*Sursa foto: f11photo/Shutterstock.com

Daca esti pus pe aventura, include Scotia in bucket list-ul de travel si rezerva-ti timp sa descoperi legendele locale, castelele care te lasa fara grai, lacurile ce au servit drept inspiratie pentru condeiele ilustre, jocurile traditionale si peisajele verzi.

Iata 5 experiente si atractii turistice care merita atentia ta atunci cand ajungi in capitala Scotiei:

1. Povesti cu vrajitori si peisaje cu iz scotian

Nici prin gand sa nu-ti treaca sa ratezi o plimbare la bordul faimosului “The Jacobite”, trenul prezent in cele opt filme din seria Harry Potter! Pornind spre Hogwarts, vei parcurge peste 60 de kilometri intre Fort William si Mallaig, lasand de-o parte si de alta reale capodopere naturale scotiene. Odata ajuns in Mallaig, fa-ti timp sa parcurgi orasul-port, un alt “platou” de filmare pentru peliculele copilariei.

*Sursa foto:  Samot/Shutterstock.com

2. Castelele, muzeele si galeriile de arta

Pentru a experimenta cultura si istoria locala, vizitarea principalelor edificii este un must. Astfel, pornind din Royal Mile, popseste la Castelul Edinburgh, pazind fidel imprejurimile de pe creasta unui vulcan adormit. Regasesti aici Muzeul de Razboi, bijuteriile coroanei, Palatul Regal, Memorialul Scotian de Razboi si temnitele antice. Include pe lista de vizitare Palatul Holyrood, Muzeul National, Muzeul Copilariei, Muzeul Scriitorilor si iahtul regal Britannia.

*Sursa foto: f11photo/Shutterstock.com

3. Fantomele din Edinburgh

Odata cu lasarea intunericului, pregateste-te sa faci cunostinta cu o alta perspectiva a orasului, construita pe marginea legendelor despre inspaimanatoare creaturi si spirite. Astfel, luand la pas orasul, explorand cele mai vechi constructii, ti se vor dezvalui povestiri sinistre din secolele trecute, care readuc in lumina personaje antagonice, spirite, criminali si alte aparitii aparent inexplicabile.

Poti opta intre tururile istorice si cele dramatice, acestea din urma implicand si aparitia unor persoane deghizate, pentru a alimenta intensitatea povestilor si a miturilor locale.

*Sursa foto: Songquan Deng/Shutterstock.com

4. Cele mai surprinzatoare puncte de belvedere

Si, pentru ca astfel de deplasari si orase trebuie neaparat imortalizate in fotografii cool de vacanta, ar fi bine sa te interesezi de unde poti surprinde cele mai frumoase peisaje si privelisti ale orasului. Edinburgh ti se asterne la picioare din anumite puncte strategice, astfel ca unul dintre cele mai inalte dealuri ale orasului il regasesti in Parcul Holyrood, denumit Arthur’s Seat. Legendele spun ca aici se regasea Camelotul, tinutul de basm al regelui Arthur. Desi vei parcurge pe drum 40 – 45 de minute, privelistea merita din plin.

Alte locuri de unde poti surprinde vibratia intregului oras sunt Monumentul lui Sir Walter Scott si dealul Calton.

*Sursa foto: Aleksandr Vrublevskiy/Shutterstock.com

5. Catarari, pub-uri si ciocolata prajita

Crestele semete ale Scotiei sunt adesea surprinse de temerarii turisti, dornici de aer curat si experiente noi. Astfel ca, la Edinburgh International Climbing Arena, cel mai mare spatiu artificial pentru catarari din lume, vei descoperi tainele escaladatului, vei lua lectii de gimnastica si te vei relaxa la SPA. La capitolul pub-uri si restaurante, Royal Mile reuneste si satisface toate asteptarile; strada abunda in magazine, terase, restaurante, avand un farmec urban aparte.

Oferta culinara este extrem de generoasa, incluzand atat preparate locale, cat si internationale. Daca vrei sa experimentezi din particularitatile culinare, incearca haggis-ul, preparatul emblematic al Scotiei, somonul afumat sau ciocolata imbracata in aluat, apoi prajita.

*Sursa foto: Ann in the uk/Shutterstock.com


Porneste in aventura vietii tale si prinde oferta Dertour pentru un city break in Edinburgh: http://www.dertour.ro/city-break/scotia/edinburgh