Sfaturi si recomandari pentru calatorii

Tag: dubrovnik

Ghid de călătorie în Dubrovnik, Croația

Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Înălțându-se deasupra Mării Adriatice, cu un fundal de munți calcaroși, Dubrovnik este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase și bine conservate orașe medievale din întreaga lume. Timp de sute de ani, Dubrovnik a rivalizat cu Veneția ca port comercial, cu imensele sale ziduri de piatră construite între secolele XI și XVII ce oferă protecție acestui fost oraș-stat. În zilele noastre, aceste ziduri înconjoară centrul istoric al orașului, iar o plimbare de-a lungul lor oferă vizitatorilor unele dintre cele mai frumoase priveliști asupra „Perlei Adriaticii” și insulelor luxuriante din jur.

Citeste in continuare »

5 Locații superbe unde s-a filmat Game of Thrones

Sursa foto: Dreamer4679/Shutterstock.com

Celebrul serial Game of Thrones a stârnit mai multă vâlvă și controversă în rândul fanilor decât orice altă producție TV. Este intrigant, palpitant, imprevizibil și uimitor! În plus, ne prezintă locații splendide din întreaga lume, cu cetăți medievale impozante, plaje mirifice și peisaje incredibile.

Te-ai întrebat vreodată unde se găsesc în realitate tronurile familiei Stark, Targaryen, Lannister și unde s-au turnat scenele de bătălie dintre înfiorătorii White Walkers și apărătorii faimosului Zid din Nord?

Citeste in continuare »

5 motive sa vizitezi orasul Dubrovnik din Croatia

Sursa foto: Ihor Pasternak/Shutterstock.com

Dramaturgul irlandez George Bernard Shaw, spunea: “Daca vreti sa vedeti cum arata Raiul pe Pamant, mergeti in Dubrovnik”. Incantatorul oras, inconjurat de ziduri medievale impresionante si asezat de-a lungul stralucitoarei Mari Adriatice, a inspirat o multime de artisti, scriitori si poeti de-a lungul secolelor si continua sa ii incante pe vizitatori in zilele noastre. Pentru calatorii in cautare de plaje luxuriante, castele misterioase si arhitectura medievala bine conservata, Dubrovnik este, cu siguranta, o alegere excelenta.

Iata 5 motive pentru care merita sa vizitezi orasul Dubrovnik, “Perla Adriaticii”:

Citeste in continuare »

Descopera Dubrovnik – Locatia in care s-a filmat serialul Game of Thrones

Dubrovnik Croatia

Fie ca vizitezi pentru prima data sau pentru a zecea oara Dubrovnik, sentimentul de admiratie fata de frumusetea orasului va fi prezent pe tot parcursul expeditiei in vechiul oras de pe coasta Marii Adriatice. Peisajele care iti taie respiratia sunt atat de spectaculoase, incat locul a fost aleas drept locatie pentru orasul fictional King’s Landing din Game of Thrones. Citeste in continuare »

© 2024 Blog Dertour