Sursa foto: Tono Balaguer/Shutterstock.com

Spania iti ofera tot ce ai nevoie pentru o vacanta perfecta la plaja: vreme perfecta, o gama extrem de variata de plaje exotice, mancare delicioasa si o sumedenie de optiuni de sporturi nautice.

Fiind o peninsula, aceasta tara are doua linii de coasta, una de-a lungul Atlanticului si una cu iesire la Marea Mediterana, dar mai presus de toate are Insulele Baleare (printre care se remarca Mallorca si Ibiza) si Insulele Canare (cu celebrele Tenerife si Gran Canaria).

Plajele spaniole vin in toate formele, dimensiunile si culorile. De la golfuri izolate inconjurate de stanci imense la plaje extrem de comerciale, cu facilitati moderne si hoteluri de lux, ai de unde sa alegi.

Avand o gama atat de vasta de plaje, este greu sa decidem care sunt cele mai bune. Alegerea este, pana la urma, subiectiva.

Cu toate acestea, cei mai multi turisti care si-au petrecut vacantele de vara in Spania spun ca urmatoarele 5 plaje sunt cele mai atractive:

1. Carboneras, Almeria

Carboneras, Almeria

Carboneras, Almeria

Almeria este un oras din sud-estul Spaniei, cu iesire la Marea Mediterana, dominat de un castel maur ce il vegheaza de pe un deal.

Aproape de Almeria se gaseste o statiune incantatoare, Carboneras, cunoscuta pentru plajele ei frumoase inconjurate de o mare rezervatie naturala. Este, de asemenea, cunoscuta pentru gustoasele fructe de mare servite in mai toate restaurantele de pe plaje.

Exista cateva plaje marginite de palmieri in jurul golfului, care se intind pe o suprafata destul de mare, unde se pot inchiria sezlonguri si umbrele de soare.

Nisipul este fin si auriu, iar apa este destul de calda in sezonul de vara, fiind astfel numai buna pentru inot.

2. Es Pujols, Formentera

Es Pujols, Formentera

Es Pujols, Formentera

Formentera, una dintre Insulele Baleare, este considerata a fi mult mai frumoasa si mai linistita decat Ibiza, vecina ei.

Plaja Es Pujols, in mod special, este extrem de apreciata, avand nisipuri albe si ape cristaline, de culoarea turcoazului.

Desi nu este pustie, avand o multime de cafenele si restaurante si fiind asezata foarte aproape de un orasel cochet destul de turistic, plaja Es Pujols este totusi destul de linistita.

3. Tossa de Mar, Costa Brava

Tossa de Mar, Costa Brava

Tossa de Mar, Costa Brava

Situata pe coasta Cataloniei, in nord-estul Spaniei, regiunea Costa Brava isi atrage vizitatorii cu plajele ei senine, inconjurate de stanci inalte. Tossa de Mar este un orasel vechi, asezat la jumatatea distantei dintre Barcelona si granita cu Franta.

Are o plaja frumoasa, curbata, cu nisip maroniu si ape limpezi, oferind vizitatorilor sai cateva bonusuri: un castel mare cocotat pe dealul din apropiere, niste ruine romane de explorat si mai multe rezervatii naturale incantatoare.

4. Playa del Ingles, Insulele Canare

Playa del Ingles, Insulele Canare

Playa del Ingles, Insulele Canare

Nu puteam sa facem acest top fara a include o plaja din Insulele Canare.

Situate la aproximativ 95 de kilometri de coasta Africii, in Oceanul Atlantic, cele doua insule Canare principale, Tenerife si Gran Canaria, au o sumedenie de plaje exotice ce par a fi desprinse din Paradis.

Una dintre ele este Playa del Ingles din Gran Canaria, intinsa pe 11 kilometri de nisip fin ce ia forma, treptat, unor dune.

Candva un loc usor salbatic, popular pentru hipioti, astazi Playa del Ingles este plina de hoteluri de lux, restaurante high class si cluburi ce se trezesc la viata la caderea noptii.

5. Cala Mesquida, Mallorca

Cala Mesquida, Mallorca

Cala Mesquida, Mallorca

Mallorca este cea mai mare si cea mai dezvoltata insula din Arhipelagul Insulelor Baleare.

Plaja Cala Mesquida, situata pe coasta de nord-est a insulei, este la mare cautare in randul turistilor, avand mai bine de 7 kilometri de nisip fin inconjurati de un peisaj de vis.

Fiind destul de comerciala, plaja ofera toate facilitatile necesare, inclusiv sezlonguri, umbrele de soare, dar numai un restaurant si un stand de mancare.


Daca te-am convis ca merita sa vizitezi plajele fabuloase ale Spaniei, iti propunem sa alegi din ofertele noastre early-booking sau din ofertele de cazare individuala. Alege vacanta potrivita pentru tine!