Sursa foto: oleg_h/Shutterstock.com

Una dintre cele mai vechi localități egiptene situate pe malul Mării Roșii, Hurghada a devenit în ultimii ani o destinație turistică populară, colorată și plină de viață, atrăgând anual sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.  

Deși plajele exotice sunt principalul atu al acestui loc, Hurghada are de oferit turiștilor mult mai multe lucruri și locuri grozave, atât în apă cât și pe uscat, în special călătorilor dornici de aventură și celor pasionați de cultură și istorie.

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Egipt

Hurghada se dezvoltă de la an la an, turiștii având la dispoziție o mulțime de hoteluri de 4 și 5 stele, din care pot alege cea mai frumoasă opțiune pentru următoarea vacanță în Egipt. 

Toate acestea le oferă celor ce vin în vacanță în Hurghada, Egipt oferte all inclusive și oportunități de distracție pentru toți cei dragi ție, de la mic la mare. 

Fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Egipt, stațiunea Hurghada este considerată astăzi de mulți “Perla turistică a Mării Roșii”, găzduind an de an turiști din toate colțurile Europei: nemți, ruși, polonezi, britanici, ucrainieni, sârbi, români și moldoveni. 

Iată care sunt cele mai interesante obiective turistice din Hurghada:

Ce poți vizita în Hurghada?

Delimitată de Sahara la vest și Marea Roșie la est, stațiunea Hurghada din Egipt se întinde pe o suprafață de aproximativ 40 de kilometri pătrați. În plin sezon turistic, populația Hurghadei se triplează, de la 60.000 locuitori la aproape 200.000, în lunile de vârf. 

Aceștia vin în stațiune pentru a contribui la lista extinsă de servicii turistice (hoteluri, restaurante, baruri, sporturi acvatice, excursii etc), de care vizitatorii au parte în cele 3 zone ale acestei așezări: 

  • El Dahar (Downtown) – zona veche a orașului, cu numeroase locuri de vizitat în Hurghada;
  • Sekalla – zona modernă a stațiunii Hurghada din Egipt, cu cea mai dinamică viață de noapte; 
  • El Korra Road – cea mai nouă zonă din stațiunea Hurghada, aflată în plin boom imobiliar.  

În aceste zone se află cele mai populare distracții și obiective turistice din Hurghada. Iată care sunt acestea: 

De vizitat în Hurghada: Insulele Giftun

Superbele insule cu plaje luxuriante, cu nisip fin și alb ca zăpada și cu apă albastră foarte clară sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de snorkeling. Cu o viață acvatică înfloritoare, cu pești exotici jucăuși și corali colorați în toate nuanțele posibile, adâncurile Mării Roșii te vor cuceri definitiv! 

Chiar și cei mai puțin dornici să se aventureze în apele mării pot admira coralii multicolori, aceștia găsindu-se atât în larg cât și foarte aproape de țărm. Pe insule se poate ajunge închiriind o mică barcă din portul stațiunii Hurghada.

Ce să faci în Hurghada: Zona Marina

Una dintre cele mai moderne părți ale cartierului central Sigala, Hurghada Marina este locația preferată a gurmanzilor, având o multitudine de restaurante cu mâncare variată, cu vederi superbe ale portului plin de fel și fel de ambarcatiuni. 

La apusul soarelui, când orizontul roșiatic și pitoresc se scufundă din ce în ce mai mult în adâncurile nopții, Hurghada Marina pare realmente incredibilă, fiind astfel un loc ideal pentru plimbările romantice.

Hurghada atracții turistice: Moscheea Al Mina 

Aceasta este una dintre principalele atracții din această stațiune de la malul Mării Roșii. Este situată în zona veche a orașului, Dahar, district cu unele dintre cele mai frumoase obiective turistice din Hurghada, Egipt. Moscheea este chiar pe malul mării, pe strada El-Shohada. 

Cea mai mare moschee din Hurghada are două minarete înalte de 10 metri, ce strălucesc în soarele arzător din lunile perfecte pentru a merge în vacanta in Egipt. Turiștii pot vizita și interiorul acesteia, însă nu la orele de rugăciune. 

Bine de știut: pentru a vizita moscheea, femeile trebuie să poarte jellabia, celebra rochie musulmană pentru rugăciune. Curtea interioară a moscheii îți oferă spațiul perfect pentru a realiza cele mai frumoase fotografii. 

Locuri de vizitat în Hurghada: El Dahar Market (Piața de fructe)

Dacă vrei să eviți pentru o zi zona cu turiști, bucurându-te de atmosfera aparte a unui district local, îți recomandăm piața de fructe El Dahar. Aceasta zonă aglomerată abundă de tarabe cu fructe și legume: banane, smochine, curmale, mango, lime și multe alte soiuri exotice. 

Zona are un farmec asemănător Marelui Bazar din Istanbul: negustorii sunt pe cât de zgomotoși, pe atât de ospitalieri, oferindu-le turistilor șansa de a testa marfa. Dacă ești mulțumit de calitatea acestora, marfa va fi cântărita apoi pe un cântar “antic” tip balanță, pe bază de greutăți. 

La pas pe străzile din Hurghada: Biserica ortodoxă coptă

Unul dintre puținele lăcașuri de cult creștine din Hurghada, biserica ortodoxă coptă “Sfânta Catedrală Shenouda” a fost inaugurată în 2011, pe ruinele unui alt lăcaș de cult ortodox. 

Hurghada se bucură astăzi de o comunitate creștină aflată într-o continuă creștere, iar musulmanii și creștinii din aceasta zonă trăiesc într-o armonie ce poate fi un exemplu pentru multe alte popoare.   

Hurghada atracții turistice: Submarinul Sindbad 

Celor cărora le este teamă de scufundări sau de snorkeling, submarinul turistic Sindbad, de altfel singurul submarin de acest gen din Marea Roșie, le oferă posibilitatea de a se bucura de minunățiile naturale din adâncuri. 

Pasagerii submarinului vor coborî la adâncimea de 22 de metri, în mijlocul vieții marine, plină de corali și de pești, fără a pune vreun picior în apă. 

Călătoria durează circa o oră și, chiar dacă nu se avântă prea mult în larg, promite să le ofere pasagerilor o experiență plină de culoare, care să le rămână în memorie pentru totdeauna.

Ce poți face în Hurghada: Plimbare cu camila 

Fie că ai chef de o scurtă plimbare pe plajă sau de una mai lungă de o ora sau doua prin deșert, în mai toate stațiunile din Hurghada ai oportunitatea de a călări o cămilă. 

Plimbările din deșert se îndreaptă, de regulă, spre una dintre așezările din Bedouin, destul de aproape de oraș și reprezintă modalitatea perfectă de a admira peisajul fascinant al deșertului.

Plajele din Egipt Hurghada

Ambele maluri ale orașului sunt binecuvântate cu coaste pitorești acoperite de plaje mirifice, cu nisip auriu sau alb și cu apă turcoaz de o claritate rar întâlnită. 

Cele mai apreciate plaje se găsesc la sud de Sigala, într-o zonă numită Sahl Hasheesh, care găzduiește, de asemenea, cele mai bune hoteluri de la Marea Roșie.

Cum poți ajunge din România în Hurghada?

Anul următor vine cu o mulțime de pachete turistice îndreptate spre această destinație exotică. Află ce oferte ai, în funcție de perioada în care vrei să călătorești: Early Booking Hurghada 2021.