Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Sri lanka

De ce Sri Lanka a fost una dintre cele mai vizitate țări din 2019?

Sursa foto: Sylvain B/Shutterstock.com

Conform celui mai important ghid de călătorie din lume, Lonely Planet, Sri Lanka a fost cea mai bună destinație de călătorie în anul 2019, urmată fiind de Germania și de Zimbabwe. Poate că te întrebi de ce o destinație care până recent nu a fost foarte populară a reușit să ocupe primul loc în acest top.

Citeste in continuare »

Cele mai bune locuri din lume in care poti inota cu balenele

Sursa foto: Andrea Quartarone/Shutterstock.com

Balenele nu sunt doar cele mai mari mamifere de pe Terra, dar sunt, de asemenea, unele dintre cele mai inteligente si blande animale, in ciuda marimii lor coplesitoare. In multe locuri din lume, oamenii se aventureaza in adancurile marilor si oceanelor pentru a inota alaturi de aceste fascinante creaturi, avand parte de experiente incredibile, care nu se compara cu nimic altceva (nici macar cu inotul cu delfinii).

Daca inotul cu balenele se gaseste in bucket list-ul tau, iata care sunt cele mai bune locuri din lume in care poti avea parte de aceasta experienta, totul intr-un mod autorizat si responsabil, desigur:

Citeste in continuare »

Sfaturi pentru cei care merg pentru prima data in Sri Lanka

Sursa foto: Anton Gvozdikov/Shutterstock.com

Cand spunem Sri Lanka, spunem patrimoniu colonial britanic imens, peisaje exotice incredibile si localnici extrem de prietenosi. Acestea sunt principalele trei motive pentru care Sri Lanka este din ce in ce mai cautata de turistii europeni. Dar Sri Lanka a aparut in radarele calatorilor destul de recent, mai exact din 2009, cand s-a incheiat razboiul civil ce a durat 26 de ani.

Avand in vedere ca aceasta tara este inca destul de aerisita, desi fluxul de turisti este din ce in ce mai mare de la an la an, acum este momentul cel mai potrivit pentru a o vizita.

Iata cateva sfaturi si trucuri ce pot fi de ajutor pentru vizitatorii ce ajung pentru prima data in Sri Lanka:

Citeste in continuare »

Vara aceasta da-ti intalnire cu elefantii in Sri Lanka – descopera o simfonie de culori si traditii inedite in sudul Asiei

*Sursa foto: Travel landscapes/Shutterstock.com

Sri Lanka este un teritoriu situat la sud de India, plin de vegetatie luxurianta si animale exotice. Cei care au vizitat atat Sri Lanka, cat si India povestesc despre cea dintai ca ar fi o sora mai mica a Indiei, cu mai multa verdeata si oameni mai fericiti. Atractia principala a acestui stat ce ocupa o suprafata egala cu o treime din cea a Romaniei o reprezinta familiile de elefanti ce se adapostesc pe mica insula. Descopera unul dintre cele mai inedite teritorii din sudul Asiei si porneste cu noi intr-o aventura de neuitat. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour