*Sursa foto: famveld / Shutterstock.com

Una dintre activitatile preferate ale iubitorilor de iarna este patinajul, iar atractia pentru acesta nu presupune sa detii abilitati innascute, ci doar sa iti placa sa te distrezi. Vei deprinde imediat experienta pe patine si vei descoperi beneficiile acestui sport in aer liber.

Mai mult, majoritatea patinoarelor sunt amplasate in proximitatea targurilor de Craciun, astfel ai parte de o atmosfera de sarbatoare completa.

Iata 4 destinatii pentru o experienta de patinaj inedita:

  1. Patinoarul Somerset House, Londra

Casa memoriala Somerset gazduieste trei galerii de arta, fiind recunoscuta pentru faptul ca detine o mare colectie de picturi impresioniste. Totusi, curtea se transforma, pe timp de iarna, intr-un patinoar in aer liber, adunand sute de persoane dornice sa-si testeze aptitudinile pe gheata, toate astea la umbra unui edificiu impresionant.

*Sursa foto: Cedric Weber / Shutterstock.com

  1. Patinoarul Hôtel de Ville, Paris

Romantic in orice perioada, Parisul adaposteste chiar in fata primariei (Hôtel de Ville) un loc pentru patinatorii experimentati si pentru cei amatori. Impresionanta cladire a administratiei dispune de o fatada neorenascentista uimitoare si, deseori, organizeaza evenimente artistice si culturale la care puteti participa.

*Sursa foto: Kiev Victor / Shutterstock.com

  1. Patinoarul “Ice Dream”, Viena

Experimenteaza bucuria pe gheata in Viena, la patinoarul din preajma primariei si a renumitului teatru vienez Burgtheater! Iluminat in zeci de culori, patinoarul se intinde pe o suprafata imensa, o sesiune de patinaj iti va reda starea de bine. Apoi, ai ocazia sa degusti, de la targul de Craciun din apropiere, prajiturile traditionale cu martipan sau vinul fiert, rasfatul perfect impotriva frigului.

*Sursa foto: posztos / Shutterstock.com

  1. Patinoarul din Parcul Orasului, Budapesta

Castelul Vajdahunyad, construit initial din carton si lemn si, ulterior, refacut integral din piatra, vegheaza asupra patinoarului din Parcul Orasului, Budapesta. Cu o priveliste romantica asupra castelului, patinoarul atrage anual zeci de turisti, dornici sa experimenteze unul dintre cele mai populare sporturi pe gheata.

*Sursa foto: viewgene / Shutterstock.com

Descopera ofertele Dertour pentru aceste destinatii: http://www.dertour.ro/