Sursa foto: Valery Bareta/Shutterstock.com

Tunisia este fascinantă. Cu o istorie zbuciumata și interesantă, un deșert cu nisip Saharian care te copleșește prin dimensiuni și numeroase ruine antice, această țară ar trebui să fie o destinație obligatorie pentru oricine este pasionat de istorie, de floră și faună exotică sau de peisaje impresionante. 

O bună perioadă de timp Tunisia a fost grânarul Romei, iar Roma a lăsat ceva în schimb: o bogăție culturală extraordinară. NU doar romanii au lăsat astfel de bogății însă, pe teritoriul Tunisiei regăsindu-se câteva exemple dintre cele mai frumoase elemente de arhitectură islamică.

Ce să vizitezi în Tunisia?

În ultimii ani, vacanțele în Tunisia au devenit foarte accesibile, oricine putând să ia în considerare această destinație. Foarte mulți oameni aleg această țară pentru serviciile pe care oferă pe malul Mării Mediterane, însă dacă nu vrei să te limitezi la plajă, soare, băuturi răcoritoare și mâncare, vei descoperi că sunt atât de multe lucruri de văzut încât îți este imposibil să le bifezi într-o singură săptămână.

Pentru a face experiența una de neuitat, îți recomandăm să descoperi următoarele locuri tunisiene, care te vor fermeca și te vor convinge să te întorci.

Matmata

Matmata

Matmata, Tunisia

Este o zonă deșertică în care s-a filmat „ Căminul lui Luke Skywalker” în Star Wars. Această zonă pare desprinsă din altă lume datorită locuințelor cu arhitectură de tip peșteră. În Matmata vei descoperi localnici prietenoși, care abia așteaptă să schimbe câteva vorbe cu tine și să te servească cu un delicios ceai.

Sahara

Sahara

Sahara

Uriașul deșert african poate părea înfricoșător, însă impresionează prin dimensiuni și culori. Se spune că nicăieri în lume nu există un cer mai frumos colorat decât cel pe care îl vezi din Sahara. Dacă vrei să rămâi cu amintiri de neuitat, alege să mergi într-o excursie ghidată prin deșert în care să călărești cămile și să te bucuri de un apus al soarelui.

Sousse

Sousse

Sousse, Tunisia

Este o stațiune portuară în care foarte mulți europeni aleg să își petreaca vacanța. Datorită caselor vopsite în alb și albastru, te vei simți ca în Grecia. Medina ( Bazarul-cetate din oraș), te va aduce cu picioarele pe pământ și îți va aduce aminte că ești pe pământ african. Acesta îți oferă o mulțime de tarabe în care abundă culorile și aromele, toate conturate frumos de o muzică locală și de graiul zgomotos al tunisienilor.

Cartagina

Este unul dintre cele mai bogate orașe din lume din punct de vedere cultural. Asupra acestei localități și-au lăsat amprenta o mulțime de civilizații, printre care și fenicienii, punii sau romanii.  Este adevărat că multe situri arheologice din Cargagina sunt în ruină, însă asta nu îți oprește cu nimic imaginația să zburde. Nu vei găsi doar ruine, ci și locuri deosebit de frumoase cum ar fi Amfiteatrul Roman, Parcul Arheologic, Baile Gargilius și Antoninus Pius sau Dealul Byrsa.

 

Lacul Chott El Djerid

Este un loc minunat și unic în lume. Acoperit de o crustă de sare care îți permite să străbați lacul pe jos, oferă un peisaj desprins din alte lumi. Merită să vezi strălucirea soarelui pe imensa suprafață sărată, deoarece va rămâne o amintire inedită pe care o vei putea rememora toată viața.

Sunt multe alte locuri de vizitat în Tunisia, majoritatea impresionante. 

Găsește alaturi de Dertour cele mai bune oferte de vacanță în Tunisia!