https://imgur.com/O5EILA4 via Shutterstock

Pentru tine, calatoriile sunt un stil de viata? Iti place sa explorezi de fiecare data noi destinatii turistice? Vizitarea obiectivelor turistice incarcate de semnificatii istorice se numara printre activitatile tale preferate din viata de „calator cu acte in regula”? Daca raspunsul este da, atunci mai mult ca sigur ai toate motivele sa adaugi Egiptul pe lista destinatiilor tale.

    Supranumit Perla Africii, Egiptul este una dintre tarile lumii care impresioneaza calatorii prin istoria de mii de ani, prin cultura si prin traditiile care continua sa se pastreze pana in zilele noastre. Astfel, Egiptul se afla in topul destinatiilor vizitate de calatorii fascinati de povesti si istorie: doar capitala, Cairo, gazduieste o multime de constructii antice spectaculoase, cele mai importante fiind Piramidele din Giza.

    Mai mult decat atat, Egiptul este o destinatie excelenta si pentru aceia dintre noi carora le place sa admire frumusetea peisajelor: Egiptul este o tara a contrastelor, care imbina desertul si marea. De altfel, scufundarile in Marea Rosie sunt populare in randul turistilor dornici de experiente acvatice inedite.

    Tinand cont de multitudinea optiunilor de petrecere a vacantei, poate fi destul de dificil sa-ti stabilesti un plan. Planificarea modului in care iti vei petrece concediul in Egipt depinde, bineinteles, si de destinatia aleasa. 

Ofertele pentru Egipt de pe Dertour cuprind destinatii populare: Cairo, El Gouna, Soma Bay,  Hurghada, Sharm el Sheikh. De aceea, ti-am pregatit un ghid de calatorie in Egipt pentru fiecare dintre destinatiile amintite!

Ghid de calatorie in Cairo

– Viziteaza Marile Piramide de la Giza

– Viziteaza Muzeul Egiptean

– Viziteaza bazarul Khan el-Khalili

Ghid de calatorie in El Gouna, Soma Bay si Hurghada

– El Gouna

– Soma Bay

– Hurghada

Ghid de calatorie in Sharm el Sheikh

Ghid de calatorie in Cairo

https://imgur.com/ACb9xBK via Shutterstock

Capitala Egiptului, orasul Cairo impresioneaza prin istoria sa de mii de ani, precum si prin imbinarea elementelor culturale islamice, crestine si evreiesti. Astfel, Cairo este o destinatie excelenta pentru turistii dornici sa descopere cat mai multe lucruri despre istoria si civilizatia tarilor pe care le viziteaza, pentru acei turisti care imprumuta ceva din spiritul exploratorilor in calatoriile pe care le intreprind.

    Daca alegi una dintre ofertele pentru Cairo si vrei sa stii din timp care sunt principalele atractii si obiective turistice pe care le poti vizita, iata ce poti face in capitala exotica a Egiptului:

  • Viziteaza Marile Piramide de la Giza

Giza este singura dintre cele sapte minuni ale lumii care mai poate fi vizitata in zilele noastre, ceea ce o transforma in una dintre cele mai importante atractii turistice din Egipt. 

Daca planuiesti sa calatoresti in Cairo, nu uita sa adaugi pe lista obiectivelor tale si o vizita la Piramidele din Giza, care se afla la o distanta de doar 18 kilometri de capitala Egiptului.

  • Viziteaza Muzeul Egiptean

Muzeul Egiptean, cunoscut si sub denumirea de Muzeul Cairo, se afla chiar in inima capitalei si reprezinta una dintre cele mai populare atractii turistice ale orasului, datorita numarului impresionant de artefacte ce dateaza inca din Antichitate: peste 100.000. 

De altfel, Muzeul Cairo contine cea mai mare colectie de exponate egiptene din intreaga lume: de la obiecte din ceramica, pana la bijuterii si sarcofage.

  • Viziteaza bazarul Khan el-Khalili

Cum poti simti mai bine atmosfera unui oras daca nu vizitand unul dintre cele mai aglomerate locuri ale acestuia? Bazaruk Khan el-Khalii este, fara doar si poate, una dintre atractiile principale ale capitalei Egiptului: este un loc in care se intampla tot timpul ceva, in care localnicii si turistii deopotriva sunt tot timpul in miscare. 

Mai mult decat atat, aici te poti bucura de condimentele specifice locului, de frumusetea articolelor vestimentare, a bijuteriilor si a suvenirurilor expuse la numeroasele tarabe.

Descopera mai multe atractii si obiective turistice in Cairo intr-un alt articol pregatit special pentru cei dornici sa viziteze Egiptul.

Ghid de calatorie in El Gouna, Soma Bay si Hurghada

Dupa cum spuneam, Egiptul este o tara a constrastelor surprinzatoare, astfel ca el satisface atat nevoile si asteptarile turistilor-exploratori, cat si pe ale acelora care isi doresc o vacanta plina de relaxare si soare. 

Cand vine vorba de relaxare deplina si de vreme frumoasa pe tot parcursul anului, statiunile egiptene situate pe malul Marii Rosii intra in topul destinatiilor turistice alese inclusiv de europeni. 

Cele mai populare astfel de statiuni sunt El Gouna, Soma Bay si Hurghada, despre care te invitam sa citesti in continuare.

El Gouna

Oras situat pe coasta Marii Rosii, El Gouna este o alegere de vacanta excelenta pentru turistii care vor sa se bucure de plaja si de vreme calda. Mai mult decat atat, serviciile hoteliere de calitate superioara transforma El Gouna intr-o destinatie de vacanta perfecta chiar si pentru cei care sunt in cautarea unei experiente premium.

https://imgur.com/lL7IYkH via Shutterstock

Soma Bay

Statiune renumita pentru plajele sale feerice, de unde pot fi admirati muntii din desert, Soma Bay este o destinatie perfecta pentru o vacanta de golf, aici aflandu-se unul dintre cele mai impresionante terenuri de golf din lume.

Mai mult decat atat, Soma Bay este o optiune excelenta si pentru cei care isi doresc sa aiba parte de un concediu plin de rasfat. Statiunea este populara pentru centrul sau SPA, Les Thermes Marins des Cascades. 

Totodata, Soma Bay este, la fel ca El Gouna, o destinatie potrivita inclusiv pentru turistii aflati in cautarea experientelor acvatice. Activitati precum surfingul, nagivatia si kitesurfingul sunt la mare cautare in aceasta zona a Egiptului. 

https://imgur.com/cFo4Kxe via Shutterstock

Hurghada

Hurghada este una dintre cele mai vechi localitati egiptene situate pe coasta Marii Rosii si, totodata, o statiune populara in randul turistilor europeni care prefera sa-si petreaca vacanta de iarna intr-o regiune cu soare si temperaturi foarte prietenoase. 

Astfel, dupa cum ai intuit cel mai probabil, Hurghada este, asemenea celorlalte doua statiuni anterior prezentate, o alegere excelenta cand vine vorba de experiente acvatice inedite, precum surfingul sau snorkelingul. 

Mai mult decat atat, Hurghada este renumita si pentru:

  • calatoriile cu submarinul Sindbad, care coboara la o adancime de 22 de metri, ajungand astfel in mijlocul vietii acvatice 
  • plimbarile cu camila, indragite de turistii din toate colturile lumii
  • Hurghada Marina, zona adorata de gurmanzii de pretutindeni, pentru mancarurile cu gusturi si arome variate, preparate de restaurantele locului

https://imgur.com/rebwDrw via Shutterstock

Ghid de calatorie in Sharm el Sheikh

    Sharm el Sheikh este o destinatie de scufundari renumita la nivel international, prin urmare ea se afla in topul iubitorilor de snorkeling. De altfel, Parcul National Ras Mohammed este unul dintre cele mai surprinzatoare situri de scufundari din lume.

Totodata, conditiile hoteliere de inalta calitate, precum si plajele superbe transforma Sharm el Sheikh intr-o statiune perfecta si pentru cei care isi doresc sa se bucure de o vacanta insorita si linistita. 

In plus, ofertele hoteliere sunt diversificate, astfel ca vei gasi, mai mult ca sigur, o unitate de cazare care sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale – sau care, de ce nu, chiar sa o depaseasca!

In cazul in care nu te incanta atat de tare ideea de a face scufundari, iti propunem si alte activitati pe care le poti incerca pe parcursul unei vacante in Sharm el Sheikh:

  • parasailing
  • croaziera pe Marea Rosie
  • plimbari pe jos in Soho Square, zona renumita pentru multitudinea de terase si magazine

https://imgur.com/WPI45mr via Shutterstock

Fie ca ai spirit de explorator, iar in calatorii nu ratezi niciun obiectiv turistic, fie ca iti doresti o vacanta de vis, pe o plaja insorita, Egiptul este, fara doar si poate, o destinatie ce merita bifata!