Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Sfaturi de calatorie

5 lucruri pe care trebuie sa le stii daca vrei sa mergi in Dubai

Sursa foto: Ashraf Jandali/Shutterstock.com

Esti nerabdator sa-ti faci bagajele pentru mult asteptata vacanta in Dubai? Daca nu ai mai fost pana acum in Emiratele Arabe Unite, unde cultura este destul de diferita de cea europeana, trebuie sa te pui la curent in anumite privinte. Dubaiul este indubitabil un oras magnific, al superlativelor, in care luxul este la el acasa. Cu siguranta, vei fi absorbit de grandoarea zgarie-norilor, insa vei regreta daca itinerariul tau va include doar vizitarea giganticelor cladiri celebre, cum sunt Burj Khalifa si Burj Al Arab. Orasul are mult mai multe de oferit.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le cunosti inainte de a-ti incepe calatoria in Dubai:

Citeste in continuare »

De ce Sri Lanka a fost una dintre cele mai vizitate țări din 2019?

Sursa foto: Sylvain B/Shutterstock.com

Conform celui mai important ghid de călătorie din lume, Lonely Planet, Sri Lanka a fost cea mai bună destinație de călătorie în anul 2019, urmată fiind de Germania și de Zimbabwe. Poate că te întrebi de ce o destinație care până recent nu a fost foarte populară a reușit să ocupe primul loc în acest top.

Citeste in continuare »

Ce poți face într-un city break în Zagreb

Sursa foto: Dreamer4787/Shutterstock.com

Zagreb este capitala unei țări legate de plaje incredibil de frumoase, insule luxuriante și, mai nou, de fanii Game of Thrones. În mod ironic, Zagreb nu are nimic din toate aceste lucruri.

Și, deși majoritatea turiștilor se înghesuie pe coasta însorită a Adriaticii, în Dubrovnik și în zona fascinantelor lacuri Plitvice, Zagreb este un loc uimitor de interesant, cu atracții culturale la tot pasul, cu un vibe boem și cu prețuri excelente. 

Mai mult, Zagreb este destinația perfectă pentru un city break. Iată de ce:

Citeste in continuare »

5 Lucruri pe care le poți face într-un city break în Dublin

Sursa foto: Madrugada Verde/Shutterstock.com

Dacă „norocul irlandez” se află de partea ta și ai ocazia de a pleca într-un citybreak în veselul și coloratul oraș Dublin, vei avea nenumărate lucruri pe care să le faci și să le vezi cât timp ești acolo. Modern și vibrant, dar cu puternice accente istorice, Dublin este adânc înrădăcinat în cultura sa incredibilă, având localnici amabili și ospitalieri, cărora le place să împărtășească povești nesfârșite la un pahar de bere, să fredoneze cântece locale sau să glumească cu vizitatorii.

Dacă încă nu te-ai hotărât ce să faci în cele 2-3 zile de vacanță în capitala Irlandei, iată câteva sugestii:

Citeste in continuare »

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți petreci vacanța în Mauritius

Sursa foto: tb-photography/Shutterstock.com

Insula Mauritius, mascată de păduri abundente și înconjurată de palmieri, cocotieri, nisipuri albe strălucitoare și de recife de corali multicolori, magnetizează pasionații de călătorii și de peisaje exotice din întreaga lume.

Situat la est de Madagascar și la sud de Ecuator, acest paradis al turiștilor considerat Bijuteria Africii este un loc oarecum diferit de destinațiile europene, motiv pentru care ar fi bine să te pui la curent cu câteva informații înainte de a-l vizita. Iată, în rândurile de mai jos, câteva sfaturi care ar putea să-ți prindă bine într-o călătorie în magnificul Mauritius:

Citeste in continuare »

10 lucruri pe care trebuie sa le știi dacă mergi în Singapore

JKboy Jatenipat/Shutterstock.com

Singapore este unul dintre cele mai atractive orașe din lume, ce ascunde sute de obiective turistice care fac milioane de turiști să vină aici în fiecare an. Este un oraș stat, situat pe o insulă, a căre istorii este extrem de interesantă. Aceasta începe în urmă cu peste 1700 de ani, mai exact în secolul III după Hristos, atunci când insula era folosită pe post de adăpost pentru imperiul Srivijaya din Sumatra. De-a lungul timpului a avut perioade de dezvoltare foarte rapidă, dar și de decădere.

Astăzi, Singapore este într-una dintre cele mai înfloritoare perioade și se laudă cu extrem de multe lucruri.

Dintre acestea, iată 10 pe care trebuie neapărat să le știi:

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour