Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Salzburg

5 Orașe din Austria care merită să fie vizitate în preajma Crăciunului

Salzburg

Salzburg – Sursa foto: Izabela23/Shutterstock.com

Deși fermecătoare și fascinantă în fiecare anotimp, Austria se transformă în perioada Crăciunului într-un adevărat ținut de basm, în care fiecare oraș devine scena unei povești de iarnă în așteptarea lui Moș Crăciun. 

Sărbătorile de iarnă din Austria au o atmosferă autentică ce, cu siguranță, te va captiva. Mai mult, târgurile de Crăciun din această țară sunt celebre în întreaga lume pentru atmosfera lor magică, pentru decorul lor strălucitor învăluit de mirosul apetisant al deliciilor culinare și pentru brazii împodobiți uriași pe care îi găzduiesc.

Dar nu numai aromele tentante ale castanelor prăjite și ale turtelor dulci cu scorțișoară din piețele de Crăciun conving turiștii din întreaga lume să viziteze Austria, ci și peisajele pitorești ale Alpilor înzăpeziți și posibilitatea de a practica toate sporturile de iarnă în cele mai bune condiții.

Chiar nu există nimic similar unui Crăciun alb în Austria!

Citeste in continuare »

Exploreaza Salzburg, orasul lui Mozart

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Situat in statul federal ce poarta acelasi nume, in partea de nord-vest a Austriei, pitorescul oras Salzburg este renumit in intreaga Europa pentru frumusetea sa arhitecturala, dar si pentru peisajele sale incantatoare ce il inconjoara. Strabatut de raul Salzach, Salzburg este populat inca din perioada neolitica, cel mai probabil datorita salinelor din jur, insa arhitectura predominanta pe care o putem admira in prezent este cu specific medieval si baroc. Vizitatorii sunt fermecati de stradutele inguste si de curtile interioare romantice ale Orasului Vechi, dar si de marile piete publice din zona rezidentiala situata intre cartierele Neugebäude si Neutor.

Citeste in continuare »

Salzburg – itinerarii si atractii turistice

salzburg-foto-canadastock-2Salzburg este un oras mic si cochet care inglobeaza in fiecare cladire/strada un farmec aparte. Cu o arhitectura baroca si cu un centru extrem de bine pastrat, atrage an de an multi turisti si reuseste sa te faca sa obosesti zilnic, luandu-i la pas fiecare drum pentru a descoperi secrete. Citeste in continuare »

Piata de Craciun de la Salzburg

Ne apropiem cu pasi repezi de Sarbatorile de iarna. Magazinele au inceput sa ofere din ce in ce mai multe idei de cadouri iar atmosfera magica a Craciunului pare ca ne-a invaluit pe toti.

In fiecare an cand vin Sarbatorile de iarna parca te intorci in timp, in copilaria ta si te bucuri din nou de bradul de Craciun, de luminitele ce par a transforma orice oras in adevarate locuri de basm.

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour