Sursa foto: Sylvain B/Shutterstock.com

Conform celui mai important ghid de călătorie din lume, Lonely Planet, Sri Lanka a fost cea mai bună destinație de călătorie în anul 2019, urmată fiind de Germania și de Zimbabwe. Poate că te întrebi de ce o destinație care până recent nu a fost foarte populară a reușit să ocupe primul loc în acest top.

Ei bine, specialiștii de la Lonely Planet spun că deplasările în această insulă mică de pe coasta de sud a Indiei au devenit mult mai ușoare de la încheierea Războiului Civil din 2009. Iar de atunci până în prezent, Sri Lanka s-a schimbat extrem de mult, extrem de repede și într-o mulțime de moduri care fac ca întreaga călătorie să fie mult mai ușoară și mai plăcută.

Asia este de mult timp un continent pe care călătorii și, în special, backpackerii adoră să îl exploreze. Însă cele mai turistice țări de aici, cum ar fi Thailanda, Indonezia sau Vietnamul, au devenit foarte aglomerate, astfel că tot mai mulți vizitatori își manifestă dorința de a se îndepărta de ele, în favoarea unor tărâmuri mai puțin bătătorite. 

Sri Lanka, această nestemată ascunsă, cândva evitată din cauza Războiului Civil, este acum descoperită, cucerindu-și turiștii cu o frumusețe naturală uimitoare, cu o viață sălbatică incredibilă și cu localnici prietenoși. 

Ți-ar plăcea să vizitezi și tu exotica insulă Sri Lanka? Iată ce îți recomandăm în timp ce îi explorezi ținuturile:

Mergi în safari! Ai visat vreodată să mergi în safari, dar nu ai avut până acum oportunitatea sau bani să investești într-o aventură în inima Africii? Sri Lanka este un tărâm la fel de ofertant în viață sălbatică, fiind populat de o mulțime de maimuțe, leoparzi și elefanți. Parcurile Naționale Udawalawe, Yala și Wilpattu sunt doar câteva dintre locurile în care poți avea parte de o astfel de experiență incredibilă.

Fă cât mai multe drumeții și activități în natură! Dacă ești pasionat de trekking, atunci nu ai cum să ratezi o drumeție până în vârful Sigiriya. Urcarea în sine nu este dificilă în niciun fel, însă umiditatea poate fi un impediment. Întreaga urcare durează câteva ore, așa că nu uita să te aprovizionezi cu o sticlă generoasă de apă și cu una sau două gustărele. 

Alte activități în aer liber pe care le poți practica în Sri Lanka sunt surfingul, ciclismul și alpinismul. Aceasta este o țară renumită pentru frumusețea sa naturală, așa că bucură-te de peisajele sale cât mai mult cu putință!

Vizitează-i plajele! Sri Lanka se mândrește cu circa 1300 de kilometri de coastă tropicală și cu o sumedenie de plaje cu un decor ce pare a fi desprins din Rai. Printre acestea se numără Mirissa, Tangalle și Golful Arugam. Golful Arugam este un paradis al surferilor, aceștia fiind văzuți zilnic aici călărind valurile Oceanului Indian. După ce apune soarele, pe plajă se proiectează filme în aer liber, iar barurile prind viață, umplându-se până la refuz de vizitatori ce ies să se relaxeze și să se bucure de o seară romantică. 

Încearcă-i mâncărurile tradiționale! Curry-ul condimentat, fructele exotice proaspete și apa de cocos sunt doar începutul! Clima tropicală asigură acestei țări o producție bogată de pește, legume și fructe delicioase. Printre cele mai populare feluri de mâncare din Sri Lanka se numără halapa (un fel de desert învelit într-o frunză), orezul cu curry, tăițeii de orez cu ou, rechinul la grătar și hopper (un fel de clătită prăjită sub formă de coșuleț, cu un ou ochi în interior). 

Socializează cu localnicii! În Sri Lanka vei descoperi oameni mai prietenoși și mai calzi ca oriunde altundeva. Intră în vorbă cu șoferii de tuk-tuk, cu chelnerii din restaurante sau cu oamenii de pe stradă și întreabă-i despre cultura lor. Vor fi bucuroși să îți dezvăluie cât mai multe despre țara lor! 

Sri Lanka este un tărâm fascinant, cu tradiții antice puternice, viață sălbatică încă neatinsă de civilizație și cu plaje incredibile! O vizită aici îți va oferi numai experiențe și amintiri frumoase! Iată, în acest link, câteva oferte de vacanță în Sri Lanka găsești aici