*Sursa foto: Kokliang / Shutterstock.com

Ai simtit vreodata impulsul de a descoperi destinatiile preferate de unul singur? Daca raspunsul este da, afla ca aceasta forma de calatorie este din ce in ce mai practicata, mai ales atunci cand simti nevoia de cateva zile in compania propriei persoane, intr-un loc pe care il vizitezi pentru prima oara.

Printre avantajele de a calatori singur se numara posibiliatile nenumarate de a cunoaste persoane noi si de a lega conexiuni, relaxarea de a iti face singur programul, precum si libertatea de alegere si de miscare.

Iata 4 destinatii pe care le poti explora singur, fara sa te simti vreo clipa singur:

1. Sintra, Portugalia

Daca esti pus pe vizitat si pe descoperit frumusetile monumentale si arhitecturale ale acestui orasel montan, inarmeaza-te cu energie si buna dispozitie. Ceea ce face din Sintra o destinatie spectaculoasa este, in primul rand, pozitionarea acesteia la aprox. 19 kilometri de Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei. Apoi, urmeaza palatele si gradinile, inclusiv Palatul Pena, considerat una dintre cele “Sapte minuni ale Portugaliei”.

Alte resedinte regale si nobiliare, pozitionate in decoruri naturale impresionate, sunt Castelo dos Mouros, Palatul Monserrate, Palatul Seteais, Palatul Quinta da Regaleira si Palatul National. Rasfatul culinar nu lipseste din itinerariul de vacanta, oferta fiind variata, de la burgeri pana la mancaruri traditionale, precum: preparatele din peste si fructe de mare, delicioasele prajiturele de Sintra, tartele cu gem, combinate, desigur cu vinul de Porto.

*Sursa foto: Sean Pavone / Shutterstock.com

Prinde ofertele Dertour pentru un city break in Sintra: http://bit.ly/2tlsWdL

2. Malmo, Suedia

Malmo este capitala cele mai sudice regiuni suedeze, Scania, si al treilea oras, ca marime, din Suedia. Este locul perfect pentru a-ti redefini aspiratiile, clasandu-se, in 2016, pe locul 7 in topul celor mai fericite orase din Europa. Vei fi intampinat de o metropola cocheta, extrem de curata, gazda a celui mai inalt turn din Suedia si al celui mai vechi parc public din lume. Daca iti doresti sa-i descoperi particularitatile, include in lista de obiective: Castelul Malmohus, celebrul turn Turning Torso, Parcul de distractii Folkets si Biserica Sf. Petru.

Combina placerea cu miscarea si admira orasul pe bicicleta, strabatand Lilla Torg (Micul Bulevard), unde poti face un popas pentru a savura o cafea sau pentru a degusta din deliciile suedeze. Daca vrei sa faci niste fotografii reusite, opreste-te si in Gamla Vaster, orasul vechi, impodobit de case pitoresti si balcoane cu flori multicolore.

*Sursa foto: kimson / Shutterstock.com

Prinde ofertele Dertour pentru un city break in Malmo: http://bit.ly/2D7fHwM

3. Berlin, Germania

Elibereaza-ti spiritul tanar si fresh si ia la pas cararile Berlinului, una dintre cele mai apreciate si mai tolerante capitale europene. Nu rata Poarta Brandenburg, Insula Muzeelor, Zidul Berlinului, Coloana Victoriei sau Palatul Charlottenburg! Apoi, daca ai nevoie de o portie de socializare, aventureaza-te in cadrul Hackesche Hofe, un complex care gazduieste restaurante, cafenele, hoteluri si magazine.

Gastronomia nemteasca pune accentul pe mancaruri satioase, preparate din carne, cartofi ori branzeturi. Daca vrei o masa rapida, alege binecunoscutii carnati nemtesti, serviti cu cartofi, salate sau baghete. Dupa vizita in Berlin, cunostintele tale istorice vor fi considerabil imbunatatite, caci monumentele si cladirile sale par sa vorbeasca de la sine.

*Sursa foto: canadastock / Shutterstock.com

Prinde ofertele Dertour pentru un city break in Berlin: http://bit.ly/2HdNdnG

4. Lucerna, Elvetia

*Sursa foto: MarinaDa / Shutterstock.com

Situat in “inima tarii”, orasul Lucerna prinde contur pe marginea lanturilor muntoase Pilat si Rigi si a lacului eponim, al patrulea ca marime din tara. O adevarata binecuvantare vizuala vei resimti pe stradutele sale, prin cochetul centru vechi, pe podul de deasupra raului Reuss, prin parcuri sau intr-o plimbare cu barca. Descopera tainele locale, precum legenda fermierului Fritschi, in cinstea caruia, anual, este organizat de catre urmasii acestuia un carnaval.

De asemenea, dupa ce admiri Podul Capelei, Podul Morii, Fortareata Museggmauer, Turnul cu Apa si muzeele, relaxeaza-te pe malul lacului Vierwaldstattersee, admirand gratioasele lebede si, eventual, rasfatandu-le cu mici gustari.

Prinde ofertele Dertour pentru un city break in Lucerna: http://bit.ly/2oWk4Wq