Sursa foto: elementals/Shutterstock.com

Majoritatea călătorilor care aleg să exploreze Marea Britanie se focusează pe vizitarea Angliei. Cu toate acestea, ai fi surprins să afli cât de frumoasă este Scoția, câtă istorie și cultură are, ce minuni geografice adăpostește și ce bucătărie delicioasă oferă! 

Există o mulțime de locuri de văzut în țara kiltului și a whisky-ului, iar dacă plănuiești cândva să o vizitezi, poate că ți-ar fi de folos această listă cu principalele atracții și obiective turistice.

Edinburgh. Edinburgh este capitala Scoției și un loc extraordinar pentru a începe aventurile tale scoțiene. Acest oraș remarcabil găzduiește atracții de renume mondial, cum ar fi Royal Mile, Castelul Edinburgh și minunatul Palat Holyrood. În plus, în Edinburgh au loc deseori fel și fel de festivaluri și evenimente speciale, majoritatea petrecându-se la jumătatea anului. Astfel de exemple ar fi Festivalul Fringe (cel mai mare festival artistic din lume) și Festivalul Internațional de Jazz și Blues. Locul cel mai important, pe care nu ai voie să îl ratezi în acest oraș gotic, este cu siguranță Castelul Edinburgh. Castelul prezintă într-un mod magnific ce e mai bun din arhitectura, ideologia și istoria Scoției. Înălțat pe un deal cu vedere asupra întregului oraș, castelul găzduiește câteva exponate impresionante, inclusiv Bijuteriile Coroanei și Piatra Destinului. 

Glasgow. Poreclit Orașul Culturii și Orașul Arhitecturii și Designului, Glasgow, cel mai mare oraș al Scoției, are o mulțime de lucruri și experiențe minunate de oferit vizitatorilor săi. Structuri extravagante victoriene și eduardiene pot fi observate în zona centrală, iar muzeele și galeriile de artă se găsesc la tot pasul. Printre cele mai remarcabile obiective turistice din oraș se numără Catedrala Glasgow, Școala de Artă, Muzeul Kelvingrove, Piața George și Universitatea Glasgow.

Insula Skye. Cunoscută pentru faptul că are unele dintre cele mai pitorești peisaje marine din Marea Britanie, Isle of Skye este un fel de Mecca pentru pasionații de alpinism și drumeții în natură. Situată în largul coastei de vest a Scoției continentale și accesibilă cu feribotul sau trecând Podul Skye, insula are o frumusețe naturală, o istorie și o faună sălbatică uluitoare, adăpostind specii de animale rare precum Vulturul Auriu, cerbul roșu, balena Minke și pufinul (papagalul de mare).

Glencoe. Așezată în zona Lochaber din Highlands, localitatea Glencoe adăpostește cea mai pitorească vale montană a Scoției. Frumoasele sale peisaje au apărut chiar și în producțiile cinematografice Skyfall și Harry Potter. Cea mai bună modalitate de a explora minunatele situri din Glencoe este cu mașina și, din fericire, există o mulțime de locuri de parcare auto pe traseu. Plecând din sud spre Glencoe, treci prin Rannoch Moor, înainte de a fi întâmpinat de masivul munte în formă de piramidă, Buachaille Etive Mor, adesea încununat de nori joși. Acolo vei găsi probabil unele dintre cele mai încântătoare priveliști din vale. 

Loch Ness, Inverness. Fiind cel mai mare și cel mai adânc lac de apă dulce din Scoția, Loch Ness este considerat unul dintre cele mai importante obiective turistice din întreaga Marea Britanie. Fă o plimbare în jurul țărmului său, bucură-te de peisajele-i colorate și explorează orășelele din apropiere! De asemenea, vizitează faimosul Loch Ness Centre & Exhibition și fortificația medievală Urquhart! Nu vei regreta că ai ajuns aici!

Aceste cinci locuri menționate în rândurile de mai sus sunt cele mai populare atracții turistice din Scoția. Însă această țară are zeci de alte lucruri uluitoare de oferit! 

Dacă ești în căutarea unei oferte bune de vacanță pe meleagurile scoțiene, intră pe link-ul următor!