Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: vacanta in egipt

Atracții și obiective turistice în Cairo, Egipt

Sursa foto: rayints/Shutterstock.com

Străbătut de la nord la sud, pe o distanță de 40 de kilometri, de fluviul Nil, Cairo este una dintre principalele destinații pe care turiștii aleg să le viziteze când ajung în Egipt. Locuitorii din Cairo își numesc cu mândrie orașul „Mama tuturor orașelor”. Cairo sau Al Qahirah nu este doar capitala Egiptului, ci și cel mai mare oraș din Orientul Mijlociu și din Africa. Situat pe rutele strategice care duc pe cele trei continente, Asia, Africa și Europa, Cairo este împărțit de fluviul Nil în două zone: Rosetta și Damietta, adăpostind o sumedenie de locuri turistice uimitoare ce i-au fascinat dintotdeauna pe istorici și arheologi.  Citeste in continuare »

5 preparate tradiționale pe care trebuie să le încerci în Egipt

Sursa foto: Merydolla/Shutterstock.com

Când ne gândim la Egipt, ne vin în minte piramidele de la Giza, Sfinxul, faraonii care au domnit peste acest tărâm cu mii de ani în urmă, misterioasele hieroglife, mumiile, templele antice și superbele plaje de la Marea Roșie și de la Marea Mediterană.

Citeste in continuare »

Atracții turistice în stațiunea Hurghada din Egipt

Sursa foto: oleg_h/Shutterstock.com

Una dintre cele mai vechi localități egiptene situate pe malul Mării Roșii, Hurghada a devenit în ultimii ani o destinație turistică populară, colorată și plină de viață, atrăgând anual sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.   Citeste in continuare »

Vacanta de iarna in Egipt!

Egiptul este o tara transcontinentala, aflata in nordul Africii si care formeaza prin Peninsula Sinai o punte spre Asia de SV. Se invecineaza cu Marea Mediterana, Fasia Gaza, Israel, Marea Rosie, Sudan si Libia si este una dintre cele mai populate tari din Africa si Orientul Mijlociu, cu peste 81 de milioane de locuitori. Acestia locuiesc pe malulrile Fluviului Nil, unde sunt teritorii fertile. Desertul Sahara este extrem de putin locuit, iar cele mai mari orase din Egipt sunt Cairo si Alexandria.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour