Acum că vacanța de Paște și cea de 1 Mai au trecut, a sosit momentul să organizați următorul sejur de neuitat al acestui an. Pentru aceasta, primul aspect pe care trebuie să îl stabiliți este destinația exotică în care vă veți bucura de următoarea aventură de călătorie.

Astăzi vă propunem o incursiune turistică într-un paradis tropical, în care veselia reprezintă un stil de viață pentru localnici. Este vorba de Republica Dominicană, cea care ocupă două treimi din insula la Hispaniola, care se învecinează cu celebra locație Haiti și care este străbătută de Marea Caraibelor.

Iată ce trebuie să știți pentru a organiza o vacanță de neuitat în acest paradis tropical cu plaje impresionante, cu nisip alb și cu cei mai înalți munți din Caraibe.

Documente necesare pentru călătoria în Republica Dominicană

Cetățenii români care vor să intre și să rămână pe teritoriul dominican, în interes turistic, pentru mai puțin de 3 luni, nu trebuie să obțină viza în prealabil.  

În schimb, trebuie să deții un card special, turistic, pe care îl poți obține cu ușurință de la Consulatul Dominican sau din aeroport. Acesta costă 10 USD de persoană și poate fi utilizat timp de 30 zile.  

Iată care sunt documentele pe care trebuie să le deții pentru a te asigura că poți intra pe teritoriul Republicii Dominicane:

  • Un pașaport valabil timp de minimum 180 zile de la data intrării pe teritoriul acestei țări;
  • Biletul de călătorie aferent întoarcerii în România, achiziționat în avans;
  • Dovada achitării anticipate a serviciilor turistice de care vei beneficia pe teritoriul acestei țări în timpul vacanței;
  • Asigurare medicală care să fie valabilă cât timp călătoriți pe teritoriul Republicii Dominicane.

 

Perioada propice pentru a vizita Republica Dominicană

Clima aferentă acestei regiuni este una tropicală. Din acest motiv, vremea este una constantă, cu temperaturi medii de 25-28°C. Prin urmare, poți organiza o vacanță în condiții prielnice în această locație, pe tot parcursul anului.

Dacă te gândești să organizezi o vacanță în regiunea de nord a Republicii Dominicane, este bine să știi că lunile cu cea mai mare probabilitate de apariție a precipitațiilor și a umezelii sunt cele din perioada octombrie – aprilie. În schimb, dacă alegi regiunea de sud a Republicii pentru următoarea ta vacanță, cele mai umede luni din an sunt mai-noiembrie.

Poți avea norocul să beneficiezi de condiții excelente de vreme în orice lună, întrucât Republica Dominicană se bucură de o vară eternă. Cu toate acestea, dacă vrei să te asiguri că nu există riscul de a ploua în perioada în care călătorești în această regiune, poți planifica sejurul de călătorie în perioada noiembrie – aprilie.

Perioada cea mai aglomerată, în ceea ce privește numărul de turiști prezenți pe teritoriul Republicii Dominicane, este cea cuprinsă între lunile decembrie și aprilie. În acea perioadă poți participa la numeroase festivaluri și evenimente culturale, iar în celelalte luni din an te poți bucura de lipsa de aglomerație din anumite zone.

Vaccinarea este necesară în Republica Dominicană?

Republica Dominicană nu este considerată un pericol în ceea ce privește focarele de malarie sau alte boli tropicale infecțioase. Din acest motiv, vaccinarea nu este obligatorie pentru turiștii care călătoresc pe teritoriul acestei țări.

Cu toate acestea, cei care vor să fie precauti se pot vaccina împotriva Hepatitei A și a febrei tifoide.  În plus, trebuie să deții în mod obligatoriu o asigurare medicală, care să acopere serviciile de care ai putea avea nevoie pe toată durata șederii tale pe teritoriul acestei țări.

Principalele atracții turistice urbane din Republica Dominicană

Republica Dominicană este o insulă de dimensiuni considerabile din Arhipeleagul Antilelor Mari. Aceasta este considerată cea mai frumoasă locație turistică din lume, datorită priveliștii deosebite pe care coastele sale cu relief muntos o oferă.

Această destinație turistică din zona Mării Caraibelor impresionează prin frumusețea plajelor sale impresionante, cu nisip de culoare albă și lagune turcoaz. Acolo vei putea beneficia de numeroase tratamente balneoclimaterice și vei putea descoperi o bogăție culturală și arhitecturală imensă. În plus, vei fi plăcut surprins să descoperi tradiții și evenimente culturale inedite, organizate de localnici și de oficialități.

Iată care sunt principalele atracții turistice urbane pe care le poți vizita în timpul vacanței petrecute în Republica Dominicană!

Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane

Santo Domingo este cel mai vechi centru urban din regiunea vestică.  Capitala acestei țări insulare face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. Acest oraș a fost realizat de Bartolomeu, fratele celebrului explorator Cristofor Columb.

În centrul capitalei dominicane se află Piața Culturii, celebră pentru cele patru muzee pe care le găzduiește și pentru teatrul în care se desfășoară numeroase evenimente culturale în fiecare an. Tot acolo, vei putea admira și Biblioteca Națională a Republicii Dominicane.

Zona Colonial și cartierul Gazcue includ numeroase atracții turistice, printre care se află și case foarte vechi, reprezentative pentru stilul arhitectural victorian. Tot în celebra capitală dominicană, vei putea admira celebra Faleză Malecon, împânzită de palmieri exotici, de cazinouri și hoteluri, care oferă priveliști de neuitat.

În timpul periplului vostru turistic prin capitala acestei țări insulare vă puteți opri, pentru câteva momente și în Perimada de America, o catedrală foarte veche din Republica Dominicană. Aceasta a fost construită în stilul arhitectural gotic, fiind considerată refugiul secret al celebrului explorator Cristofor Columb.

Cei dornici să descopere tradițiile dominicane, trebuie să se aventureze pe vârful stâncilor din capitală, care adăpostesc celebrul Altos de Chavon. Acesta a păstrat intactă imaginea satului tradițional spaniol din secolul al XVI-lea, găzduind galerii de artă impresionante, magazine din care poți achiziționa produse artizanale unicat și un muzeu arheologic.

Cei interesați să descopere extraordinarele exponate de artă reprezentative pentru Republica Dominicană pot face acest lucru și în cadrul Muzeului Chihlimbarului, construit în cadrul unei case vechi din Puerta Plata, în stil victorian.

Legendele despre Cristofor Columb sunt la ele acasă în Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane. O altă atracție turistică reprezentativă pentru acestea este Farul lui Columb. Această clădire de peste 200 metri, aflată în zona de coastă a orașului este considerată punctul de plecare a exploratorului către descoperirea Lumii Noi. În plus, în interiorul acestuia, vei putea admira și exponatele găzduite de muzeul dedicat istoriei acestei țări.

Principalele atracții turistice naturale din Republica Dominicană

Acum că ai descoperit cele mai importante atracții turistice urbane din Republica Dominicană, este timpul să ne îndreptăm pașii către frumusețea extraordinară a peisajelor naturale care fac această regiune a Lumii Noi unică.

Iată care sunt principalele atracții turistice naturale pe care trebuie să le descoperi în timpul vacanței petrecute în Republica Dominicană!

Parcul Național Los Tres Ojos

Odată ajuns în Parcul Național Los Tres Ojos, lagunele sale interconectate, peșterile formate în mod natural și lacurile sulfuroase pe care le adăpostește te vor impresiona.

Despre acesta se spune că a fost ridicat pe un teritoriu aparținând Lumii Vechi. Acest teritoriu a reprezentat căminul băștinașilor Taino și locul în care aceștia organizau ceremoniile religioase ale acelor vremuri.

Parcul Național de Est

Iubitorii animalelor trebuie să se abată din drumul lor turistic pentru a petrece câteva ore și în Parcul Național de Est. Acesta găzduiește peste 100 de specii de animale și păsări exotice, pe o suprafață imensă, destinată vieții marine din Marea Caraibelor.

Tot acolo vei putea descoperi mai multe legende despre tribul Taino, în cadrul peșterilor naturale împânzite de desene rupestre impresionante. În plus, acolo poți face scuba diving și snorkeling, având astfel șansa de a descoperi cele mai impresionante recifuri de corali din lume.

Playa del Macao

Iubitorii vacanțelor estivale petrecute pe plaje cu nisip fin și ape azurii își pot îndeplini visul exotic pe celebra Playa del Macao, cea mai frumoasă și mai izolată plajă din Republica Dominicană.

Nisipul alb, marea turcoaz și palmierii exotici alcătuiesc cadrul natural ideal pentru câteva zile de deconectare totală, petrecute pe plajă. Localnicii asigură o atmosferă plăcută pe această plajă, iar serviciile turistice puse la dispoziție acoperă o gamă vastă de cerințe.

În plus, iubitorii sporturilor acvatice vor avea parte de aventura pe care și-o doresc pe Playa del Macao. Surfing, scuba diving sau snorkeling sunt câteva dintre activitățile distractive pe care aceștia le pot considera în timpul vacanței petrecute pe plaja dominicană.

Playa Bavaro

Una dintre cele mai cunoscute și mai frecventate plaje din această țară insulară este Playa Bavaro. Localizată tot în Punta Cana, la fel ca Playa del Macao, această plajă a devenit celebră datorită apei cristaline a mării și a peisajelor de neuitat pe care le găzduiește.

Aceasta a fost declarată una dintre cele mai frumoase trei plaje din lume de către reprezentanții UNESCO, fiind reprezentativă pentru paradisul din Caraibe, în care toți turiștii visează să ajungă. Acolo, pe lângă liniștea oferită de natura care te înconjoară, te vei putea bucura și de preparatele autohtone pregătite de localnicii din zonă.

Playa Arena Blanca

Localizată între cea mai izolată plajă a Republicii Dominicane, Playa del Macao și cea mai frecventată, Playa Bavaro, Arena Blanca te va impresiona datorită suprafeței interminabile de nisip imaculat, care o acoperă.  În plus, apa din această zonă este de o limpezime impresionantă, iar priveliștea care te va înconjura este demnă de paradisul unic pe care doar zona Caraibelor îl poate găzdui.

Dacă alegi să petreci câteva zile pe Playa Arena Blanco, te poți bucura și de andrenalina oferită de practicarea sporturilor acvatice. Acolo, vei găsi cu ușurință instructori și ghizi pregătiți să te ajute să descoperi cele mai interesante activități acvatice care vor face ca vacanța ta să fie una de neuitat.

Laguna Enriquillo

Frumusețea naturală a Republicii Dominicane poate fi descoperită și în cadrul unei scurte vizite la Laguna Enriquillo. Acesta este un lac sărat de dimensiuni impresionante, care ascunde cea mai cunoscută rezervație naturală din această regiune. Laguna Enriquillo reprezintă căminul celebrelor păsări flamingo și a celor mai inedite specii de crocodili și iguane, pe care nu le poți admira în alt colț al lumii.  

Muntele Isabel de Torres

Frumusețea de neegalat a Republicii Dominicane este marcată și de priveliștea impresionantă oferită de Muntele Isabel de Torres, aflat la 2.600 metri altitudine față de orașul dominican Puerto Plata.

Poți călători cu telecabina către vârful acestui masiv, iar priveliștea pe care o vei putea admira din cadrul acesteia te va impresiona. Odată ajuns în vârful muntelui, vei putea admira și celebra statuetă a lui Iisus Hristos, care veghează asupra paradisului natural care pare să fi rămas neatins de civilizație în Republica Dominicană.

Prin urmare, ai toate motivele pentru a organiza o vacanță de neuitat în Republica Dominicană în orice perioadă din an. Localnicii sunt primitori, mâncarea autohtonă este deosebită, iar frumusețea naturală a acestei țări insulare te va impresiona din prima clipă.