Bodrum (5)Bodrum este un oras-statiune de pe coasta Turciei, cunoscut inca din antichitate sub denumirea de Halicarnas. Aici puteti vedea resturile uneia dintre cele sapte minuni ale lumii antice, Mausoleul din Halicarna care, fiind distrus de un cutremur in secolul al XII-lea, a ajuns sa fie, patru secole mai tarziu, cariera pentru construirea castelului fortificat Sf. Petru al Cruciatilor Ioaniti.

Statiunea Bodrum este si locul in care s-a nascut marele istoric grec Herodot. Acest taram este astazi o oaza de liniste si o alternativa pentru Antalya. Insa, in trecut a fost o zona de conflict militar, fiind cucerita chiar de Alexandru cel Mare sau de regele Persiei, Cyrus al II-lea.

Turistii vin in general in zona pentru plajele minunate si nu pentru obiectivele istorice. Paradoxul face ca Bodrumul sa nu aiba propriile plaje, chiar daca pare de necrezut. Exista insa numeroase locuri in apropiere pentru a putea sta la soare.

Cele mai apropiate plaje de Bodrum

Plaja Gumbet se afla la doar cateva minute de Bodrum, fiind una dintre cele mai apropiate de statiune. Nisipul fin si auriu, dar si numeroasele activitati nautice fac ca aceasta sa fie in topul preferintelor turistilor in ceea ce priveste plajele din zona. Aici puteti practica windsurfing-ul, schiul nautic, scuba diving-ul, parasailing-ul etc. Unul dintre cele mai iubite locuri pentru scufundari este cel de langa Marele Recif.

O alta plaja apropiata este Bardakci, renumita pentru claritatea apei si a legendei Hermafroditei.

Cele mai bune plaje

Evident ca atunci cand se fac recomandari este loc si de o doza de subiectivism, insa majoritatea turistilor sustin ca cele mai bune plaje din apropierea Bodrumului sunt Gumbet, Ortakent, Yalikavak, Bagla si Gumusluk.

Ortakent se afla la aproximativ 20 de minute de centrul statiunii Bodrum si este o fasie lunga de plaja. Plaja mai este cunoscuta si ca Kargi Bay sau Camel Beach. Pe langa numeroasele terase sau posibilitati de a practica surfingul, aici aveti ocazia de a va plimba pe camile si a face fotografii cu ele.

Yalikavak se afla la 35 de minute de Bodrum, in partea de nord a peninsulei, si este o statiune mica, preferata de familisti si oamenii in varsta.

Gumusluk se afla la 25 de minute de statiune si este un sat linistit. Daca faceti scufundari aici, aveti ocazia sa vedeti o parte din ruinele Myndos. In apropiere se afla si o mica insula numita „Insula iepurelui”, la care puteti ajunge foarte usor. In limba turca „gumus” inseamna argint.

Cam la aceeasi distanta fata de Bodrum se afla si Bagla, care pe langa o plaja minunata are si un golgulet la fel de placut ochiului.

Plaja Bitez este una dintre cele mai linistite si este formata din nisip si un fel de sindrila. Este un alt loc preferat de turistii care vin cu familia.

Plaja Turgutreis se afla la marginea celui de-al doilea oras ca marime din peninsula, astfel incat facilitatile oferite sunt la un nivel mai ridicat fata de celelalte plaje. De aici se poate vedea perfect insula greceasca Kos.

Kadikalesi este o statiune fidela traditiilor locale si evita pe cat posibil influentele moderne. Cu toate acestea, nimeni nu ii poate impiedica pe surferi sa se bucure de vantul de aici.

In peninsula mai exista si alte plaje cum ar fi cele din Torba, Yaliciftlik, Golturkbuku, Adabogazi, Aspat, etc.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe https://www.dertour.ro/early-booking/turcia/bodrum sau in agentiile noastre.

Bodrum (1) Bodrum (2) Bodrum (3) Bodrum (4)