Sursa foto: Vera Larina/Shutterstock.com

Cipru este o destinație de vacanță din ce în ce mai căutată de români. Cu bilete de avion ieftine, cu plaje frumoase, o climă perfectă în aproape orice perioadă a anului și o istorie extrem de bogată, Cipru are ce să-ți ofere chiar și dacă stai mai mult de o săptămână în vacanță.

Dacă vrei să îți organizezi cât mai bine escapada în cea mai mare insulă din Mediterană, iată câteva idei de activități și obiective.

Ce poți face într-o vacanță în Larnaca?

  1. Poți descoperi plajele. Mergi în vacanță să te relaxezi, așadar, un prim pas pe care îl poți face este să petreci câteva ore la plajă. Ai destul de multe opțiuni. Foarte atractivă este Finikoudes Beach, cu apă liniștită, de mică adâncime. Este o plajă perfectă pentru familiile cu copii mici. De asemenea, o opțiune poate fi Mackenzie Beach, micuță și cochetă. Numărul plajelor atractive continuă , Larnaca fiind o destinație foarte bogată din acest punct de vedere.

 

  1. Poți descoperi Lacul Sărat. Este o adevărată încântare, mai ales pe timp de iarnă când pe lac sunt numeroși flamingo și lebede plecate din Europa în țările calde.

 

  1. Poți vizita castelul orașului. Este un castel care avea scopul de a proteja orașul în secolul XVII. Construit de turci în 1625, este un loc ideal pentru poze, care te îmbogățește cultural cu o mulțime de informații istorice utile.

 

  1. Poți vizita Biserica Sf. Lazăr. Este o bisericuță mică și frumoasă, care a fost construită deasupra catacombelor în care a fost îngropat Sfântul Lazăr. Acest personaj biblic are o importanță foarte mare pentru creștini, în condițiile în care  a fost înviat din morți de către Iisus și a fost un mare profet. Acesta a stat timp de 30 de ani în Larnaca, unde a și murit.

 

  1. Te poți plimba pe străduțe. Larnaca este unul dintre cele mai vechi orașe locuite ale lumii, așadar vei descoperi o mulțime de detalii impresionante lăsate de numeroasele civilizații care și-au făcut simțită prezența aici. O simplă plimbare pe străduțe îți poate dezvălui o mulțime de construcții interesante și te poate pune în contact cu localnicii.

 

  1. Poți descoperi viața de noapte. Restaurante, cluburi și baruri în care se cântă muzică live, toate îmbină partea istorică a Larnacăi cu o parte modernă și occidentală. Dacă ești în căutarea distracției, poți găsi cu ușurință ceea ce te interesează.

 

Ce trebuie să știi înainte de a ajunge în Larnaca?

Deși este foarte cunoscută, Larnaca nu este cel mai mare oraș din Cipru, fiind abia al 3-lea, cu aproape 90 000 de locuitori. Cu toate că nu excelează prin mărime, este cel mai vechi și cel mai turistic.

Odată ce pășești în orașul cipriot vei descoperi o mulțime de pisici fără stăpân. Pentru iubitorii de pisici este o adevărată delectare, mai ales că sunt blânde și simpatice.

În principiu, poți ajunge aproape oriunde în oraș pe jos, fără să ai nevoie de transport în comun sau de taxiuri. De fapt, taxiurile sunt destul de rare, așadar, o soluție foarte bună pentru a te deplasa rapid este închirierea unei biciclete.

Deși Cipru este o zonă cu tensiuni destul de mari între localnici, o vizită aici este extrem de sigură și nu necesită nicio informație specială. Tocmai de aceea, merită sa cauți un bilet de avion și să ajungi aici. Dacă vrei să afli mai multe despre prețurile biletelor de avion cu destinația Larnaca, intră pe acest link!