Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: viena (page 1 of 2)

Atracții turistice gratuite în Viena

Sursa foto: Muellek Josef/Shutterstock.com

Viena este un oraș incredibil, cu o mulțime de atracții turistice de top, restaurante și cafenele cu tradiție, piețe fermecătoare și muzee ce satisfac pofta de cunoaștere a oricărui călător. Dar Viena poate fi destul de costisitoare; prețurile camerelor de hotel sunt destul de piperate, mai ales în zona centrală, transportul public costă și el o sumă semnificativă de bani, iar majoritatea obiectivelor turistice cunoscute, cum ar fi Casa lui Mozart sau Palatul Schonbrunn, taxează vizitatorii pentru admitere. 

Citeste in continuare »

5 Orașe din Austria care merită să fie vizitate în preajma Crăciunului

Salzburg

Salzburg – Sursa foto: Izabela23/Shutterstock.com

Deși fermecătoare și fascinantă în fiecare anotimp, Austria se transformă în perioada Crăciunului într-un adevărat ținut de basm, în care fiecare oraș devine scena unei povești de iarnă în așteptarea lui Moș Crăciun. 

Sărbătorile de iarnă din Austria au o atmosferă autentică ce, cu siguranță, te va captiva. Mai mult, târgurile de Crăciun din această țară sunt celebre în întreaga lume pentru atmosfera lor magică, pentru decorul lor strălucitor învăluit de mirosul apetisant al deliciilor culinare și pentru brazii împodobiți uriași pe care îi găzduiesc.

Dar nu numai aromele tentante ale castanelor prăjite și ale turtelor dulci cu scorțișoară din piețele de Crăciun conving turiștii din întreaga lume să viziteze Austria, ci și peisajele pitorești ale Alpilor înzăpeziți și posibilitatea de a practica toate sporturile de iarnă în cele mai bune condiții.

Chiar nu există nimic similar unui Crăciun alb în Austria!

Citeste in continuare »

Ghid de călătorie în Viena

Sursa foto: trabantos/Shutterstock.com

Viena, capitala Austriei, este un oraș frumos cu o istorie colorată și unul dintre cele mai importante centre culturale europene, având de-a lungul timpului o influență masivă asupra muzicii clasice, operei și artei. Fiind fosta capitală a Imperiului Austro-Ungar, Viena găzduiește nenumărate monumente și palate imperiale, o sumedenie de muzee spectaculoase și biserici și catedrale frumos ornamentate. Este, totodată, Orașul Muzicii, câștigând această poreclă pentru numărul mare de compozitori eminenți care au locuit și au lucrat aici. 

Citeste in continuare »

5 destinații LGBT Friendly pentru o vacanță sigură

Sursa foto: lazyllama/Shutterstock.com

Ce face ca o destinație să fie LGBT friendly? Ei bine, trebuie să aibă baruri, hoteluri, restaurante și magazine disponibile pentru această comunitate, dar mai presus de toate, să îi facă pe toți cei care fac parte din LGBTQ să se simtă confortabil oriunde se află, fără a simți nicio judecată, să se simtă în siguranță și să fie respectați. Acestea sunt câteva dintre destinațiile cu oameni cu spirit liber, open minded și cu o educație înclinată spre a accepta diversitatea.

Descoperă care sunt cele mai bune 5 destinații LGBT Friendly din Europa:

Citeste in continuare »

Rasfat de Dragobete: 5 obiective turistice din Viena de vazut in doi

*Sursa foto: Alex Poison / Shutterstock.com

Capitala Austriei a inspirat povesti, poezii si cantece, prin intermediul carora i s-au onorat frumusetea si bogatia istorica si culturala. Sarbatoreste ziua dragostei intr-o metropola fascinanta, ratacind alaturi de persoana iubita printre monumente, cladiri somptuoasae, oaze de verdeata si restaurante! Citeste in continuare »

Descopera cele mai frumoase piete de Craciun cu ajutorul Dertour!

*Sursa foto:  Rostislav Glinsky/Shutterstock.com

Desi vacanta de vara este pe sfarsite, Dertour vine cu oferte excelente pentru urmatoarea escapada. Daca te gandesti inca de pe acum la ce vei face in vacanta de Craciun, expertii Dertour iti propun doua destinatii numai bune pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Citeste in continuare »

5 experiente inedite in Viena

Viena

*Sursa foto: Bojan i Jelena / Shutterstock.com

Sezonul concediilor este inca in plina desfasurare, asa ca-ti propunem o destinatie din Europa, una dintre capitalele catre care se indreapta foarte multi turisti straini, atrasi de obiectivele interesante pe care aceasta le ofera: Viena. Citeste in continuare »

Viena – 5 locuri de vizitat gratis

viena-foto-canadastockCrezi ca o vacanta in Austria te va costa o avere? Nu neaparat – orasele Austriei ofera nenumarate festivaluri, muzee, galerii, parcuri, obiective turistice si activitati care sunt absolut gratuite. Desi Viena, capitala Austriei, este binecunoscuta pentru preturile sale mari, le ofera turistilor posibilitatea de a petrece timp intr-un mod interesant fara a cheltui niciun ban. Citeste in continuare »

Cele mai frumoase destinatii de Craciun din lume!

Craciunul a reprezentat intotdeauna un moment magic, atat istoric, cat si cultural. Fie ca iti plac luminile sclipitoare si ninsoarea abundenta, sau din contra vrei sa evadezi in tarile calde, un Craciun petrecut intr-o destinatie interesanta va fi unul pe care nu-l vei uita niciodata.

Haideti sa transformam sarbatorile de anul acesta in momente magice! Iata zece dintre aceste destinatii, pe care cu siguranta ti le vei aminti toata viata… Citeste in continuare »

Piata de Craciun de la Salzburg

Ne apropiem cu pasi repezi de Sarbatorile de iarna. Magazinele au inceput sa ofere din ce in ce mai multe idei de cadouri iar atmosfera magica a Craciunului pare ca ne-a invaluit pe toti.

In fiecare an cand vin Sarbatorile de iarna parca te intorci in timp, in copilaria ta si te bucuri din nou de bradul de Craciun, de luminitele ce par a transforma orice oras in adevarate locuri de basm.

Citeste in continuare »

Articole mai vechi

© 2024 Blog Dertour