*Sursa foto: pixelliebe / Shutterstock.com

Insulele Spaniei sunt cadrul idilic pentru iubitorii de valuri si soare, Mallorca dezvaluindu-se incantatoare si inepuizabila in posibilitati de relaxare sau distractie. Fiecare regiune atrage prin specificul ei, astfel ca vei experimenta zone istorice, intesate cu monumente-simbol, zone exotice si rustice, unde te vei indragosti de vegetatia si peisajele insulei.

Iata 5 obiective turistice pe care trebuie sa le incluzi pe lista ta de vacanta:

  1. Palma de Mallorca

Capitala respira istorie prin fiecare colt si straduta, frumusetea arhitecturala surprinsa in cladiri devenind coplesitoare. Ratacind pe strazile pietruite sau prin piete, vei remarca edificii spectaculoase, precum: Catedrala La Seu, Castelul de San Carlos, Catedrala Santa Maria, Palatul Almudaina si Castell de Bellver, singurul castel circular din Spania. Acesta din urma este situat in varful dealului Puig de Sa Mesquida, un minunat loc de belvedere asupra intregului inconjurator.

*Sursa foto: Val Thoermer / Shutterstock.com

  1. Cap Formentor

Acesta este punctul cel mai nordic al insulei si, de asemenea, cel mai exemplificativ pentru spiritul rural al Mallorcai. Veti simti cum, usor, usor, va deconectati de la ritmul alert, pasind intr-o oaza de relaxare, ornata cu livezi de maslini, casute pitoresti, mori uriase si petice de verde crud. Surprinzatoare sunt si peisajele din aceasta zona, dandu-ti impresia ca tarmul stancos si marea involburata se contopesc, formand un intreg.

*Sursa foto: Allard One / Shutterstock.com

  1. Manastirea Lluc

Pana sa ajungeti la manastire, ia-ti ragaz cateva ore pentru a admira imprejurimile de la poalele muntilor Tramuntana, satele pitoresti, cetatile si minunatele golfuri cu ape turcoaz. Apoi, porneste inspre manastirea Lluc, cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Mallorca. Aceasta se afla la 500 de metri deasupra nivelului marii si gazduieste La Moreneta, o statuie care ii infatiseaza pe Fecioara Maria si pe pruncul Iisus, considerata facatoare de miracole. Capela care adaposeste statuia este ornata cu pietre pretioase. Mai mult, daca va doriti o experienta completa, puteti inchiria o camera in incinta.

*Sursa foto: TravelNerd / Shutterstock.com

  1. Trenul Soller

O plimbare cu faimosul tren Soller este un must-have, odata ajunsi in Mallorca. Acesta te poarta pe un traseu flancat de-o parte de munti, iar de cealalta, de mare. Apoi, vei cutreiera campiile cu portocali si lamai, vei trece prin nenumarate tuneluri, lasand in urma peisaje inimaginabil de frumoase. De asemenea, se efectueaza opriri in puncte de belvedere, pentru a putea imortaliza toate acestea in fotografii. Asadar, daca tanjesti la o reintoarcere in copilarie, dar si la o portie dozata de adrenalina, prin trasee provocatoare, nu ezita sa experimentezi aceasta excursie.

*Sursa foto: Anna Lurye / Shutterstock.com

  1. Fabrica de perle

Manacor, al doilea oras ca marime dupa Palma, gazduieste celebra fabrica de perle a insulei, in cadrul careia sunt produse celebrele perle de Mallorca. Daca doresti sa treci sub lupa aceasta industrie, nu ezita sa vizitezi fabrica. Aici poti admira perle si bijuterii din perle, insa multe dintre tehnicile de productie sunt tinute secret din motive de concurenta.

*Sursa foto: Antonio Gravante / Shutterstock.com


Fa-ti bagajele si pregateste-te pentru o escapada intr-una dintre destinatiile tale favorite! Consulta ofertele early booking in Mallorca pe: http://www.dertour.ro/early-booking/spania/mallorca sau in agentiile Dertour: http://agentii.dertour.ro/