Capitala așezată pe țărmul oceanului, cu zeci de obiective turistice demne de trecut în lista locurilor pe care le-ai vizitat, cu o bucătărie delicioasă și clădiri istorice cu o arhitectură impresionantă, te va face să te îndrăgostești negreșit. Inima Portugaliei este preferată de turiști din toate părțile lumii, care vin aici în căutarea climei blânde, a localnicilor primitori și a multitudinii de atracții care pur și simplu îți iau ochii.

Dacă te pregătești să pleci pentru prima dată într-un city break în Lisabona, s-ar putea să fii copleșit și oportunitățile de petrecere a timpului în această parte a lumii, așa că îți recomandăm ca imediat ce ai aterizat să ceri de la centrele de informare turistică revista gratuită Follow Me Lisboa, din care vei afla care sunt principalele evenimente de care te poți bucura pe timpul șederii tale acolo.

Iar dacă ești însetat de cunoaștere, am pregătit pentru tine lista celor mai importante 5 locuri pe care le poți vizita într-una dintre cele mai frumoase capitale europene. Iată care sunt acestea!

1. Catedrala Patriarhală a Sfintei Maria Maggiore (Santa Maria Maior de Lisboa sau Se de Lisboa)

Aceasta este cea mai veche biserică din oraș, care a fost ridicată în anul 1147 și poartă pe zidurile ei mai multe stiluri arhitecturale care îți vor încânta privirea. Lăcașul de cult romano-catolic a trecut prin mai multe transformări de-a lungul timpului și a supraviețuit mai multor cutremure. O poți vizita gratuit în fiecare zi, în intervalul orar 9.00-19.00, și o vei găsi pe strada Largo da Se 1100-585.

2. Funicularul Santa Justa (Elevador de Santa Justa)

Dacă îți place să admiri orașele pe care le vizitezi de sus, te poți bucura de o panoramă impresionantă asupra Lisabonei dacă urci în Funicularul Santa Justa, proiectat în anul 1901 de un elev al lui Gustave Eiffel, cel care a ridicat Turnul Eiffel din Paris. Pentru o singură călătorie, va trebui să achiți un bilet în valoare de 5 euro, iar dacă vrei să ai parte de acces separat la punctul de observare vei mai plăti 1.5 euro. Funicularul te așteaptă la adresa Rua do Ouro, 1150-060.

3. Grădina Zoologică

Dacă ești pasionat de animale sau pur și simplu ești curios să vezi cum arată un exemplar exotic în realitate, grădina zoologică din Lisabona trebuie vizitată neapărat! Vei putea admira delfini, diferite specii de păsări, dar și animale de fermă, pe care le vei putea mângâia. Vei găsi grădina zoologică la adresa Praca Marecbal Humberto Delgado, Sete Rios, 1500-423.

4. Telefericul

Vrei să admiri o parte importantă a Lisabonei de la 20 de metri? Atunci trebuie să ajungi pe Avenida Marech. Gomes Da Costa, la numărul 37, unde poți urca în teleferic. Acesta te va purta lin între Torre de Vasco da Gama și Oceanario și vei putea savura din plin o priveliște uimitoare, oferită de râul care străbate orașul. Un bilet dus-întors pentru un adult costă 5.90 euro, iar pentru un copil de 3.35 euro, totul pentru 45 de minute la înălțime.

5. Turnul Belem (Torre de Belem)

Un adevărat simbol național pe care nu ar trebui să îl ratezi în city break-ul tău din Lisabona, este și turnul Belem, care a fost construit între anii 1515 și 1519. Înconjurat din trei părți de ocean, turnul este unic în lume și cunoscut pentru stilurile gotic, venețian și bizantin care se împletesc de minune. Pentru a-l vizita, trebuie să ajungi la Avenida de Brasilia, 1400-038 și trebuie să plătești 5 euro, asta dacă nu cumva ți-ai cumpărat cardul Lisabona, care îți oferă gratuități și reduceri pentru obiectivele turistice din Lisabona.

Bucură-te de istorie, artă, o climă perfectă și multe amintiri de neprețuit într-o excursie de tip city break în Lisabona și caută ofertele Dertour din timp!