Kuala Lumpur

Kuala Lumpur – Sursa foto: Patrick Foto/Shutterstock.com

Capitala și cel mai mare oraș din Malaezia, Kuala Lumpur este un loc ce oferă călătorilor șansa de a învăța despre o cultură cu totul și cu totul diferită, de a admira clădiri ce îmbină tot ce este mai bun din arhitectura orientală și occidentală, de a gusta preparate tradiționale locale și, nu în ultimul rând, de a face cumpărături.

Celebra rețea de televiziune CNN clasează Kuala Lumpur pe locul 4 în topul celor mai bune orașe comerciale de pe mapamond. 

Și pentru că are parte de o climă tropicală cu temperaturi de vară ce nu diferă prea mult de temperaturile de iarnă, capitala Malaeziei este o destinație turistică încântătoare în orice perioadă a anului. 

În rândurile de mai jos îți oferim o imagine de ansamblu a principalelor obiective turistice din Kuala Lumpur:

1. Turnurile Petronas

Turnurile Petronas, Kuala Lumpur, Malaezia

Turnurile Petronas, Kuala Lumpur, Malaezia

Dacă ești pasionat de arhitectura urbană, atunci trebuie să adaugi Turnurile Petronas în itinerariul tău de călătorie. Cu o înălțime de 452 de metri, aceste turnuri aveau să fie cele mai înalte din lume până la apariția celebrului Burj Khalifa din Dubai.

Turiștii pot vizita turnurile – de fapt, pot chiar să urce până la ultimul etaj și să admire întregul oraș de acolo. Acest lucru, însă, este posibil doar prin achiziționarea unui bilet. Iar pentru că există mii de turiști care doresc să le viziteze, este recomandat ca biletul să fie rezervat în avans. 

2. Parcul Păsărilor

Parcul Pasarilor, Kuala Lumpur, Malaezia

Parcul Pasarilor, Kuala Lumpur, Malaezia

A doua atracție turistică din acest top este Bird Park, un parc minunat de văzut, mai ales dacă vizitezi Malaezia cu copiii. Parcul se întinde pe o suprafață de 20 de hectare acoperite de plase și găzduiește o gamă largă de păsări sălbatice, rare și exotice,  în jur de 3000 de exemplare din 200 de specii.

Cele care atrag cel mai mult atenția turiștilor sunt păsările cu penaj multicolor, precum păunii, papagalii și păsările flamingo. Doar 10% din păsări sunt aduse din alte locuri ale lumii (Thailanda, Tanzania, Noua Guinee, Indonezia, China și Australia), restul de 90% fiind locale.

3. Bukit Bintang

Bukit Bintang, Kuala Lumpur, Malaezia

Bukit Bintang, Kuala Lumpur, Malaezia

Este motorul orașului, locul cel mai aglomerat și mai zgomotos, având sute de magazine și centre comerciale, precum și o sumedenie de vânzători ambulanți și tarabe sărăcăcioase de unde poți cumpăra mai orice.

În această zonă se găsește, de asemenea, faimoasa stradă Jalan Alor, unde turiștii pot gusta toate specialitățile locale de tip street food, de la fructe de mare la fructe exotice și fel și fel de preparate din carne. Recomandăm a vizita Jalan Alor pe timp de seară, când se simte cel mai bine pulsația străzii.

4. Peșterile Batu

Pesterile Batu, Kuala Lumpur, Malaezia

Pesterile Batu, Kuala Lumpur, Malaezia

Peșterile Batu sunt un loc foarte sacru pentru hindușii din Malaezia. Sute de mii de adepți ai acestei religii se adună la altarul zeului Murgan de aici, în fiecare an, pentru a sărbători Thaipusamul, un festival în care se desfășoară un ritual impresionant pentru spălarea păcatelor prin suferință fizică. 

Cu un aspect uluitor, imensele peșteri de calcar pline de artă hindusă și de statui merită toată osteneala pe care probabil că o vei simți în urma urcării celor 272 de trepte până în partea de sus.

Nu uita, de asemenea, să aduci cu tine câteva banane și alune pentru maimuțele care vor veni să te salute la sosire.

5. Templul Thean Hou

Templul Thean Hou. Kuala Lumpur, Malaezia

Templul Thean Hou. Kuala Lumpur, Malaezia

Vizitatorii templului Thean Hou vor găsi un pic din China în Kuala Lumpur, acesta fiind unul dintre cele mai mari temple chineze din Asia de Sud-Est. Deschis în 1989 de comunitatea chineză din Malaezia, templul este un exemplu splendid de arhitectură chineză, cu cele patru niveluri de pagode cu gresie portocalie.

Templul o onorează pe Thean Hou, Zeița Mării și oferă o vedere spectaculoasă asupra orașului, fiind astfel un loc popular pentru pasionații de fotografie. 

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare atracții turistice din Kuala Lumpur. Toate sunt minunate și merită vizitate, iar dacă îți mai rămâne timp liber, îți recomandăm să mergi și la Aquaria KLCC, Berjaya Times Square și la Muzeul de Artă Islamică.

Descoperă alături de Dertour cele mai bune oferte la cazări indivduale și bilete de avion către Kuala Lumpur!