Sursa foto: Lucky-photographer/Shutterstock.com

Jamaica este una dintre cele mai exotice destinatii pe care le poti lua in considerare atunci cand iti planifici vacanta. Cu plaje impresionante, o istorie care a fost scrisa rand pe rand de spanioli, britanici si oameni ai locului, dar si cu peisaje montane deosebite, Jamaica are, fara doar si poate, ce sa iti ofere.

Analizand insula, vei descoperi ca Montego Bay este una dintre atractiile principale ale locului, in conditiile in care inglobeaza cu succes o multime de obiective turistice si de activitati interesante.

Inca din 1924, acest oras a oferit experiente deosebite in turism, aproape totul fiind gandit pentru o experienta cat mai buna pentru cei care pun piciorul pe insula.

Ce se poate face in Montego Bay?

Este destul de dificil sa alegi cateva obiective si activitati pe care sa le faci cand ajungi in Montego Bay, in conditiile in care sunt extrem de multe optiuni. De obicei insa, turistii sunt foarte multumiti de experientele oferite de urmatoarele locuri si activitati:

 Exploreaza laguna luminoasa

 Este un loc pe care il cunosti, cu siguranta, din numeroasele poze care circula pe internet. Ceea ce face aceasta laguna cu adevarat speciala este faptul ca apa straluceste pe timp de noapte, asigurand un cadru feeric. Explicatia pentru stralucire este data de cateva microorganisme fosforescente care populeaza zona acvatica. Este ceva unic in lume, asadar merita din plin sa fie vizitata. De regula, se poate ajunge aici intr-o croaziera in care te vei putea bucura si de alte experiente interesante.

Viziteaza plaja Doctor’s Cave

 Daca iubesti soarele si plaja, aceasta plaja va fi cu adevarat magnetizanta pentru tine. Istoria ei a inceput in anul 1906, atunci cand doctorul Alexander James McCatty a infiintat aici un sanatoriu, transformat ulterior in club. Numele plajei a fost luat de la o pestera prin care se facea accesul la plaja, dar care a fost distrusa in 1932. Frumusetea plajei consta in apele turcoaz, nisipul fin si deliciile ce pot fi descoperite la restaurantele din zona.

Incearca mancarea delicioasa

 Daca vrei sa descoperi cu adevarat Jamaica trebuie sa mananci ca un localnic. Ai la dispozitie zeci de localuri interesante si o varietate uriasa de fructe, retete deosebite si evident, bauturi. Mancarea din Jamaica contine foarte multe condimente picante, cum ar fi ghimbirul, nucsoara si piperul, ceea ce o face cu adevarat aromata. De asemenea, include si o serie de condimente unice, precum radacina de Cassava. Daca ajungi in Montego Bay nu trebuie sa ratezi fructul Ackee, care trebuie sa fie consumat cu grija in conditiile in care poate deveni otravitor daca nu este preparat corect. Nu lipsesc fructele de mare si pestele, dar nici carnea preparata prin afumare, una dintre cele mai raspandite metode pentru pastrarea sa. In ceea ce priveste bauturile, romul este licoarea care a facut Jamaica celebra. Daca iti doresti sa incerci ceva deosebit poti descoperi Daiquiri, un preparat din rom, suc de lime si sirop de zahar, cu adevarat delicios. De asemenea, nu trebuie ratata berea jamaicana, Red Stripe.

Afla mai multe despre Bob Marley

 Jamaica este locul unde s-a nascut Bob Marley, motiv pentru care turistii pot gasi o multime de obiective turistice legate de artist. Poti vizita casa in care s-a nascut artistul, locul unde se relaxa si locurile in care a crescut si a creat muzica.

 Da-te cu tiroliana prin jungla

Nu ai in fiecare zi ocazia sa zbori deasupra junglei jamaicane, asadar, tiroliana este o experienta pe care nu trebuie sa o ratezi. Cu peisaje care te lasa fara rasuflare, poduri care se misca si sunt construite la inaltime si evident, tiroliana, vei avea o experienta de neuitat. Nu este o experienta ieftina, insa merita din plin efortul financiar.

De asemenea, Jamaica ofera o multime de alte experiente si obiective turistice. Poti descoperi cascade, te poti catara pe stanci, sa calaresti sau pur si simplu sa gasesti solutii perfecte pentru relaxare. Tocmai de aceea, este bine sa te orientezi spre o vacanta cat ai lunga in Montego Bay.

Daca ti-am facut pofta de o vacanta, te invitam pe https://www.dertour.ro/ sau in agentiile noastre: http://agentii.dertour.ro/ si alege vacanta mult visata!