*Sursa foto: Piith Hant / Shutterstock.com

Neconventionalul poate fi regasit in orice domeniu, iar cel ar arhitecturii nu prezinta nicidecum exceptii. Numeroase constructii atipice prind forma in marile orase ale Europei si starnesc curiozitatea turistilor, datorita formelor bizare, a designului sau o cromaticii.

Iata 5 cladiri din Europa care atrag sute de turisti, dornici sa le descopere povestea si configuratia:

  1. Casa do Penedo, Portugalia

Casa de Piatra din Portugalia pare sa fi fost inspirata din povestile Familiei Flintstone, caci este compusa din doar patru bolovani imensi, iar construirea ei a durat doi ani. A servit initial drept locuinta de vacanta pentru inginerul care a construit-o, iar, in prezent, a fost transformata in muzeu. Este vizitata de mii de turisti, fascinanti de modul in care se integreaza in mijlocul decorului naturii.

*Sursa foto: Bruno Ismael Silva Alves / Shutterstock.com

  1. Casa care danseaza, Praga

Creand un contrast puternic fata de cladirile predominante in Praga, de inspiratie baroca, gotica si Art Nouveau, “Casa care danseaza” a starnit numeroase controverse. Treptat, constructia a capatat recunastere internationala si a devenit un simbol modern al orasului.

In prezent, serveste drept cladire de birouri, insa puteti servi masa pe acoperisul acesteia, la restaurantul care ofera o panorama spectaculoasa asupra Castelului Praga si asupra raului Vltava.

*Sursa foto: Gaspar Janos / Shutterstock.com

  1. The Crooked House, Polonia

Orasul polonez Sopot gazduieste o alta cladire care pare sa sfideze legile fizicii, cu o structura asimetrica, inspirata din benzi desenate. Este cea mai fotografiata cladire din Polonia si gazduieste birouri, magazine, restaurante si diferite evenimente culturale. Mai mult, aici a fost inaugurat The Wall of Fame, un perete pe care personalitatile participante la evenimente isi imprima semnatura.

*Sursa foto: Konstantin Tronin / Shutterstock.com

  1. Waldspirale, Germania

“Padurea Spirala” reprezinta o cladire de apartamente care impresioneaza prin aspectul multicolor si prin faptul ca toate cele 1.000 de ferestre au un design unic, iar usile fiecarui apartament au clante diferite.

Faimosul arhitect austriac Friedensreich Hundertwasser a combinat forme neregulate, imbracandu-le in culori vii, reusind un efect vizual surprinzator. Constructia gazduieste apartamente, un bar si un restaurant, plasate in turnul cu acoperis in forma de ceapa.

*Sursa foto: Mikhail Varentsov / Shutterstock.com

5.Inntel Hotel Zaandam, Olanda

Hotelul arata precum un puzzle format din numeroase casute, asezate una peste alta, si il puteti admira in Amsterdam. Reprezinta un important simbol al orasului, iar drept sursa de inspiratie a servit pictura lui Monet – “Casa albastra”.

Fatada prezinta un design specific caselor din regiunea Zaan, iar interiorul este de inspiratie contemporana, pastrand, totusi, conexiunea cu istoria, prin fotografiile cu orasul, surprins de-a lungul vremii.

*Sursa foto: Piith Hant / Shutterstock.com

Descopera ofertele Dertour pentru aceste destinatii: http://www.dertour.ro/