin urmare este recomandata discretia, chiar daca vei gasi cateva baruri si magazine care vand bauturi alcoolice chiar si în zonele centrale ale orasului.

Daca vrei sa stii cand sa mergi în Zanzibar, tine cont ca aici exista doua anotimpuri ploioase. Cel mai lung sezon ploios tine din martie pana în luna mai, cand ploile sunt torentiale, aduse de muson. Deseori ploua si din noiembrie pana in decembrie, dar in rafale scurte, care doar racoresc putin atmosfera fierbinte, prin urmare poti alege aceasta destinatie pentru sarbatorile de iarna, pentru ca exista oferte foarte bune de cazare in Zanzibar. Aici vei gasi unele dintre cele mai luxoase resorturi turistice din africa de Est, care vei avea absolut tot ce-ti doresti. Viata confortabila si dinamica de aici este în contrast cu atmosfera linistita si cu stilul de viata modest al localnicilor. 

Bucataria locala este delicioasa si cu siguranta o vei aprecia, mai ales daca nu ti-e teama sa încerci un meniu ceva mai condimentat. Vei gasi aici un amestec de retete arabesti, indiene, portugheze, africane si chinezesti, iar condimentele cel mai des folosite sunt piperul negru, scortisoara, cuisoarele si nucsoara. Nu degeaba acest arhipelag mai este numit „spice Islands”! Iti recomandam sa incerci o reteta africana de ugali, un chapatti indian sau un curry în stil swahili, dar si fructe de mare.

Cele mai bune plaje din Zanzibar

Cele mai bune destinatii pentru plaja sunt Nungwi si Kendwa din nordul arhipelagului, cu hoteluri in regim all inclusive si cluburi ideale pentru petreceri pe malul oceanului. Daca iti doresti un sejur mai linistit, o experienta autentica, poti alege orasele Bwejuu sau Jambiani – paradisuri exotice in care ai posibilitatea sa explorezi si sate traditionale. Iti prezentam în continuare 7 plaje din Zanzibar pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi pe insula.

1. Plaja Bwejuu 

Bwejuu este una dintre cele mai bune plaje din Zanzibar. Are nisip alb si fin si este marginita de palmieri, fiind locul ideal pentru relaxare si intimitate. Prin urmare, daca vrei sa te bucuri in liniste de soare si de mare, alege aceasta plaja de pe coasta sudica a insulei, situata la doar o ora si jumatate de mers cu masina de istoricul stone town.

Pe plaja Bwejuu poti face insa si multe activitati, daca iti doresti odihna activa. Se organizeaza si scurte excursii în zona, pe care merita sa le faci: poti vizita satul traditional Bwejuu, poti vedea cum arata o padure de mangrove sau poti face scufundari ori snorkeling pe langa recifele de corali. Daca iti doresti ceva si mai inedit, atunci alege o excursie de o zi in padurea Jozani, unde traiesc maimutele Red Colobus.

2. Plaja Michamvi

Michamvi este o peninsula din partea estica a insulei, o laguna izolata, plina de recife de corali. Tine cont ca aici sunt putine resorturi turistice, dar, daca vrei sa te plimbi ore in sir pe plajele pustii cu nisip fin si curat, aici este locul ideal pentru tine. 

Peninsula este impartita in doua zone: Michamvi-Pingwe in est si Michamvi-Kae in vest. Michamvi-Pingwe este cea mai pitoreasca regiune, datorita lagunei sale pline cu recife de corali si plajelor cu palmieri.

3. Plaja Nungwi 

Nungwi este o plaja animata, situata intr-o zona plina de cluburi de noapte, baruri si restaurante. Daca vrei sa te distrezi si sa petreci pana dimineata, aici este locul perfect! Plaja Nungwi se afla pe coasta de nord a insulei si este una dintre cele mai frumoase si populare plaje din Zanzibar.

Zona este foarte buna si daca vrei sa faci scufundari sau snorkeling printre corali. Cu putin noroc, aici poti sa vezi si delfini sau testoase. Plaja Nungwi este si cel mai bun loc din Zanzibar ca sa admiri un apus de soare romantic. Iti recomandam sa faci seara o scurta croaziera cu o barca traditionala, pentru a te bucura din plin de acest moment.

4. Plaja Kendwa

Apele perfect curate sunt ideale pentru inot sau snorkeling în zona plajei Kendwa, care este mult mai linistita decat vecina ei din nord, Nungwi. Aceasta este una dintre putinele plaje din Zanzibar care nu este afectata prea mult de maree, de aceea apele raman curate si linistite. Poti avea surpriza sa gasesti pe plaja Kendwa si cateva stele de mare frumos colorate. Si aici poti sa admiri un superb apus de soare, iar noaptea plaja se anima cu petreceri de neuitat.

5. Plaja Kizimkazi

Kizimkazi este un mic satuc pescaresc de pe coasta sudica a insulei, unde plajele sunt foarte diferite de cele din restul zonelor. Nu vei gasi lagune si plaje întinse umbrite de palmieri, ci mici golfuri stancoase. De aceea, în aceasta regiune sunt mai putine statiuni turistice, dar atmosfera este una autentica. Merita sa faci macar o vizita pe plaja Kizimkazi si sa rezervi o scurta plimbare cu barca, pentru ca aici ai ocazia sa vezi delfini si chiar sa înoti alaturi de ei, în mediul lor natural.

6. Plaja Matemwe

Matemwe este o plaja lunga, idilica, unde vei gasi unul dintre cele mai curate si fine nisipuri de pe insula. Este de asemenea cea mai intinsa plaja din Zanzibar. Dincolo de palmierii care umbresc magnific plaja, vei gasi sate pescaresti traditionale, in care poti descoperi cultura locala si poti savura preparate delicioase.

La aproximativ 2 kilometri in larg, dincolo de reciful de corali, se afla atolul Mnemba, o mica insula celebra pentru activitatile de tipul scuba diving organizate aici. Daca doresti, poti face si snorkeling sau kitesurfing.

7. Plaja Pongwe

Pongwe este, cu siguranta, cea mai buna plaja din Zanzibar pentru cei care vor sa inoate in siguranta. Plaja are un aspect exotic, datorita vegetatiei foarte abundente, in special a palmierilor care marginesc fasiile lungi de nisip fin. Daca visezi sa te relaxezi zile in sir într-un paradis tropical autentic, aici trebuie sa vii!

In zona plajei Pongwe poti face snorkeling, te poti plimba cu barca sau poti inota chiar si alaturi de copii, pentru ca apele sunt linistite si sigure, datorita unui recif din larg, care protejeaza întreaga zona. Nu vei avea probleme cu valuri mari sau curenti periculosi!

Prin urmare, Zanzibar este o destinatie perfecta pentru plaja, atat vara cat si iarna, de Craciun sau de Revelion! Daca am reusit sa te convingem ca merita sa incluzi aceasta insula exotica pe lista urmatoarelor tale destinatii de concediu, tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi si sa rezervi cu ajutorul nostru un sejur sau un zbor Bucuresti – Zanzibar. Vei gasi la noi multe oferte avantajoase, care cu siguranta se vor încadra în bugetul tau de vacanta.

Surse: Wayfairer travel, Roads and Kingdoms