Sursa foto: tb-photography/Shutterstock.com

Insula Mauritius, mascată de păduri abundente și înconjurată de palmieri, cocotieri, nisipuri albe strălucitoare și de recife de corali multicolori, magnetizează pasionații de călătorii și de peisaje exotice din întreaga lume.

Situat la est de Madagascar și la sud de Ecuator, acest paradis al turiștilor considerat Bijuteria Africii este un loc oarecum diferit de destinațiile europene, motiv pentru care ar fi bine să te pui la curent cu câteva informații înainte de a-l vizita. Iată, în rândurile de mai jos, câteva sfaturi care ar putea să-ți prindă bine într-o călătorie în magnificul Mauritius:

Despre viză: Cetățenii din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și din Commonwealth (țările care au făcut parte din Imperiul Britanic) nu au nevoie de viză. La intrarea în țară vei primi un permis de ședere valabil pentru o perioadă de 3 luni. Poți obtine și un sejur mai lung cu un pașaport valabil și cu dovada unui bilet dus-întors.

Cum este vremea? Clima din Mauritius este, în mare parte, tropicală și uneori puțin imprevizibilă. Condițiile umede sunt declanșate de vânturile din sud-est. Deoarece topografia insulei este atât de variată, este foarte probabil să ai parte de ploaie în zonele înalte, în timp ce pe coastă este soare și cald. Temperaturile variază între 19 grade Celsius și 30 de grade Celsius pe tot parcursul anului, rareori scăzând sub 17 grade Celsius. Sezonul cald durează, de obicei, de la începutul lunii decembrie până la începutul lunii aprilie, cu temperaturi medii zilnice de peste 29 de grade Celsius. Sezonul de iarna sau uscat se întinde din mai până în octombrie și este cel mai prielnic timp de a vizita insula, deoarece atunci vremea este aproape perfectă, cu temperaturi medii de 25 de grade Celsius. În timpul sezonului de vară, există mai multă ploaie și umiditate.

Evită capcanele turistice! Deși Mauritius este o destinație de vacanță foarte sigură, așteaptă-te să întâlnești la tot pasul fel și fel de capcane turistice.

– Cumpără ca un localnic! Este recomandat să cumperi apă de la magazinele locale, deoarece în hoteluri prețul apei este aproape dublu. Prețul apei îmbuteliate variază de la 30 INR la 600 INR, în funcție de gramaj și de locație.

– Ai încredere numai în ghizi! Nu te lăsa ispitit de vorbele frumoase ale taximetriștilor care îți vor promite că te vor duce la cele mai frumoase și exotice plaje. Aceasta este o capcană turistică majoră, deoarece acești șoferi de taxi nu numai că îți vor cere sume exorbitante de bani, dar sunt, de asemenea, plătiți să ducă vizitatorii străini în locuri mai puțin turistice. Evită-i pe cât posibil și încearcă, în schimb, să apelezi la serviciile unui ghid de călătorie specialist.

Activități de făcut în Mauritius:

Vizitează o fabrică de rom! Insula Mauritius este celebră pentru romurile aromate pe care le produce, având o istorie extrem de bogată în acest domeniu. Aici vei găsi mai multe fabrici de rom deschise turiștilor, una dintre cele mai populare fiind Rhumerie de Chamarel. Vei fi uimit de cât de drăguță, dichisită, colorată și simpatică poate fi o simplă distilerie de rom!

Plimbă-te pe apele turcoaz din jurul insulei cu un catamaran! O zi întreagă pe un catamaran, cu prânz barbeque și cu băuturi locale (bere Phoenix, sucuri naturale și rom) este o experiență pe care fiecare vizitator trebuie să o includă în itinerariul de călătorie în Mauritius.

Vizitează una dintre piețele locale! Pietele locale sunt locurile în care vei găsi cele mai bune produse alimentare stradale și o mulțime de suveniruri pe care sa le cumperi pentru cei dragi de acasă.

Petrece o zi în Port Louis! Port Louis este capitala și cel mai mare oraș al statului Mauritius, fiind totodată un loc vibrant și plin de viață.

Înoată cu delfinii! O experiență foarte specială în Mauritius ar fi să înoți cu delfinii. Există mai multe companii de turism care vând turiștilor astfel de experiențe. Ai posibilitatea de a face acest lucru chiar și cu delfini sălbatici, în adâncul oceanului, însă recomandat ar fi să interacționezi cu ei doar dacă aceștia doresc să se apropie de tine. Cu toate acestea, nu este permis să îi atingi.

Practică snorkeling lângă Le Morne. Le Morne este unul dintre cele mai bune locuri din întreaga lume în care să faci snorkeling sau scuba diving, având o viață marină extrem de variată și de colorată.

Vizitează un templu! Există mai multe temple hinduse cu adevărat fascinante pe insula Mauritius, în special la The Great Lake.

Explorează cele Șapte Pământuri Colorate și cascada Chamarel. Acestea sunt unele dintre cele mai importante atracții turistice din Mauritius, situate amândouă în sud-vestul insulei, în districtul Riviere Noire.

Aici poți găsi cele mai bune oferte de vacanță în Mauritius!