Tunisia

Tunisia – Sursa foto: Romas_Photo/Shutterstock.com

Tunisia a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice în ultimii ani. Situată în nordul continentului african, pe coasta Mării Mediterane, această țară atrage din ce în ce mai mulți turiști datorită plajelor sale cu nisip alb, ruinelor istorice, culturii locale și, nu în ultimul rând, bucătăriei rafinate.

Tunisia este unul dintre locurile în care poți ajunge ușor atât la mare, cât și în deșert, oferind vizitatorilor săi experiențe unice.

Dacă vrei să-i descoperi misterele și să-i explorezi cele mai de preț obiective naturale și culturale, îți recomandăm să vizitezi următoarele 5 atracții turistice:

1. Sousse Medina

Sousse Medina, Tunisia

Sousse Medina, Tunisia

Sousse, al treilea cel mai mare oraș din țară după Tunis și Sfax,  este recunoscut ca poartă a Tunisiei și este renumit pentru producția de măsline și de ulei de măsline.

Sousse Medina se găsește chiar pe coastă și este un fost port militar apreciat pentru plajele sale frumoase cu nisip fin, având statutul de site al Patrimoniului Mondial UNESCO. Este atât o stațiune turistică plină de viață, cât și un loc istoric bine conservat, datând din primele secole ale islamului.

Vizitează-l pentru arhitectura arabo-musulmană și mediteraneană, în special pentru Moscheea Bou Ftata, care a fost ridicată în timpul domniei emirului Abbou el Abbas, având drept inspirație celebra moschee Sidi Okba din Kairouan situată tot în Tunisia.

2. Grand Erg Oriental

Grand Erg Oriental, Tunisia

Grand Erg Oriental, Tunisia

Fiecare vizitator al Tunisiei ar trebui să includă cel mai mare deșert din lume în itinerariul de călătorie. În Sahara se poate ajunge ușor prin excursii organizate din majoritatea orașelor din țară. Marea de nisip orientală (Grand Erg Oriental) constituie o parte uriașă din sudul Tunisiei și este un loc magic ce trebuie vizitat.

Scenele din celebrele producții cinematografice Star Wars și English Pacient s-au filmat chiar aici. Zona poate fi cel mai bine explorată cu un jeep sau călare pe cămilă, dar pentru a avea parte de o experiență autentică în deșert, îți recomandăm să petreci o noapte într-un cort tradițional.

Asigură-te, de asemenea, că nu vei rata Nefta, un loc în care se găsesc cele mai frumoase dune de nisip din Tunisia și Chott el Jerid, un lac endoric de sare de dimensiuni uluitoare.

3. Nabeul, Hammamet

În fiecare an, mii de turiști vizitează Nabeul, o localitate ce în trecut avea să fie capitala administrativă a cetățenilor mediteraneeni antici, nativi din epoca romană.

Cu o cultură autentică fascinantă, pitorescul oraș situat la circa 20 km de Hammamet își ademenește, în prezent, vizitatorii cu multitudinea de obiecte de artizanat pe care o găzduiește.

De vizitat, de asemenea, Hammamet, un oraș de pescari renumit pentru plajele sale frumoase în care se practică o sumedenie de sporturi nautice.

4. Tunis Medina

Cea mai frumoasă parte a capitalei țării este, cu siguranță, vechiul oraș împrejmuit de ziduri arabe, denumit local Medina. Este un loc plin de arhitectură arabă superbă, ce găzduiește fel și fel de buticuri și târguri cu suveniruri ce variază de la obiecte de aur la bunuri de uz casnic.

Cufundat parcă în trecut, Tunis Medina oferă un gust al vieții din epoca opulenței arabe, ce a avut loc din secolul al XII-lea până în secolul al XVI-lea.

5. Kairouan

Kairouan, Tunisia

Kairouan, Tunisia

Kairouan este al patrulea cel mai important oraș sfânt din religia musulmană. Întregul oraș este o adevărată colecție de medrese, morminte sacre și moschei deasupra cărora se înalță cupole voluminoase și minarete subțiri.

Medina orașului, caracterizată de alei înguste labirintice și case antice colorate, este un loc pe care nu ai voie să-l ratezi. Te va face să simți pulsațiile unei mari civilizații străvechi. De vizitat, de asemenea, Sebetila, o localitate situată la circa 100 de kilometri de Kairouan, care adăpostește unul dintre cele mai importante temple din Tunisia, templul Capitoline.

Tunisia este o destinație pe care nu vei dori să o ratezi dacă ajungi în partea de nord a Africii. Găzduiește o sumedenie de atracții uluitoare și îți va lăsa numai amintiri pe care le vei prețui mereu!

Adaugă cele 5 locuri enumerate mai sus în itinerariul de călătorie și îți garantăm că vei avea parte numai de experiențe grozave!

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Tunisia.