Hotel în Republica Dominicană înconjurat de palmieri

Dorești să organizezi un sejur de neuitat într-o destinație exotică? Astăzi, îți propunem o incursiune turistică într-un paradis tropical, în care veselia reprezintă un stil de viață pentru localnici. Este vorba despre Republica Dominicană, bijuteria din Caraibe, situată pe insula Hispaniola, pe care o împarte cu Haiti.

Iată ce trebuie să știi pentru a organiza vacanța perfectă în acest loc de neuitat, cu plaje impresionante cu nisip alb, înconjurate de cei mai înalți munți din Caraibe.

Perioada propice pentru o vacanță în Republica Dominicană

Clima aferentă acestei regiuni este una tropicală. Din acest motiv, vremea în Republica Dominicană este una constantă, cu temperaturi medii de 25-28°C. Prin urmare, poți organiza aici un sejur în condiții prielnice pe tot parcursul anului.

Dacă te gândești să călătorești în regiunea de nord a țării, este bine să știi că perioada care are cea mai mare probabilitate de apariție a precipitațiilor și a umezelii este octombrie–aprilie. În schimb, dacă alegi regiunea de sud, pentru următoarea ta vacanță, perioada cea mai ploioasă este mai–noiembrie.

Perioada cea mai aglomerată, în ceea ce privește numărul de turiști prezenți pe teritoriul Republicii Dominicane, este cea cuprinsă între lunile decembrie și aprilie. Merită să alegi această perioadă, dacă vrei să participi la numeroase festivaluri, carnavaluri și evenimente culturale. Dacă îți dorești mai multă liniște, îți poți planifica vacanța în celelalte luni.

Ce lucruri trebuie să iei cu tine în Republica Dominicana?

Deoarece, vremea în Republica Dominicană este caldă în permanență, vei avea nevoie de haine potrivite. Pentru a face față temperaturilor destul de ridicate, alege materiale subțiri, în culori deschise, care lase pielea să respire. De asemenea, papucii și sandalele nu trebuie să lipsească, la fel ca produsele pentru plajă. Ochelarii de soare sau crema cu protecție UV ridicată sunt esențiale. 

În cazul în care vei merge în drumeții sau vremea va fi mai puțin prielnică, este bine să ai cu tine o pereche de pantofi sport și jachete sau pelerine impermeabile. De asemenea, asigură-te că incluzi, cel puțin, o ținută elegantă în bagaj. Aceasta va fi necesară dacă vrei să iei cina la restaurante de lux, care, de obicei, au un cod vestimentar mai strict.

Plajă cu nisip alb din Republica Dominicană, înconjurată de mare și de palmieri

Documente necesare pentru călătoria în Republica Dominicană

Cetățenii români care vor să intre și să rămână pe teritoriul dominican, în interes turistic, pentru mai puțin de 3 luni, nu trebuie să obțină viză în prealabil.  În schimb, au nevoie de un card special, turistic, care se obține cu ușurință de la Consulatul Dominican sau din aeroport. Acesta costă 10 USD de persoană și poate fi utilizat timp de 30 zile.  

Iată care sunt documentele de care vei avea nevoie pentru a intra pe teritoriul Republicii Dominicane:

  • un pașaport valabil timp de minimum 180 zile de la data intrării pe teritoriul acestei țări;
  • biletul de călătorie aferent întoarcerii în România, achiziționat în avans;
  • dovada achitării anticipate a serviciilor turistice de care vei beneficia în timpul vacanței;
  • asigurare medicală care să fie valabilă pe tot parcursul călătoriei în Republica Dominicană.

Vaccinarea este necesară în Republica Dominicana?

Republica Dominicană nu este considerată un pericol în ceea ce privește focarele de malarie sau alte boli tropicale infecțioase. Din acest motiv, vaccinarea nu este obligatorie pentru turiștii care călătoresc pe teritoriul acestei țări. Cu toate acestea, cei care vor să fie precauți se pot vaccina împotriva Hepatitei A și a febrei tifoide.  În plus, trebuie să deții, în mod obligatoriu, o asigurare medicală, care să acopere serviciile medicale de care ai putea avea nevoie pe toată durata sejurului tău.

Alte lucruri importante de știut despre Republica Dominicana

Moneda Republicii Dominicane este peso, dar, poți plăti fără griji cu dolari americani. În zonele turistice, vei observa că prețurile sunt, de obicei, afișate atât în pesos, cât și în dolari. De asemenea, dacă dorești să cumperi suvenire pentru cei dragi, poți negocia prețurile.

Dacă vei avea nevoie să călătorești cu taxiul, le poți găsi la tot pasul, în toate zonele turistice. Totuși, întreabă șoferul care va fi prețul, deoarece, acest mijloc de transport nu beneficiază de tarife standard. Singurele locuri unde poți vedea afișate tarifele pentru taxiuri sunt aeroporturile sau centrele comerciale.

Principalele atracții turistice din Republica Dominicană

Mulți turiști nu știu, de fapt, unde se află Republica Dominicană, atunci când își plănuiesc vacanța. Aceasta este o insulă de dimensiuni considerabile din Arhipelagul Antilelor Mari, considerată cea mai frumoasă locație turistică din lume datorită priveliștii deosebite oferite de coastele cu relief muntos.

Insula impresionează și prin frumusețea plajelor sale cu nisip de culoare albă și lagune turcoaz. Acolo, vei putea beneficia de numeroase tratamente balneoclimaterice și vei descoperi o imensă bogăție culturală și arhitecturală. De asemenea, vei descoperi, cu încântare și, poate, cu surpriză, tradiții inedite și evenimente culturale unice pe care nu le poți ignora.

Iată care sunt principalele atracții turistice pe care le poți vizita în timpul vacanței în Republica Dominicană!

Clădiri albe cu acoperiș roșu în Santo Domingo, Republica Dominicană, situate pe coastă

Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane

Santo Domingo este cel mai vechi centru urban de pe continentul american, fiind inaugurat de fratele celebrului explorator Cristofor Columb, Bartolomeu. Așadar, capitala dominicană face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO.

În centrul acestui superb oraș se află Piața Culturii, celebră pentru cele patru muzee pe care le găzduiește și pentru teatrul care organizează numeroase evenimente culturale în fiecare an. Tot acolo, vei putea admira și Biblioteca Națională a Republicii Dominicane.

Arhitectură de vis și peisaje de neuitat

Zona Colonial și cartierul Gazcue includ numeroase atracții turistice, printre care se află și case foarte vechi, construite în impresionantul stilul arhitectural victorian. Tot în celebra capitală dominicană, vei putea admira Faleza Malecon, împânzită de palmieri, cazinouri și hoteluri care oferă priveliști de neuitat.

În timpul periplului turistic prin capitala acestei țări insulare, te poți opri pentru câteva momente și în Perimada de America, o catedrală foarte veche care, cu siguranță, te va lăsa fără cuvinte. Aceasta a fost construită în stilul arhitectural gotic, fiind considerată refugiul secret al celebrului explorator Cristofor Columb.

Cei dornici să descopere tradițiile dominicane trebuie să se aventureze pe vârful stâncilor care adăpostesc celebrul Altos de Chavon. Aici s-a păstrat intactă imaginea satului tradițional spaniol din secolul al XVI-lea, găzduind galerii de artă impresionante, magazine din care poți achiziționa produse artizanale unicat și un muzeu arheologic.

Santo Domingo, capitala culturală a Lumii Noi

Cei interesați să descopere extraordinarele exponate de artă reprezentativă pentru Republica Dominicană pot face acest lucru și în cadrul Muzeului Chihlimbarului, amenajat într-o casă veche din Puerta Plata, construită în stil victorian.

Legendele despre Cristofor Columb sunt la ele acasă în Santo Domingo. O altă atracție turistică reprezentativă pentru acestea este Farul lui Columb, o clădire de peste 200 metri construită în memoria exploratorului. În interiorul acestuia, vei putea admira muzeul dedicat istoriei acestei țări, dar, și un mausoleu unde se spune că s-ar afla rămășițele lui Columb.

Parcul Național Los Tres Ojos

Parcul Național Los Tres Ojos te va impresiona cu lagunele sale interconectate, dar și cu peșterile și lacurile sulfuroase pe care acestea le adăpostesc. Parcul a fost ridicat pe un teritoriu aparținând Lumii Vechi. Acesta a adăpostit numeroase așezări ale băștinașilor Taino și reprezintă locul unde aceștia își organizau ceremoniile religioase.

Parcul Național de Est

Iubitorii animalelor trebuie să dedice câteva ore și unei vizite în Parcul Național de Est. Pe o suprafață imensă, acesta găzduiește peste 100 de specii de animale și păsări specifice acestei regiuni de lângă Marea Caraibelor. Tot acolo vei putea descoperi mai multe legende despre tribul Taino, vizitând peșterile naturale împânzite de desene rupestre impresionante. 

În plus, Parcul Național de Est este perfect pentru cei pasionați de sporturile de apă. Acolo poți face scuba diving și snorkeling, având, astfel, șansa să explorezi lagunele și să descoperi cele mai impresionante recifuri de corali din lume.

Playa del Macao

Iubitorii vacanțelor estivale petrecute pe plaje cu nisip fin și ape azurii își pot îndeplini visul exotic vizitând celebra Playa del Macao din Punta Cana, cea mai frumoasă și mai izolată plajă din Republica Dominicană. Nisipul alb, marea turcoaz și palmierii spectaculoși alcătuiesc un cadru natural ideal pentru câteva zile de deconectare totală. 

Localnicii asigură o atmosferă plăcută și pun la dispoziție o gamă variată de servicii turistice. În plus, iubitorii sporturilor acvatice vor avea parte de aventura pe care și-o doresc pe Playa del Macao. Surfing, scuba diving sau snorkeling sunt câteva dintre activitățile distractive pe care aceștia le pot alege.

Playa Bavaro

Una dintre cele mai cunoscute și mai frecventate plaje din această țară insulară este Playa Bavaro. Localizată tot în Punta Cana, Bavaro a devenit celebră datorită apei cristaline a mării și a peisajelor de neuitat pe care le găzduiește. Aceasta a fost declarată una dintre cele mai frumoase trei plaje din lume de către reprezentanții UNESCO, fiind reprezentativă pentru paradisul din Caraibe, în care toți turiștii visează să ajungă. Acolo, pe lângă liniștea oferită de natura care te înconjoară, te vei putea bucura și de preparatele autohtone delicioase, pregătite de localnicii din zonă.

Playa Arena Blanca

Localizată între cea mai izolată plajă a Republicii Dominicane, Playa del Macao, și cea mai populară, Playa Bavaro, Arena Blanca te va impresiona prin întinderea superbă de nisip imaculat, care pare că nu se mai termină. În plus, marea este de o limpezime impresionantă, iar priveliștea care te  înconjoară este ruptă din rai, așa cum numai zona Caraibelor poate găzdui.

Dacă alegi să petreci măcar câteva zile pe Playa Arena Blanco, te poți bucura și de adrenalina oferită de practicarea sporturilor acvatice. Acolo, vei găsi cu ușurință instructori și ghizi pregătiți să te ajute să descoperi cele mai interesante activități care vor transforma vacanța ta în Republica Dominicană într-o experiență de neuitat.

Laguna Enriquillo

Frumusețea naturală a micuței țări insulare poate fi descoperită și în cadrul unei scurte vizite la Laguna Enriquillo. Acesta este un lac sărat de dimensiuni impresionante, care găzduiește cea mai cunoscută rezervație naturală din această regiune. Laguna Enriquillo este căminul celebrelor păsări flamingo și a celor mai inedite specii de crocodili și iguane, pe care nu le poți admira în niciun alt colț al lumii.  

Muntele Isabel de Torres

Frumusețea de neegalat a Republicii Dominicane este marcată și de priveliștea de neuitat oferită de Muntele Isabel de Torres, aflat la 2600 metri altitudine față de orașul dominican Puerto Plata. Poți călători cu telecabina până în vârf, de unde vei putea admira celebra statuie a lui Iisus Hristos care veghează asupra paradisului natural ce pare să fi rămas neatins de mâna omului.

Ai toate motivele să organizezi un sejur în Republica Dominicană și să te bucuri de vacanța perfectă! Localnicii sunt primitori, mâncarea tradițională este absolut delicioasă, iar frumusețea naturală a acestei țări insulare te va impresiona din prima clipă. În plus, vremea este călduroasă pe tot parcursul anului! Așadar, poți începe chiar acum să planifici excursia ta de vis!