*Sursa foto: Yasonya/Shutterstock.com

Amsterdam este un oras superb in care poti descoperi numeroase muzee interesante si alte obiective turistice de interes, insa daca petreci o perioada mai lunga in oras s-ar putea sa iti doresti sa mai vezi si altceva, asa ca ne-am gandit si la acest lucru si iti propunem 7 destinatii splendide care se afla in apropierea Amsterdamului.

1. Rotterdam

*Sursa foto:  mihaiulia/Shutterstock.com

Rotterdam este un oras situat in vestul tarii, la numai 80 de kilometri de Amsterdam. Distanta dintre cele doua orase poate fi strabatuta atat cu trenul, cat si cu masina personala sau autobuzul. Orasul este cunoscut indeosebi datorita portului – care este si cel mai mare din Europa – si arhitecturii futuriste a cladirilor.

In timpul vizitezi tale asigura-te ca nu ocolesti Markthal, Podul Erasmus si Chinatown.

2. Alkmaars

*Sursa foto: Alla Khananashvili/Shutterstock.com

Dupa numai 40 de minute de calatorit cu trenul din Amsterdam vei ajunge in Alkmaars un orasel dragut din nordul Olandei, renumit pentru piata cu branza din inima orasului. Fiind o traditie ce continua de mai bine de cinci secole, piata cu branza din Alkmaars este un adevarat spectacol culinar pe care nu vrei sa-l ratezi.

3. Leiden

*Sursa foto: Nataliya Nazarova/Shutterstock.com

Orasul Leiden este un loc pitoresc pe care nu trebuie sa il ocolesti in timpul sederii tale in Olanda. Cu cele trei canale superbe, arhitectura deosebita si linistea specifica unui oras micut, Leiden te va fermeca pe loc si te va face sa te indragostesti iremediabil de el. Daca vrei sa ai parte de o experienta autentica, fa o plimbare cu barca pe unul dintre canalele din oras si descopera o cu totul alta fata a orasului.

4. Haga

*Sursa foto:  parasolia/Shutterstock.com

Dupa Amsterdam si Rotterdam, Haga este urmatorul oras mare din Olanda pe care trebuie neaparat sa il vezi. Numit adesea si “capitala judiciara a lumii” din pricina numarului impresionant de curti internationale ce isi au sediul in oras, Haga este unul dintre cele mai linistite si organizate orasele din tara.

Atunci cand vorbim de turism nu ocolim resort-ul Scheveningen, cladirile superbe din centrul vechi si muzeele interesante ce se afla in inima orasului.

5. Volendam

*Sursa foto: Gennady Stetsenko/Shutterstock.com

Vrei sa cunosti adevaratul spirit olandez? Fa o vizita satului pescaresc Volendam, ce se afla la o distanta de numai 30 de minute de Amsterdam. Aici poti admira vechiul port care este imbracat in culori vibrante si te poti fotografia purtand straie traditionale. Daca asta nu era suficient, tot in Volendam poti incerca si unele dintre cele mai delicioase preparate traditionale.

6. Bruges

*Sursa foto: S-F/Shutterstock.com

Situat in nordul Beligiei, Bruges este un orasel romatic ce este strabatut de numeroase canale. Cladirile vechi, medievale, canalele inguste si mancarea delicioasa sunt doar cateva elemente care te vor face sa iti amintesti de vizita la Bruges toata viata. Nu ne crezi pe cuvant? Viziteaza si tu oraselul “vedeta” al Belgiei intr-o excursie de o zi in urmatorul sejur in Amsterdam!

7. Gradinile Keukenhof

*Sursa foto:  MarinaDa/Shutterstock.com

Nicio vizita in Olanda nu e completa fara o oprire la Gradinile Keukenhof. Cea mai mare gradina din lume se afla in orasul Lisse, la doar cativa kilometri de Amsterdam. Mirosul, culorile si energia pozitiva ce inconjoara acest loc iti vor da o stare de bine molipsitoare pe care chiar te rugam sa o aduci si acasa.


Descopera capitala Olandei de Revelion! Petrece un sejur de neuitat pe strazile “Venetiei din nordul Europei” si bucura-te de obiectivele superbe din Amsterdam si din imprejurimi. Rezerva acum un loc si profita de preturi care incep de la 600 de euro/persoana pentru un sejur de 5 nopti intr-un hotel de 3 stele. Afla mai multe detalii pe – http://www.dertour.ro/revelion/amsterdam