Sursa foto: Phuong D. Nguyen/Shutterstock.com

Dacă ești curios în ceea ce privește cultura și tradițiile indiene, unul dintre cele mai potrivite locuri pe care să le vezi este Jaipur. Orașul roz, așa cum este supranumit, este cel mai mare din regiunea Rajasthan, fiind și capitala acesteia.

Cu o istorie de aproape 300 de ani, Jaipur a devenit una dintre cele mai importante atracții turistice pentru indieni și pentru străini. Unul dintre motivele pentru care este atât de atractiv este faptul că toate clădirile din oraș sunt roz, iar acest lucru datează din 1883, atunci când s-a poruncit ca tot orașul să fie vopsit în această culoare, în cinstea printului Albert.

Astăzi, obiectivele turistice sunt foate bine evidențiate iar turismul este una dintre principalele surse de venit ale localnicilor.

Ce ai de văzut în Jaipur?

Palatul Hawa Mahal. Este o clădire care întrece orice imaginație. Cu o combinație perfectă între arhitectura islamică și arhitectura indusă, seamănă cu un fagure de miere. Nu este o clădire foarte înaltă, având doar 15 metri, însă te poate uimi oricând prin aspectul său. Cea mai bună perioadă să o descoperi este dimineața, atunci când este scăldată într-o lumină aurie.

Jal Mahal. Supranumit și Palatul Apelor, este unul dintre cele mai importante edificii din oraș. Numele i se trage de la faptul că se află în centrul unui lac și brăzdează în cel mai atractiv mod orizontul Jaipurului.

Observatorul Astronomic Jantar Mantar. O vizită în Jaipur nu poate să fie completă dacă nu veezi acest observator. Este unul dintre cele mai mari din lume și găzduiește cel mai mare cadran solar din lume. Numele său se traduce drept „ Formula Magica” s este justificat, în condițiile în care vei descoperi un muzeu cu cele mai interesante instrumente astronomice.

Templele religioase. Jaipur este un oraș al templelor, ca mai toate orașele din India. Unele dintre ele sunt extrem de frumoase și inedite, meritând din plin să le descoperi. Cel mai atractiv este Moti Doongari, situat în centrul orașului și construit chiar în anii 1700, atunci când s-a pus prima caramide pentru localitate. La marginea Jaipurului există și alte temple interesante, cum ar fi Galwh Balgh, denumit și templul Maimutelor, sau Suriya Mandir. Dacă ajungi la Suriya Mandir nu doar că vei descoperi un templu foarte frumos, însă vei avea și o priveliște excelentă asupra orașului.

Centrul istoric al orașului. Întregul oraș este alcătuit din 9 corpuri principale de clădire din care au supraviețuit 7. O plimbare prin centru poate să fie foarte interesantă și îți poate lăsa amintiri de neuitat. Ceea ce este foarte interesant este planul orașului, care urmează principiile Shilpa Shasta.

Există o mulțime de alte lucruri pe care le poți face în Jaipur. În apropierea orașului se află numeroase cetăți antice, forturi sau alte locatii storice, toate bazate pe o cultură total diferită de a noastră.