Salzburg

Salzburg – Sursa foto: Izabela23/Shutterstock.com

Deși fermecătoare și fascinantă în fiecare anotimp, Austria se transformă în perioada Crăciunului într-un adevărat ținut de basm, în care fiecare oraș devine scena unei povești de iarnă în așteptarea lui Moș Crăciun. 

Sărbătorile de iarnă din Austria au o atmosferă autentică ce, cu siguranță, te va captiva. Mai mult, târgurile de Crăciun din această țară sunt celebre în întreaga lume pentru atmosfera lor magică, pentru decorul lor strălucitor învăluit de mirosul apetisant al deliciilor culinare și pentru brazii împodobiți uriași pe care îi găzduiesc.

Dar nu numai aromele tentante ale castanelor prăjite și ale turtelor dulci cu scorțișoară din piețele de Crăciun conving turiștii din întreaga lume să viziteze Austria, ci și peisajele pitorești ale Alpilor înzăpeziți și posibilitatea de a practica toate sporturile de iarnă în cele mai bune condiții.

Chiar nu există nimic similar unui Crăciun alb în Austria!

Iată care sunt orașele austriece care merită cea mai multă atenție în preajma Crăciunului:

1. Viena

Piata de Craciun Viena

Piata de Craciun Viena

Piețele de Crăciun din Viena se organizează încă din 1298, așa că nu este de mirare că orașul este o destinație foarte populară în luna decembrie. În prezent, există 20 de piețe de Crăciun oficiale pe străzile frumoase ale Vienei, toate având standuri cu decorațiuni festive lucrate manual, vin fiert, castane coapte, ciocolată de casă, turtă dulce, cârnați preparați pe grătar și alte delicii culinare.

Cele mai populare sunt Satul de Crăciun din fața Palatului Belvedere și enorma piață de Crăciun de la Rathauspark. Dacă, însă, ești în căutarea a ceva diferit, îți recomandăm să vizitezi piața de Crăciun Diviana Art din Karlsplatz, unde meșteri din toată Europa își prezintă lucrările unice.

2. Salzburg

Salzburg, Austria

Salzburg, Austria

Centrul istoric al Salzburgului, Orașul lui Mozart, care este, de altfel, site al Patrimoniului Mondial UNESCO, este locul ideal nu numai pentru piețele tradiționale de Crăciun, dar și pentru concertele de colinde și cântece de iarnă.

Fă-ți timp pentru a explora târgul de Crăciun din Residenzplatz și, dacă ai poftă de mai multă adrenalină, schimbă cizmele cu patinele de gheață în Piața Mozart situată în apropiere.

O vizită la Cetatea Hohensalzburg este întotdeauna o necesitate atunci când vizitezi Salzburg, dar mai ales de Crăciun, când priveliștea asupra orașului decorat în ornamente festive este, pur și simplu, uluitoare.

Există, de asemenea, un concert special de Crăciun la cetate, în cadrul căruia sunt interpretate lucrări ale lui Mozart și ale contemporanilor săi.

Pentru a încheia o vizită excelentă în Salzburg, îți recomandăm o cină la restaurantul Stiftskeller St. Peter, situat în clădirea mănăstirii St. Peter’s Archabbey, despre care se spune că este cel mai vechi restaurant din întreaga lume, cu peste 1200 de ani vechime

3. Innsbruck

Innsbruck, Austria

Innsbruck, Austria

Datorită poziției sale la poalele Alpilor austrieci, Innsbruck este unul dintre cele mai pitorești locuri din Europa. În timpul iernii, Orașul Vechi, cu arhitectura gotică medievală incredibilă și labirintul străzilor înguste, se transformă într-un basm sub vraja zăpezii, în special la deschiderea piețelor tradiționale de Crăciun.

Situată în inima Orașului Vechi, piața de Crăciun din Altstadt este locul în care majoritatea oamenilor se adună pentru a savura un vin fiert și a arunca un ochi asupra numeroaselor tarabe cu ornamente, lumânări, produse de patiserie și produse artizanale locale care prezintă bogăția tradițiilor locale. 

4. Hallstatt

Hallstatt, Austria

Hallstatt, Austria

Pe cât de mic este, pe atât de fermecător și fotogenic este Hallstatt. Zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii vin anual în explorarea acestui mic sat spectaculos. Site al Patrimoniului Mondial UNESCO și populat de doar 900 de locuitori, Hallstatt devine și mai frumos iarna, când micile sale case de lemn sunt acoperite de zăpadă.

Frumoasa localitate este situată pe malul unui lac strălucitor, cu munți falnici pe fundal, având un aspect cu adevărat magic, în special în perioada sărbătorilor de iarnă, când este luminată de decorațiuni de Crăciun.

Chiar dacă multe atracții sunt închise în această perioadă, Hallstatt rămâne un loc minunat de vizitat iarna datorită peisajului de poveste pe care îl are în jur. 

5. Zell am See – Kaprun

Zell Am See - Kaprun, Austria

Zell Am See – Kaprun, Austria

Iubitorii sporturilor de iarnă care doresc să exploreze cele mai bune pârtii din Austria vor găsi Zell am See-Kaprun o destinație ideală. Zona acoperă câteva orașe pitorești, iar în timpul iernii se transformă într-un veritabil centru pentru sporturile de iarnă, având pârtii generoase, capabile să găzduiască mii de schiori, de la cei mai experimentați până la începătorii entuziaști.

Pe lângă gama impresionantă de activități intense în aer liber, zona Zell am See-Kaprun găzduiește o tabără de gheață interesantă numită Ice Camp, în care se găsesc mai multe igluuri de gheață cu vederi panoramice asupra munților, unde oaspeții se pot delecta cu băuturi calde și cu mâncăruri tradiționale austriece.