Dacă ți-e gândul mereu la vacanță, nu e nevoie să aștepți vara pentru a te putea bucura de nisip fin, valuri calde sau petreceri pe plajă până la răsărit, pentru că ai o mulțime de locuri unde poți ajunge la mare sau la ocean, în orice lună din an. Desigur, e indicat ca înainte să îți faci bagajul pentru concediu să verifici care este starea vremii și în ce sezon se află colțul din lume în care ți-ai propus să ajungi, asta ca să nu nimerești acolo în perioada musonului.


Dacă ești îndrăgostit de plajă, ai ajuns unde trebuie, pentru că ești pe cale să afli care sunt cele mai frumoase zece locuri din lume unde te poți bronza sau bucura de un cocktail pe un baldachin. Iată care sunt cele mai spectaculoase plaje din lume!

1. Insula Boracay, Philippine

Înconjurată de recifuri de corali, insula Boracay a fost votată cea mai frumoasă de pe întreaga planetă. Face parte din arhipelagul filipinez, în care mai sunt incluse alte peste șapte mii de insule, iar apusurile de aici sunt uimitor de frumoase.

2. Plaja El Nido, Philippine

Asia este plină de plaje spectaculoase, dar aceasta pare să le întreacă pe toate cu frumusețea ei. Cu ape limpezi prin care poți vedea la câțiva metri adâncime și stânci abrupte, încărcate de verdeață, El Nido te uimește de la prima vedere.

3. Plaja Whitehaven, Australia

Nisipul de un alb impresionant și apa impecabil de curată, liniștea și lipsa agitației fac din această plajă din Australia unul dintre locurile în care ai putea crede că ai ajuns în paradis.

4. Plaja Hikkaduwa, Sri Lanka

Mai este denumită și „plaja de smarald”, datorită culorii apei.

5. Plaja Ipanema, Rio de Janeiro, Brazilia

Peisajul oferit de această plajă îți va rămâne pentru totdeauna în minte. Faleza duce către o bucată spectaculoasă de munte, care îți lasă impresia că se aruncă în valurile calme, iar palmierii te introduc în câteva secunde în spiritul de vacanță.

6. Plaja Kite, Republica Dominicană

Republica Dominicană nu este doar o destinație desprinsă, parcă, din Rai, ci și un loc ideal pentru a te putea bucura de sporturile de apă, cum ar fi kite surfingul.

7. Plaja Maya Bay, Ko Phi Phi, Thailand

Îți mai amintești de celebrul film The Beach, în care a jucat Leonardo diCaprio? Scenele au fost filmate aici pentru că peisajele sunt cu adevărat impresionante.

8. Paradise Beach, Mykonos, Grecia

Grecia abundă de plaje cu ape turcoaz și pietre fine, însă cea care le întrece pe toate prin frumusețea ei pare să fie cea care nu degeaba poartă acest nume, de plajă a paradisului.

9. Plaja Rabbit, Lampedusa, Italia

Marea Mediterană pictează numai în nuanțe de albastru și verde tot pământul pe care își odihnește valurile. În Italia, pe plaja Rabbit din Lampedusa, pare că aceasta se întrece pe sine în peisaje care îți taie respirația.

10. Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia

Ultima, dar nu cea din urmă plajă din topul nostru, este plaja Navagio, pe care poți ajunge doar de pe mare. În mijlocul ei tronează o epavă lângă care se fotografiază mii de turiști din toate colțurile lumii care poposesc aici pentru o experiență unică.

Acestea sunt doar zece dintre toate plajele minunate pe care ți le poate oferi planeta. Tu pe care dintre ele ți-ar plăcea să ajungi?