Visezi de mult timp să ajungi în Bali, insula zeilor din Indonezia? Ai prieteni care au fost acolo și au rămas impresionați de frumusețea zonei și de caracterul primitor al localnicilor? Atunci acesta poate fi momentul ideal pentru a transforma acest vis în realitate. Iată tot ce trebuie să știi pentru a organiza o vacanță reușită în Bali în 2019.

Unde se află Bali și cine sunt turiștii care aleg această destinație?

Bali este una dintre insulele care fac parte din Arhipeleagul Insulelor Sunda Mici, de pe teritoriul Indoneziei. Principalii săi vecini sunt insula Java, în partea de vest și insula Lombok, la est. Cu o populație de peste 4.000.000 de locuitori, majoritatea de origine hindusă, această insulă a devenit una dintre principalele atracții turistice din lume.

Deși în trecut o vacanță într-o destinație exotică precum Bali era considerată extravagantă, în ultimii ani prețurile au devenit accesibile pentru o piață mai largă de turiști, dornici să descopere magia unei vacanțe exotice. Astfel, Bali poate fi atât destinația de lux în care turiștii cu gusturi extravagante pot călători, cât și locația potrivită pentru o vacanță la prețuri rezonabile, pentru cei care iubesc ofertele last minute de nerefuzat.

Ai nevoie de viză pentru a călători în Bali?


Turiștii români care călătoresc în Bali nu au nevoie de viză, dacă intenționează să stea pe teritoriul acestei țări mai puțin de 30 zile.  În schimb, trebuie să ai un pașaport valabil timp de minimum șase luni și biletul de avion achiziționat pentru întoarcerea în țară. Aceste documente îți vor asigura permisul de ședere în această insulă indoneziană, timp de cel mult 30 zile.

Dacă ți-ai propus să petreci mai mult de 30 zile pe insula zeilor, vei avea nevoie de viza on arrival. Aceasta poate fi obținută la aeroport, iar costul aferent eliberării sale este de aproximativ 30 dolari. Perioada de ședere pe care aceasta o prevede este de 60 zile.

Dacă vei dori să prelungești și această perioadă, va trebui să mergi la un birou de imigrare din oraș, să achiți o nouă taxă, pentru a te asigura că rămâi în condiții de călătorie legale, pe teritoriul indonezian.

Când este recomandat să călătorești în Bali

Dacă te interesează petrecerea vacanței în Bali în plin sezon, trebuie să știi că acesta este cuprins între lunile iunie și august. În această perioadă, ploile sunt foarte rare, motiv pentru care atunci vei întâlni cei mai mulți turiști pe această insulă indoneziană.

Un lucru surprinzător despre Bali este și aglomerația specifică lunii decembrie, atunci când poți vedea numeroși turiști australieni, dornici să scape de temperaturile greu de suportat de pe meleagurile natale. Din acest motiv, luna decembrie este una în care prețurile sunt la fel de mari ca în lunile din plin sezon.

În perioada octombrie-februarie, există cele mai mari șanse de precipitații în Bali. Începând cu luna martie și până în luna iunie, riscul de apariție a precipitațiilor scade considerabil, temperaturile fiind ideale pentru timpul petrecut în aer liber.

Cum poți ajunge în Bali

Atunci când organizezi o vacanță într-o destinație îndepărtată precum Bali, condițiile de transport și costul aferent acestora reprezintă factori esențiali, pe care trebuie să îi ai în vedere. În mod cert va trebui să călătorești cu avionul pentru a ajunge în locația de vacanță aleasă, iar costul biletelor nu sunt cele mai ieftine, dacă nu descoperi oferte generoase.

Este indicat să cauți oferte de transport din timp, pentru că astfel vei avea șansa de a prinde cele mai mari reduceri oferite de marile companii aeriene, în anumite perioade. Cu puțin noroc, poți achiziționa, cu câteva luni în avans bilete de avion dus-întors pentru Bali la prețuri rezonabile cuprinse între 400 și 500 euro. Dacă lași achiziția biletelor pentru ultimul moment, costul acestora poate ajunge până la 700-800 euro.

Condiții de transport în Bali

Nu doar condițiile de călătorie către Bali sunt importante, ci și cele de transport în locația de vacanță aleasă. Pe durata sejurului tău, vei putea apela la serviciile locale de taxi, care oferă prețuri avantajoase pentru transferul pe distanțe scurte sau medii.

Dacă preferi serviciile companiilor private, poți folosi și transportul cu taxiuri private, atât în interior, cât și în regiunile din împrejurimi. Aceste companii practică tarife negociabile, în funcție de distanță. Poți apela la această variantă de transport și atunci când vrei să călărești în grup, timp de o zi, pentru a vizita mai multe atracții turistice.

În Bali, poți utiliza și varianta de transport cu mașini, motociclete sau scutere închiriate. Tarifele percepute pentru închirierea scuterelor este cel mai avantajos pentru turiști atât din punct de vedere financiar (aproximativ 5 euro/zi), cât și datorită faptului că traficul este extrem de aglomerat în zonă, în special la orele de vârf.

În zilele în care ți-ai propus să te deplasezi pe distanțe mari, poți opta pentru varianta transportului cu shuttle bus-uri, pentru care se achită un tarif fix și în care pot călători 10-15 persoane. Aceasta reprezintă o variantă rezonabilă și pentru transferul de la aeroport la cazare și invers, întrucât tarifele taxiurilor aflate în apropierea aeroportului sunt considerabil mai mari decât cele practicate în mod normal.

Unde te poți caza în Bali

Dat fiind faptul că vei petrece câteva zile departe de casă, suntem convinși că vrei să beneficiezi de cele mai bune condiții de cazare în timpul vacanței petrecute în Bali. Iată cele mai bune opțiuni pe care le ai la dispoziție:

Cazare în hoteluri și resorturi de lux

Dacă ți-ai propus să beneficiezi de condiții de cazare de lux în timpul vacanței petrecute, poți opta pentru varianta cazării în cele mai noi resorturi sau hoteluri din Bali. Acestea oferă servicii de cea mai bună calitate, fiind echipate cu piscine și zone de agrement, în care nu ai cum să te plictisești.

Costul unei camere private în aceste unități de cazare poate porni de la 150 de dolari pe noapte, ajungând până la 1500 dolari. Există și varianta cazării în hosteluri sau în casele localnicilor. Costurile aferente acestei variante încep de la 30 dolari/ noapte.

Cazare la căsuțele din copaci

În centrul insulei Bali, în Ubud, vei fi impresionat să descoperi vegetația abundentă și spectaculoasă. În mijlocul acesteia, se află căsuțe realizate din lemn de bambus, care oferă condiții de cazare în aer liber. Dacă ți-ai propus să petreci o vacanță cât mai aproape de natură, aceasta poate fi varianta ideală.

În plus, vei beneficia de liniște în aceste spații amenajate modern în mijlocul naturii. Aceste căsuțe sunt închiriate, în lunile care nu fac parte din sezon, la costuri de aproximativ 30 dolari pe noapte.

Cazare la cort, pe plajă

Știm că aceasta nu este o variantă de cazare pe care ai alege-o pentru toată perioada în care te afli în vacanță în Bali, însă poți trăi această experiență măcar o noapte. Există hoteluri care pun la dispoziția turiștilor corturi sub formă de baloane transparente, amplasate la câțiva metri de plajă, din care aceștia pot admira priveliștea de neuitat, care îi înconjoară.

Imaginează-ți cum ar fi să te trezești dimineața într-un cort din care poți admira răsăritul, fără a fi necesar să te deplasezi. Aceste bule se închiriază, în extra sezon, pentru aproximativ 90 dolari/noapte.

Cazare în domurile ecologice

Turiștii pasionați de petrecerea timpului liber în natură, pot considera și varianta de cazare în domurile ecologice din Bali. Acestea sunt realizate din materiale 100% naturale și bambus, integrându-se perfect în priveliștea mirifică a acestei regiuni.

Deși aceste unități de cazare sunt amplasate în natură, acestea oferă condiții bune de cazare, nefiind lipsite de facilități moderne, care asigură confortul turiștilor veniți din întreaga lume. Cel mai mare avantaj al acestora este reprezentat de acoperișul lor transparent, prin care poți admira stelele noaptea.

Cazare în zonele safari

Dacă ai ales Bali ca destinație de vacanță în acest an, suntem convinși că vrei să experimentezi aventura unei excursii safari organizate în sălbăticie. Cum ar fi însă dacă ai putea dormi chiar în zonele în care leii se aud în apropiere?

Poți trăi această experiență în zona de safari din sud-estul insulei Bali, acolo unde vei descoperi o grădină zoologică în care animalele sunt lăsate libere. În acea zonă, ai la dispoziție diverse opțiuni precum hoteluri care oferă toate condițiile moderne de cazare de care ai nevoie și căsuțe din lemn, rustice, în care vei fi mai aproape de natură.

Cum este mâncarea în Bali

Gastronomia locală se bazează în Bali pe varietatea de legume, pe garnituri reprezentate din orez sau paste și pe carnea de pui sau de pește. Toate rețetele autohtone au un secret al lor, reprezentat de combinații inedite de condimente, știute doar de cei care le prepară.

Vei găsi și feluri de mâncare internațională în meniurile din restaurante, însă în mod cert le vei prefera pe cele locale, care sunt deosebite și gustoase. Costul aferent unei mese de două persoane, servite în Bali este unul rezonabil, pornind de la 10-15 dolari, fiind mai mici decât în numeroase locații turistice din Europa.

Trebuie să știi că în Indonezia, ai șansa de a gusta și cea mai scumpă cafea din lume, denumită Kopi Luwak. Aceasta se obține din boabe de cafea digerate și apoi eliminate de un animal al zonei. Poate părea straniu, dar aceasta este considerată una dintre cele mai extravagante băuturi din lume.

Principalele atracții turistice din Bali

Insula Bali oferă peisaje variate, are plaje cu nisip fin, forme de relief diverse și o cultură exotică, prezentând astfel toate prerogativele unei vacanțe reușite. Insula cu o mie de temple pune la dispoziția turiștilor și localnicilor lăcașuri de cult la tot pasul, destinate spiritualității.

Tot acolo, vei descoperi sate tradiționale în care poți admira operele de artă ale meșteșugarilor locali, terase de orez și numeroase bazaruri, din care vei putea achiziționa cele mai inedite suveniruri pentru cei de acasă.

Iată care sunt principalele atracții turistice din Bali, pe care le poți vizita în timpul vacanței:

  • Temple celebre – Printre cele mai cunoscute temple de pe insula indoneziană se află Taman Ayun, Ulun Danu și Tanah Lot. Primul dintre cele menționate face parte din lista Patrimoniului Unesco, iar Tanah Lot este cel mai fotografiat templu din Bali, datorită cadrului natural spectaculos în care se află. În perioada refluxului, vei avea șansa de a merge pe apă, pentru a ajunge la acest monument unic al vieții spirituale indoneziene. Ulun Danu este, de asemenea, o construcție spectaculoasă, care te va impresiona prin frumusețea sa, care simbolizează unicitatea destinației exotice în care te afli.

  • Lovina – Această locație din Bali este celebră în rândul turiștilor datorită delfinilor. Te poți plimba cu o ambarcațiune pe apă, în cadrul unei excursii organizate, în timp ce admiri joaca delfinilor. În sezonul de vârf, această locație turistică este destul de aglomerată.
  • Ubud – Dacă ai citit celebrul roman ‘Eat, Pray, Love’ cu siguranță ai deja în minte imaginea spectaculoasă a localității Ubud, localizate în centrul insulei. Toată energia localnicilor și viața lor spirituală poate fi experimentată în această locație unică în lume. Pe lângă centrele dedicate spiritualității, acolo poți desfășura diverse activități interesante în aer liber, poți descoperi secretele gastronomice ale localnicilor, poți învăța cum se practică corect yoga și poți descoperi secretele meditației chiar la ea acasă.
  • Plaja Kuta – Aceasta este cea mai populară plajă din Bali, fiind renumită atât pentru nisipul său fin și frumusețea apei, cât și pentru cele mai interesante petreceri organizate pe plajă.
  • Plaja Nusa Dua – Dacă preferi să petreci timp pe o plajă privată din Bali, Nusa Dua poate fi alegerea potrivită. Aceasta este împânzită de resorturi și hoteluri de lux, iar liniștea din această zonă este exact ceea ce ai nevoie în vacanță. Întrucât prețurile serviciilor sunt mai mari, această plajă este mai puțin aglomerată decât celelalte.

  • Muntele Batur – Dacă vacanța ta în Bali nu se rezumă doar la timpul petrecut pe plajă, trebuie să știi că acolo ai și posibilitatea de a face trasee, pe muntele Batur. Acesta se află în zona de est a insulei, fiind un vulcan activ, cu înălțimi care ajung până la 1700 m. Traseele nu sunt foarte dificile și sunt foarte bine marcate pentru turiști.

  • Plantațiile de cafea – Bali este o locație renumită și pentru plantațiile de cafea pe care le găzduiește. În aceste locuri, te poți relaxa în timp ce bei una dintre cele mai bune cafele din lume și admiri plantațiile nesfârșite de cafea.

Recomandări utile înainte de a pleca în Bali

Dacă ai stabilit deja toate detaliile vacanței de neuitat pe care o vei petrece în Bali, iată câteva recomandări utile, de care să ții cont înainte de a pleca:

  • Deși nu este obligatoriu, este recomandat să te vaccinezi împotriva hepatitei A și B și împotriva febrei tifoide, cu o lună înainte de a pleca în vacanță.
  • Nu uita să incluzi în bagajul de călătorie spray-uri pentru țânțari și alte insecte, întrucât vei avea nevoie de acestea în toate zonele în care călătorești. Este indicat să incluzi în bagaj și haine largi, subțiri, care să îți acopere cât mai mult din suprafața corpului și pălării de soare, pentru a te proteja de înțepăturile insectelor.
  • Bali este o destinație de vacanță în care poți face atât de multe lucruri încât nici nu vei ști cât de repede va trece timpul. Este recomandat să petreci minimum 10 zile în această destinație turistică îndepărtată, pentru a putea avea timpul necesar să vizitezi cele mai importante obiective turistice și să te relaxezi la plajă.

Prin urmare, Bali este destinația de vacanță care îți oferă tot ce vrei. Are plaje cu nisip de fildeș, apa mării este spectaculoasă, priveliștea de pe plaje te lasă fără cuvinte, poți descoperi adevăratele secrete ale spiritualității și poți experimenta excursii la munte, în safari și pe plantațiile de cafea.

Descoperă cele mai atractive oferte pentru o vacanță exotică în Bali în 2019, pe Dertour.