Pentru cei mai mulți dintre noi, mersul în safari în Africa poate fi o experiență unică în viață. Așa că, dacă vrei să te asiguri că ai parte de cea mai bună experiență în căutarea leilor, elefanților, girafelor, antilopelor și celorlalte mari animale de pe Continentul Negru, sfaturile din rândurile de mai jos, cu siguranță, îți vor fi de folos.

Marea migrație, un fenomen la care, dacă iei parte, ești mai mult decât norocos!

Marea Migrație se referă la cea mai mare migrare terestră din lume și are loc în fiecare an, între lunile ianuarie și martie.

Anual, milioane de zebre, antilope și fel și fel de păsări migrează în câmpia Africii de Est. Ele se mută din Parcul Național Serengeti din Tanzania în Rezervația Națională Masai Mara din Kenya, în căutarea unor pășuni mai bune.

Unele dintre cele mai bune oportunități de safari africane se găsesc aici, pe un peisaj format din terenuri vulcanice și câmpii vaste întrerupte, ici și colo, de râuri, păduri și aflorimente stâncoase.

Această migrare este, de fapt, un proces ce are loc pe tot parcursul anului; practic, nu se oprește niciodată. Animalele se deplasează de la sud la nord și înapoi încontinuu, parcurgând o buclă ce nu se încheie niciodată. Cu toate acestea, în primele trei luni ale anului, marea migrație atrage cel mai mult interesul oamenilor, atunci fenomenul fiind cu adevărat spectaculos. Circa 1,2 milioane de animale pot fi observate îndreptându-se spre aceeași direcție, luând parte la un eveniment parcă pefect sincronizat. Nu este de mirare că Marea Migrație din Serengeti a fost subiectul a zeci de documentare geografice.

Trecerile râurilor sunt deosebit de periculoase și spectaculoase, în același timp. Animalele se adună pentru a forța apele râului Grumeti din Tanzania și râului Mara din Kenya, ambele având curenți puternici și crocodili prădători. Atacurile crocodililor asupra zebrelor și antilopelor nu sunt însă pentru cei slabi de inimă; cu toate acestea, ele reprezintă, fără doar și poate, unele dintre cele mai dramatice întâlniri dintre animalele sălbatice din Africa.

Turmele migratoare atrag și alți cunoscuți prădători ai continentului, așa că turiștii ce vin în safari în perioada Marii Migrații au ocazia de a vedea îndeaproape nu numai crocodili, dar și hiene și pisicile mari, cum ar fi leii, gheparzii și leoparzii.

The Big Five, cele mai mari și uluitoare animale de pe continentul african!

The Big Five se referă la un grup de animale endemice din Africa, despre care se spune că sunt cel mai greu de vânat. Și tocmai pentru că sunt extrem de puternice și periculoase, este întotdeauna palpitant să te apropii cu mașina de ele în timpul unui safari, să le auzi, să observi cum se comportă în habitatul lor natural și să le fotografiezi. Cele 5 mari animale sunt leul african, leopardul african, elefantul african, Cape Buffalo (capul bivol) și rinocerul negru. Cel din urmă, din păcate, poate fi cel mai greu de găsit din cauza numărului tot mai mic de exemplare în viață.

Localizarea celor 5 Mari Animale este probabil cel mai mare scop al turiștilor care merg în safari. Sigur, sunt mici șansele de a le observa pe toate într-o singură zi. Dar există multe alte animale care merită descoperite și care fac ca safariul african să fie incredibil! Unii se simt mai entuziasmați să observe hipopotami sau girafe! Alții adoră să privească îndeaproape păsările flamingo!

Toate aceste minunății ale naturii oferă o imensă plăcere norocoșilor care au ocazia de a se apropia de ele!

Dacă nu ai fost încă într-un safari, sperăm ca acest articol să te inspire și să adaugi această experiență în bucket list-ul tău. Iar dacă intenționezi să mergi în safari în viitorul apropiat, informațiile de mai sus îți vor fi, cu siguranță, de folos! Nu uita să consulți ofertele Dertour pentru a găsi cele mai bune prețuri în călătoriile tale.