Sursa foto: Olga Gavrilova/Shutterstock.com

Pitoreasca statiune mediteraneana Kemer, cu al sau decor conturat de muntii Taurus, de dealurile impadurite de pini, de o coasta aurie si de un port modern este, cu siguranta, tot ce are nevoie un turist in cautarea vacantei perfecte pe litoralul turcesc. In plus, Kemer se gaseste la doar 64 de kilometri de incantatoarea Antalya, unde exista peisaje naturale superbe, locuri incarcate de istorie si o multime de muzee ce asteapta sa fie explorate.

Kemer este, cu siguranta, un oras in care activitatile interesante sunt nenumarate. Iata ce sa adaugi in partea de sus a itinerariului tau daca planuiesti sa mergi in aceasta destinatie pentru cateva zile:

Viziteaza plajele. Kemer se remarca, inainte de toate, prin frumusetea plajelor sale. Principala plaja a orasului, situata chiar in spatele portului Kemer, este cel mai usor accesibila. Cu un nisip auriu si cu ape albastre cristaline, plaja Ayisigi este locul ideal in care sa te bucuri de soare si de un bronz uniform, chiar daca ajungi aici in sezonul de primavara sau de toamna. Plajele din Kemer te vor incanta si mai mult daca esti un impatimit al sporturilor de apa. Aici poti practica boogy boarding, scuba diving, snorkeling sau poti face plimbari cu barca pentru o zi, explorand astfel imprejurimile orasului.

Exploreaza frumusetile naturale din jurul orasului. Daca nu ai rau de inaltime, iti recomandam sa iei telecabina pentru o calatorie de 10 minute pana in varful muntelui Tahtali, la altitudinea de 2365 de metri, de unde vei putea admira panorama uluitoare a Kemerului si a imprejurimilor sale. Esti dornic de mai multa distractie si adrenalina? Aventureaza-te cu kayak-ul in apele reci ale Canionului Göynük, intr-un cadru natural de o frumusete ce taie respiratia. Daca, insa, preferi sa ramai pe uscat, iti sugeram sa strabati poteca cu pini ce duce catre platoul Ucoluk. Situat la o altitudine de 1500 de metri, acest platou se mandreste si el cu o priveliste impresionanta.

Rasfata-te cu putin shopping. Strazile Kemerului sunt pline de magazine, piete si buticuri, unde vei gasi cam tot ce iti trece prin minte. Pentru suveniruri si diferite accesorii, cauta in buticuri, daca vrei sa incerci produse locale sau daca, pur si simplu, iti doresti sa experimentezi gastronomia turca autentica, mergi in pietele din oras, iar pentru haine si bijuterii, mall-urile iti stau la dispozitie. Nu evita, de asemenea, tarabele cu fructe, legume proaspete si mestesuguri, pe care le vei zari pe toate strazile mai turistice.

Viziteaza Folklorik Yoruk Park. Considerat emblema orasului Kemer, acest parc situat chiar in spatele portului turistic, in apropiere de celebra Plaja Moonlight (Ayisigi), este de neratat daca esti in Kemer pentru prima data. Este un parc ce ofera o perspectiva asupra istoriei localnicilor, asupra modului in care traiau nomazii Toruk. Inainte de a pleca, gusta din mancarurile autentice si delicioase ale restaurantului din incinta parcului.

Exploreaza imprejurimile! Kemer are o multime de atractii turistice, insa daca vrei sa arunci o privire mai departe, cu siguranta ca vei avea cu ce sa iti ocupi timpul. De-a lungul coastei Turciei vei putea explora ruinele antice de la Olympos. Totodata, la doar 40 de minute de Kemer se gaseste un alt oras istoric, Lycian, cu cateva ruine si plaje interesante, iar mai aproape, la circa 15 minute de Kemer, se gaseste Phaselis, un alt site istoric ce sade la umbra pinilor, in jurul a trei golfuri mici.


Daca vrei sa afli mai multe detalii despre incantatorul Kemer sau daca vrei un pachet turistic catre aceasta destinatie, intra pe acest link: http://bit.ly/2Ce6Mgz