JKboy Jatenipat/Shutterstock.com

Singapore este unul dintre cele mai atractive orașe din lume, ce ascunde sute de obiective turistice care fac milioane de turiști să vină aici în fiecare an. Este un oraș stat, situat pe o insulă, a căre istorii este extrem de interesantă. Aceasta începe în urmă cu peste 1700 de ani, mai exact în secolul III după Hristos, atunci când insula era folosită pe post de adăpost pentru imperiul Srivijaya din Sumatra. De-a lungul timpului a avut perioade de dezvoltare foarte rapidă, dar și de decădere.

Astăzi, Singapore este într-una dintre cele mai înfloritoare perioade și se laudă cu extrem de multe lucruri.

Dintre acestea, iată 10 pe care trebuie neapărat să le știi:

  1. Este cel mai scump stat din Asia de Sud- Est. Dacă vrei să mergi într-o vacanță în Singapore este bine să te pregătești din punct de vedere financiar, deoarece nu este deloc apropiat din punct de vedere al costurilor de alte state din aceeași zonă a lumii. Totuși, comparativ cu statele din vestul Europei Singapore nu este chiar atât de scump. În plus, merită din plin efortul financiar, în condițiile în care oferă un peisaj urban incredibil, criminalitate aproape zero și o curățenie demnă de invidiat.
  2. Chiar dacă este scump, oferă o mulțime de obiective turistice gratuite. Dacă ajungi în Singapore și vrei să vizitezi pe bani puțini, nu trebuie să îți faci griji. Există o mulțime de obiective ce pot fi vizitate în mod gratuit și există numeroase soluții prin care poți mânca ieftin. În ceea ce privește obiectivele gratuite, următoarele sunt cele care merită toată atenția:
  • Buddha Tooth Relic Temple. Este un templu budist în care se crede că este adăpostit un dinte al lui Budha;
  • Grădina Botanică. Este un adevărat Paradis al culorilor, pe care îl poți descoperi în centrul localității. Cu siguranță, o vizită aici îți poate alimenta atât simțul vizual, cât și simțul olfactiv;
  • Vârful Bukit Timah. Tot fără niciun cost poți să te cațeri pe cel mai înalt vârf singaporez, care are 163 de metri. Nu este mare, însă călătoria este foarte plăcută și priveliștea este minunată;
  • Gardens By the Bay. Este unul dintre obiectivele pe care niciun turist nu le ratează. Este și normal în condițiile în care aici se găsesc acei copaci superfaimoși construiți de om, dar și cele două domuri de sticlă, reprezentative pentru Singapore. Grădina este uriașă și ascunde o mulțime de lucruri pe care le poți descoperi gratuit. Este adevărat că trebuie să plătești dacă vrei să  urci în turnul pentru observație, însă o simplă plimbare poate să îți alimenteze setea de cunoaștere;
  • Grădinile tematice Jurong Lake. Sunt locurile în care te poți apropia foarte mult de China sau Japonia, cel puțin din punct de vedere peisagistic și arhitectural. O plimbare pe aici este, de asemenea, deosebit de plăcută.

Lista cu obiective ce pot fi vizitate gratuit continuă, fiind cel puțin câteva zeci. Tocmai de aceea, este bine să te informezi extrem de bine înainte de a pune pe listă ceea ce urmează să vezi.

  1. Singaporezii vorbesc mai multe limbi. Chiar dacă limba oficială este Malaieză, poți să vorbești cu aproape orice locuitor și chineză, Tamilă sau engleză.
  2. Cu o suprafață de doar 682.7 km pătrați, Singapore este una dintre cele mai mici 20 de țări din întreaga lume. De asemenea, este unul dintre cele 3 orașe state din lume, alături de Monaco și Vatican.
  3. Mâncarea din oraș este delicioasă. O poți încerca la restaurantele care te întâmpină peste tot și de asemenea, o poți gusta în food court-urile speciale din centrul orașului. Această a doua variantă este excelentă pentru cei care caută soluții ieftine, în condițiile în care o porție de mâncare este până în 4 dolari iar aromele colorează extrem de bine vizita în Asia.
  4. Singapore este un oraș al Mall-urilor. Cu greu găsești în lume un oraș care să aibă mai multe Malluri decât Singapore. Este bine să le eviți, totuși, în condițiile în care sunt destul de costisitoare. Cumpărăturile le poți face în Little India, Chinatown sau Bugis Street Market unde poți gusta mai bine din atmosfera Singaporeză și găsești prețuri mult mai bune.
  5. Internetul este gratuit mai peste tot prin oraș. Vei descoperi cu încântare că poți să navighezi în voie pe internet, în orice bar, club sau cafenea, dar și pe străzi. Pentru a te putea bucura de internet ai nevoie de o cartelă SIM și de o aplicație care îți oferă informații despre toate conexiunile din apropierea ta.
  6. Pe lângă insula principală, Singapore are nu mai puțin de 63 de insule mult mai micuțe, foarte frumoase. Este adevărat că multe dintre acestea nu sunt locuite și pot fi vizitate cu greu, insă merită făcută o listă cu cele mai interesante.
  7. Există o limită de înălțime pentru construcțiile din oraș. Atunci când te gândești la Singapore te gândești la un peisaj urban cu clădiri extrem de inalte. Ceea ce știu foarte puțini oameni este că nu vei găsi niciodată o clădire mai înaltă de 280 de metri, în condițiile în care aceasta este limita maximă. Dacă vrei clădiri cu adevărat uriașe, poți merge în Dubai.
  8. Cel mai costisitor serviciu din Singapore este cazarea. Dacă alegi să stai într-un hotel poți ajunge să cheltuiești până la 200 de euro pe noapte, pentru o singură persoană. Totuși, există și variante mai ieftine denumite POD-uri, care sunt niște capsule de dimensiuni reduse în care poți să faci un singur lucru: să dormi. Pentru acestea vei plăti mai puțin și grație lor vei câștiga și o experiență nouă.

Alte informații utile

Pentru a ajunge în Singapore nu ai nevoie de viză, atâta vreme cât nu stai mai mult de 90 de zile. Asigurarea medicală este obligatorie iar hainele pe care trebuie să le ai la tine este bine să fie cât mai ușoare . În general, în Singapore este cald, chiar și în lunile mai ploioase care sunt Noiembrie, Decembrie și Ianuarie.

Oferte de vacanță în Singapore vezi aici!