Luna mai dă startul planurilor de vacanță estivală. Începem să ne gândim tot mai mult la temperaturile crescute, la nisipul fin al plajelor, la apa mării și la destinații în care ne dorim să evadăm. Pe lista noastră de propuneri astăzi se află Lefkada, o insulă din Grecia, care te va impresiona de la prima vedere. Iată cinci recomandări de vacanță în această destinație, ca inspirație!

Lefkada Town

Lefkada Town nu este doar capitala insulei Lefkada, ci o destinație turistică în sine. Fosta colonie venețiană, cu influențe italienești, este un oraș fermecător, în care cu siguranță vei dori să petreci cel puțin câteva zile.

În centrul acestui orășel tipic grecesc, vei descoperi o zonă destinată pietonilor, din care poți achiziționa suveniruri pentru cei de acasă. Acolo vei găsi tot ce îți dorești în materie de cumpărături și vei putea face o pauză binemeritată la cele mai populare cafenele.

Lefkada Town are numeroase locuri interesante în care te poți bucura de gustul inedit al celor mai populare preparate autohtone. Câteva dintre acestea se află foarte aproape de zona centrală și de locul destinat cumpărăturilor, iar altele sunt răspândite pe străduțele înguste ale orașului și în zona Marinei.  

Unul dintre cele mai liniștite porturi din zonă se află în capitala insulei Lefkada, din care poți admira în depărtare insulele Corfu, Keffalonia și Ithaka. Pe timp de noapte, acesta împreună cu podul și canalul din oraș, sunt luminate frumos, fiind pline de turiști dornici de distracție până dimineața.

Plaja Porto Katsiki

Lefkada este o insulă grecească renumită pentru plajele deosebite pe care le găzduiește. Cea mai frumoasă dintre acestea este considerată plaja Porto Katsiki, datorită apei sale turcoaz și a stâncilor albe, care par să îndemne turiștii să intre în apă. Deși nu are nisipul fin din alte zone, această plajă este una spectaculoasă datorită priveliștii oferite.

Plaja Egremni

Dacă ajungi în Lefkada în acest an, îți poți îndrepta atenția și către plaja Egremni. Aceasta este spectaculoasă datorită priveliștii deosebite pe care o oferă prin intermediul pereților extrem de abrupți, care înconjoară întinderea nelimitată de apă. În plus, această plajă este de dimensiuni mari, oferindu-ți șansa de a descoperi cu ușurință un loc în care sa te retragi, pentru a te bucura nestingherit de frumusețea naturii care te înconjoară.

Plaja Agiofili

Dacă te afli în căutarea unei plaje izolate de pe insula Lefkada, cea mai bună alegere poate fi reprezentată de plaja Agiofili. Turiștii care ajung pe această plajă călătoresc, de regulă, cu barca, fie într-un periplu turistic menit să marcheze toate cele trei plaje, fie în drumul către celebra insulă Kefalonia.

Nidri

În mod surprinzător, Nidri, un sat tipic grecesc din insula Lefkada, este considerat cea mai populară destinație turistică din această zonă. Acesta și-a păstrat autenticitatea și, deși este diferit de cele mai luxoase destinații turistice din lume, reușește să atragă turiști în fiecare an.

Acolo vei avea ocazia de a degusta cele mai bune preparate grecești, gătite de localnici urmând rețetele autohtone. În plus, în Nidri vei găsi numeroase variante de cazare disponibile la prețuri accesibile.

Mai mult decât atât, priveliștea pe care o vei descoperi în acest sat grecesc va fi una uimitoare, diferită de tot ce ai văzut până acum. Apa turcoaz, ireal de limpede, înconjurată de munții împânziți de cascade fac acest loc să pară uitat de lume și neatins de civilizație.

Prin urmare, ai toate motivele pentru a trece Lefkada pe lista destinațiilor de vacanță pe care trebuie să le vizitezi în acest an. Poți petrece câteva zile în capitala insulei, poți face un periplu turistic al celor mai populare plaje grecești și poți încheia sejurul tău în Nidri, satul din Lefkada care reprezintă simbolul vieții turistice din Grecia.