Ibiza - SpaniaSub fatada vibranta si exploziva a Spaniei se gaseste un popor ce are in spate un patrimoniu bogat, o istorie vasta si o cultura impresionanta. 


Afla mai multe detalii despre vacantele in Spania de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Fie ca esti in cautare de cultura, entuziast al naturii virgine sau un amator de plaje exotice, vei ajunge sa te indragostesti iremediabil de Spania. Si daca aceste calitati nu sunt suficiente pentru a te atrage, cu siguranta, bucataria sa de clasa mondiala si hipnotica Sangria te vor cuceri definitiv.

Iata in acest articol, nu doar unul, ci 10 motive sa mergi in vacanta in Spania:

  1. Este destinatia ideala pentru aer liber, cultura si viata urbana.

Desi nu este cea mai mare tara din lume sau din Europa, Spania ofera arhitectura gotica, peisaje rurale dramatice, viata urbana vibranta si plaje superbe. In orase ca Barcelona, Granada si San Sebastian poti face alpinism in munti dimineata sau te poti relaxa la plaja in zorii zilei, iar dupa-amiaza si seara poti petrece in localurile si pietele din centrul oraselor. De asemenea, poti practica sporturi maritime, poti dansa flamenco in orasele sudice si poti vizita castele gotice in regiunea centrala: experiente categoric diferite intr-o singura tara.

  1. Traditiile sale culturale sunt faimoase in intreaga lume.

Traditiile culturale spaniole, cum ar fi dansul flamenco si controversatele lupte cu tauri, au castigat o faima colosala peste tot in lume. Pentru o experienta autentica de flamenco, viziteaza localurile din Sevilla sau cartierele din Granada. In timp ce luptele cu tauri nu sunt favorizate de activistii pentru drepturile animalelor, acestea iti ofera un bun punct de vedere asupra traditiilor spaniole. Luptele cu tauri sunt in prezent interzise in Catalonia; in alte regiuni din Spania acest lucru este inca in discutie. Alte traditii culturale spaniole care merita lumina reflectoarelor sunt dansul Sevillano, muzica traditionala asturiana din cimpoi si feria fiecarui oras.

  1. Istoria bogata a Spaniei se reflecta in caracteristicile sale arhitecturale.

De la Imperiul Roman la cuceritorii musulmani si la recentul razboi civil, Spania a avut un trecut plin de culoare. Acest lucru este evident chiar si in Spania de azi; plimbarile pe strazile si pietele oraselor iti ofera o privire asupra monumentelor eroilor de razboi si iti spun povestile trecutului tumultos. Catedralele – in special Catedral de Toledo – sunt marturii ale trecutului religios. Palatele regale, cum ar fi Palacio Real din Madrid, impodobesc stiluri arhitecturale maiestuoase si sculpturi complicate.

  1. Este casa mai multor festivaluri de vara unice.

Festivalurile de vara din Spania sunt pline de culoare, palpitante si nu se compara cu niciun alt festival din celelalte tari ale lumii. La Tomatina din Buñol, de exemplu – este cea mai mare lupta de rosii din Spania, in care participantii nu se tem sa se murdareasca de sucul rosu al tomatelor, lasandu-se in frenezia distractiei. Festivalul San Fermin din Pamplona este celebrat prin conducerea taurilor in intreg orasul. In septembrie, petrecaretii din Catalonia se reunesc pentru a forma piramide umane de inaltimi impresionante. Acestea sunt doar cateva dintre festivalurile spaniole la care ai putea si tu sa participi daca vizitezi aceasta tara la timpul potrivit.

  1. Mancarea spaniola este sanatoasa, diversa si intens aromata.

Calatoria gastronomica este una dintre cele mai bune modalitati de a descoperi o tara, mai ales in Spania. Fiind tara cu cele mai multe restaurante cu stele Michelin din intreaga lume, bucataria spaniola a castigat o reputatie foarte buna in lumea culinara. Vei fi surprins sa stii ca in afara de omniprezenta paella, exista o gama diversa de bucate care difera de la regiune la regiune – de la un simplu bocadillo de Jamón (un fel de sandwich cu sunca afumata) la tantalic pulpo a la Gallega (calamar galician). Si sa nu uitam de una dintre cele mai bune inventii din lume: tapas! Cultura tapas domneste in cele mai multe parti ale Spaniei, manifestata in diferite forme, in functie de comunitate.

  1. Are unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Fie ca este vorba de aglomeratul litoral al Coastei del Sol sau de plajele indepartate de nudisti din Insulele Canare, in Spania exista plaje pe gustul tuturor. Plajele spaniole sunt ravnite de turisti de zeci de ani, aceasta tara fiind una dintre destinatiile cele mai populare din Europa pentru soarele prietenos pe tot parcursul anului si pentru nisipul fin si curat ce imbraca statiunile de pe litoral. Iubitorii de peisaje exotice pot alege plajele din Insulele Baleare, Insulele Canare si Costa Blanca. Daca, insa, preferi locurile mai putin aglomerate, poti gasi inca plaje salbatice in Galicia, Lanzarote si Formentera. Pe tot parcursul anului vei avea parte de vreme calda si de soare, astfel ca insulele de aici vor parea destinatia de vacanta ideala pentru momentele in care vrei sa faci o pauza de la iernile reci cu care este obisnuita Romania.

  1. Spania este grozava pentru iubitorii de natura.

Cine a spus ca Spania este doar despre plaje si mancare? Entuziastii aerului liber se pot distra, de asemenea, in natura sa luxurianta si in muntii stancosi ce ofera un farmec aparte acestei tari latine. In Sierra Nevada, alpinistii pot escalada cel mai inalt varf spaniol, Mulhacen (3482 metri ). Totodata, statiuni de schi de clasa mondiala pot fi gasite peste tot in Spania – aici exista cele mai populare statiuni din Pirinei si din Sierra Nevada. In Huelva si Cadiz, poti gasi locuri excelente de scuba diving, cu o vizibilitate excelenta a apei in timpul verii. Sporturile acvatice, cum ar fi surfing, kite-boarding si caiacul, sunt populare in Insulele Canare si Baleare.

  1. Spania este o comoara cu colectii de arta.

Spaniolii au avut un fler exceptional pentru arta inca din vremurile pre-romane. Astazi, acest lucru este exprimat sub forma de piese de arta contemporana si arhitectura. Iubitorii de arta pot merge la Muzeul Prado din Madrid pentru a-i admira piesele istorice clasice. Centrul de Arte Reina Sofia din Madrid are o expozitie impresionanta de lucrari de arta moderna ce apartin mai multor artisti talentati, cum sunt Dali si Gaudi. Barcelona, orasul in sine, este o piesa de arta pe care o poti admira plimbandu-te prin cartierele, strazile si pietele sale incantatoare. Faimoasa capodopera arhitecturala a lui Gaudi, Catedrala Sagrada Familia, este una dintre semnaturile Barcelonei.

  1. Spaniolii se distreaza ca si cum nu ar mai exista ziua de maine.

Viata de noapte din Spania bate orice alta atmosfera de noapte din alte parti ale lumii. Spaniolii, in special tinerii, de obicei nu merg la culcare decat in zori, distrandu-se intreaga noapte. In marile orase, Madrid, Barcelona si Sevilla, tinerii ies la distractie numai dupa miezul noptii, topaind de la un bar la altul pana la rasaritul soarelui.

  1. Nu poti avea vreme mai buna ca in zona mediteraneana.

Cu peste 300 de zile cu soare pe an, Spania este “inundata” in fiecare an de o multime de turisti. Desi temperaturile sunt considerabil mai mici in partea de nord a tarii, vremea in Spania este, in general, calda si placuta. Cu temperaturi medii de la 18 grade Celsius la 30 de grade Celsius pe tot parcursul anului, putem spune ca esti chiar ghinionist daca vei avea o zi neplacuta in concediul tau din Spania.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Spania. Mai multe detalii in urmatorul link: http://bit.ly/2r3yc2E