Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: Sevilla

5 Locații superbe unde s-a filmat Game of Thrones

Sursa foto: Dreamer4679/Shutterstock.com

Celebrul serial Game of Thrones a stârnit mai multă vâlvă și controversă în rândul fanilor decât orice altă producție TV. Este intrigant, palpitant, imprevizibil și uimitor! În plus, ne prezintă locații splendide din întreaga lume, cu cetăți medievale impozante, plaje mirifice și peisaje incredibile.

Te-ai întrebat vreodată unde se găsesc în realitate tronurile familiei Stark, Targaryen, Lannister și unde s-au turnat scenele de bătălie dintre înfiorătorii White Walkers și apărătorii faimosului Zid din Nord?

Citeste in continuare »

5 locuri unde te poți bucura de un spectacol grandios de flamenco în Sevilla

Sursa foto: Romija/Shutterstock.com

Când oamenii vorbesc despre flamenco, adesea folosesc cuvântul „duende”. Este un cuvânt care nu are o traducere exactă, dar care se referă la spiritul spectacolului și la pasiunea transmisă de chitariștii, vocaliștii și, mai cu seamă, de dansatoarele acestui gen muzical. Nimeni nu știe cu precizie unde a luat naștere curentul flamenco, dar se bănuiește că ar fi undeva în sudul Spaniei, în Sevilla, Granada sau în Cadíz. În zilele noastre, Sevilla a rămas cel mai important pilon al acestui gen muzical, găzduind de altfel printre cele mai grandioase spectacole de flamenco din întreaga lume.

Dacă plănuiești să vizitezi Sevilla, nu ezita să mergi să vizionezi un spectacol de flamenco! Este o experiență unică, ce nu se poate compara cu nimic și de care nu vei avea parte în alte părți ale lumii.

Citeste in continuare »

Ghid turistic în Sevilla, capitala Andaluziei

Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock.com

Sevilla este, fără îndoială, inima regiunii Andaluzia din Spania. Nicio vizită în sudul Spaniei nu ar fi completă fără a petrece câteva zile explorând acest superb oraș, unde experiențele culturale și culinare sunt diferite de tot ceea ce găsești in orice altă parte a lumii. De la dansul Flamenco și degustările de tapas până la o serie impresionantă de situri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO, Sevilla are, cu siguranță, o mulțime de lucruri interesante de descoperit.

Capitala Andaluziei este, de asemenea, un punct excelent din care să pornești în explorarea altor zone uimitoare din sudul Spaniei, cum ar fi Cordoba și fascinantele sate albe. Iar pentru că sistemul de transport feroviar este excelent în această parte a țării, îți va fi extrem de ușor să te deplasezi de la un obiectiv turistic la altul.

Ce anume trebuie să vezi, mai exact, în Sevilla?

Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour