Vietnam (2)Vietnam este un taram cu locuri magnifice, sunete interesante si gusturi exotice. Fiecare regiune din aceasta tara ofera o diversitate de experiente, care ar putea sa cucereasca orice tip de turist.


Afla mai multe detalii despre cum poti ajunge in Vietnam de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Vietnam a devenit in ultimii ani o zona turistica tot mai populara nu numai in randul asiaticilor, dar si in randul europenilor si americanilor. Cu noul slogan “Este o tara, nu un razboi”, Vietnam a reusit sa isi dezvolte turismul prin diferite aspecte, oferind nu numai locuri istorice (razboiul), dar, de asemenea, multe alte atractii turistice interesante.

Iata care sunt cele mai interesante 5 atractii turistice din Vietnam:

  1. Ho Chi Minh City (Saigon)

Ceea ce face ca Saigon sa fie atat de irezistibil este vitalitatea sa. Fiind cel mai mare loc comercial din Vietnam, orasul Ho Chi Minh are un vibe aparte. Datorita amestecului sau complex de diferite culturi, trasaturi istorice si influente occidentale, orasul ofera o combinatie de arhitectura, cultura si viata de strada care, pur si simplu, fascineaza si da fiori. Daca te hotarasti sa vizitezi Saigon, trebuie neaparat sa aloci timp pentru a explora cultura cafelei vietnameze si viata de noapte incitanta, cu o multime de restaurante de strada, unde poti gasi fructe, inghetata, barbeque si “tigaie picanta” chiar si in miezul noptii, cand vietnamezii isi termina munca in localuri si populeaza strazile pentru a socializa, a se relaxa si, totodata, pentru a se distra.

Restaurantele ofera o gama larga de preparate culinare senzationale din toate regiunile tarii. De asemenea, nu rata ocazia de a te bucura de facilitatile oferite de unitatile de cazare din acest oras, majoritatea fiind foarte accesibile ca pret. Aceste facilitati includ mese romantice pe o barca, terapie prin masaj, mese festive cu fructe de mare proaspete, etc.

  1. Hanoi

Hanoi te va cuceri fara efort, cu al sau simt poetic si cu farmecul sau romantic, mai ales in timpul lunilor de toamna. Acesta trebuie sa fie motivul pentru care exista atat de multe cantece si poezii frumoase scrise despre capitala Vietnamului. Acest oras este un must-see intr-o excursie in Vietnam, daca doresti sa descoperi deliciile istorice si culturale ale Vietnamului. Fa-ti timp pentru a te bucura de amestecul unic de arhitectura coloniala si precoloniala, muzee istorice si culturale, spectacole locale, concerte si diverse temple si pagode.

In timp ce te afli in Hanoi, incearca sa explorezi cat mai mult posibil bucataria exotica locala, dar asigura-te ca nu ratezi delicioasele si autenticele Pho, care se gasesc in mai toate restaurantele traditionale din acest oras. De asemenea, trebuie sa degusti “cafeaua cu ou”, o bautura unica si surprinzator de placuta, care face parte din topul celor mai bune 10 bauturi din intreaga lume. Dupa aceasta vasta sarbatoare de arome, esti gata sa te pierzi prin labirintul fascinant de strazi din cartierul vechi – inima Hanoiului.

  1. Delta Mekong

“Bolul de orez al Vietnamului” este un teren feeric de piete plutitoare, campuri verzi de orez, sanctuare de pasari, sate fascinante si gradini de fructe fara sfarsit. O excursie obisnuita de o zi din orasul Ho Chi Minh nu este suficienta pentru a explora cea mai fertila regiune a tarii. Nu exista niciun alt loc in Vietnam in care sa te poti bucura de o astfel de abundenta de fructe, legume si peste de apa dulce de toate tipurile. Exista o lista nesfarsita de alimente locale pe care trebuie sa le gusti in aceasta delta, cele mai bune fiind, dupa spusele localnicilor, pestele la tigaie picanta, melcii la gratar in sos de piper negru si faimoasa nuca de cocos Ben Tre.

Daca ai fericita sansa de a te caza la o familie locala din Delta Mekong, atunci nu fi surprins (si nu ar trebui sa refuzi) atunci cand gazda iti ofera bunatatile sale culinare traditionale preparate cu alimente locale culese din aceasta zona, pentru a te trata cu o masa copioasa specifica regiunii. Ospitalitatea calda si sincera este un atribut de baza al localnicilor din Mekong.

Dupa ce te saturi de specialitatile locale, rasfata-te cu o croaziera in delta in timpul asfintitului de soare, ce iti creeaza o panorama ireal de frumoasa pe acest taram colorat, gustos si ospitalier.

  1. Phu Quoc

Acest paradis tropical este o destinatie perfecta pentru cei care tanjesc la un loc care sa le inspire dragoste si pace. Apele cristaline si limpezi din Golful Thailandei te invita sa te scufunzi in ele pentru a-ti calma mintea si pentru a-ti relaxa corpul. Mersul descult pe nisipurile albe si matasoase si asezatul intr-un hamac cu o carte buna in mana in timp ce iti mai muti privirea spre verdele de smarald al apelor din jur sunt alte moduri de a te cufunda in superbul mediu marin al acestei insule.

Insula Phu Quoc, cat de linistita pare, este, totodata, plina de posibilitati de divertisment si aventuri. Sportul pe plaja si activitatile de apa pe care le poti practica aici sunt fantastice. Poti incerca ski jet, wind sailing, pescuit, scuba diving si snorkeling. Daca ai sufletul mai indraznet, nu rata experienta de a pescui calmar. Iar cand se asterne noaptea, piata de fructe de mare este un must-see. Pestele salbatic fiert si multe alte specialitati locale gasite aici sunt, cu siguranta, o sarbatoare divina pe care ti-o ofera acest taram.

Mai mult decat atat, reprezentantelor sexului frumos, insula Phu Quoc le ofera posibilitatea de a vizita o celebra ferma de perle.

  1. Ha Long Bay

Cu peste 2000 de insule, apa turcoaz si un grup de roci calcaroase luxuriante, Ha Long evoca un aspect si feeling de fantezie. Acest golf magnific este inclus in majoritatea topurilor 5 cele mai bune atractii turistice din Vietnam. Fii gata sa ajungi aici cu o barca junk, navigatia pe mare fiind un alt aspect palpitant al acestei experiente. Petrece o noapte pe ocean si simte senzatia frumusetii pe care ti-o ofera linistea apei in timp ce te bucuri de un apus de soare de poveste, cum rareori mai poti vedea in alta parte a lumii.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Vietnam (1)


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Vietnam. Mai multe detalii in urmatorul link: http://www.dertour.ro