*Sursa foto: fokke baarssen/Shutterstock.com

Daca relaxarea, aventura si micile descoperiri sunt cuvintele-cheie pentru o evadare perfecta, include Valletta pe lista destinatiilor de vacanta si porneste in cautarea soarelui! Malta este surprinzatoare gratie arhitecturii, a porturilor naturale, a peisajelor cu influente puternic mediteraneene si a nenumaratelor atractii turistice pe care le gazduieste.

Iata 5 obiective turistice si cateva ponturi pentru o escapada reusita in capitala Maltei:

1. Fortul Sfantul Elmo

Valletta

Valletta

Reprezentativa pentru Valletta este aceasta structura fortificata, aflata la malul portului Marsamxett. Utilitatea concreta a Fortului era aceea de a preveni orasul de invazii, fiind inconjurat de ziduri de dimensiuni fascinante. In prezent, in incinta functioneaza academia de politie a Maltei si un muzeu dedicat istoriei si legendelor acestei fortificatii. Mai mult, merita sa il vizitezi datorita perspectivei uimitoare asupra intinderilor marine si a garantiei ca vei suprinde niste fotografii de invidiat.

2. Palatul Marilor Maestri

Palatul gazduieste oficialitatile curente, respectiv Casa Reprezentantilor si sediul presedintelui maltez. Impresionant din punct de vedere arhitectural, Palatul detine numeroase bijuterii culturale, precum opere de arta, documente, armuri si arme vechi. De pilda, Camera Consiliului este impodobita cu goblenuri valoroase, tesute in Franta. Alta incapere impresionanta este Sala Consiliului Suprem al Cavalerilor, impodobita cu fresce si cu portrete ale celor mai importanti maestri si conducatori europeni.

3. Catedrala Sfantul Paul

Catedrala Sfantul Paul

Catedrala Sfantul Paul

Piata Independentei adaposteste Catedrala de tip anglican Sfantul Paul, fiind locul ideal pentru cateva momente de reculegere intr-o liniste binecuvantata. Catedrala este una dintre cele mai vechi constructii ale Maltei, iar turnul acesteia depaseste 65 de metri si te priveste in orice punct al orasului te-ai afla. Iubitorii de arta si de istorie vor fi incantati de detaliile arhitecturale ale edificiului, precum si de obiectele de arta din interior – altarul proiectat de Matteo Perez d’Aleccio si picturile lui Attilio Palombi.

4. Gradinile Barrakka

Gradinile Barraka, reale oaze de verdeata si miresme, ofera o priveliste uimitoare asupra Marelui Port. In incinta exista diferite monumente prin care se comemoreaza evenimentele istorice si eroii Maltei, precum cel dedicat lui Alexander Bell sau placile comemorative dedicate revolutiei ungare, Primaverii de la Praga si lui Giuseppe Garibaldi. Astfel ca, vei patrunde intr-o atmosfera romantica si relaxanta, strabatand cadre naturale idilice si admirand bogatia vegetatiei.

5. Restaurante si delicii culinare

Desert apetisant

Desert apetisant

Dupa ce ai vizitat frumusetile culturale ale Maltei, sigur ti s-a facut pofta de ceva bun! In apropierea gradinilor gasesti, de exemplu, un labirint de stradute intesate de magazine de suveniruri, terase si restaurante, numai bune pentru a poposi si a experimenta gastronomia malteza. Daca esti pus pe incercat gusturi si preparate noi, incearca Fenek-ul, adica iepure gatit in vin, ori Pastizii, un produs de patiserie umplut cu branza cremoasa si mazare. Nici la capitolul dulciuri nu vei avea de suferit, caci poti alege deserturile in foietaj, cu dulceata de curmale, ori Kannoli, ruloul crocant cu ricotta si presarat cu fulgi de ciocolata.


Fa-ti bagajele si descopera noi taramuri fascinante! Descoperă gama noastră de hoteluri din Malta!