Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Ai vazut vreodata o fotografie a unui loc si te-ai intrebat daca imaginea capturata exista cu adevarat? In timp ce multe dintre imaginile pe care le vezi in media sunt prelucrate cu diferite programe de editare, exista totusi cateva locuri pe planeta care arata in realitate de parca ar fi desprinse din povesti sau dintr-o alta lume.

Iata 5 locuri reale, care par magice, pe care le poti vizita:

  1. Sintra, Portugalia

    Sursa foto: Yasonya/Shutterstock.com

Acest oras istoric din Portugalia, pozitionat destul de aproape de Lisabona, a reprezentat o sursa de inspiratie pentru o multime de pictori si scriitori din intreaga lume, inclusiv pentru Lordul Byron cand a scris “Pelerinajul lui Childe Harold”. Vizitatorii sunt fascinati de arhitectura romantica din secolul al XIX-lea a Sintrei, dar si de frumusetea naturala a Parcului Natural Sintra-Cascais. Ansambul de castele al orasului, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, este motivul principal pentru care turistii vin in acest orasel fascinant, cele mai frumoase castele fiind Palatul Pena, Palatul Monserrate, Quinta da Regaleira si Castelul Maurilor.

Inainte de a pleca din Sintra, nu uita sa treci si pe la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei!

  1. Cappadocia, Turcia

    Sursa foto: Alla Laurent/Shutterstock.com

Atat un loc istoric si cultural de mare importanta, cat si o minune naturala, Cappadocia este cu adevarat uluitoare! Renumita pentru hoodoos – cosurile de zana ce s-au format in stanci, in unele dintre ele fiind sculptate locuinte pentru oameni, aceasta zona magica din inima Turciei este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri din lume unde sa zbori cu balonul cu aer cald.

Modul in care se prezinta astazi Cappadocia este datorat unor eruptii vulcanice care au avut loc cu milioane de ani in urma si care au modelat intreaga regiune, ajutate fiind de natura. Astfel, roca moale numita tuf, alaturi de ploaie, vant si nisip au creat platouri imense, vai, defileuri si hornuri, un peisaj impresionant ce nu seamana cu nimic altceva in lumea asta, care a adapostit o vasta metropola subterana acum cateva mii de ani.

  1. Padurea de bambus din Kyoto, Japonia

    Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

Bambusul este atat de popular in Asia, incat are o multime de semnificatii simbolice. In China, aceasta planta reprezinta longevitate, In India simbolizeaza prietenia. Iar in Japonia, se spune ca bambusul ofera protectie impotriva raului. Asadar, nu este de mirare ca Tara Soarelui Rasare este plina de paduri si parcuri naturale impanzite de bambus. Padurea de bambus din Kyoto este insa, de departe, cea mai fascinanta. Considerata una dintre cele mai spectaculoase paduri din intreaga Asie de Sud-Est, aceasta este strabatuta de o alee marginita de mii de copaci inalti de bambus, conturand o imagine pur si simplu magica. Se spune ca acest loc are efecte calmante, mai ales atunci cand vantul se plimba printre trunchiurile impunatoare de bambus, scotand niste sunete muzicale placute si linistitoare.

  1. Salar de Uyuni, Bolivia

    Sursa foto: Olga Kot Photo/Shutterstock.com

Stiai ca Salar de Uyuni din Bolivia este cel mai mare desert de sare din lume? Un hotspot de renume in materie de fotografie, ce pare a fi un orizont fara sfarsit, Salar de Uyuni este, de asemenea, cea mai mare oglinda naturala a lumii. Reflexia cerului in desert creeaza o iluzie optica ce pare a fi desprinsa dintr-o pictura de Salvador Dali. Acoperind o suprafata de 10 000 de km patrati, acest peisaj suprarealist din Bolivia este alcatuit din intinderi de sare stralucitoare si multe lacuri colorate in fel si fel de nuante fluorescente date de mineralele din interiorul lor. Cand este uscat, Salar de Uyuni seamana cu un peisaj acoperit de zapada, dar dupa ploaie, intreaga zona pare a fi o oglinda fara margini.

  1. Colmar, Franta

    Sursa foto: Canadastock/Shutterstock.com

Denumit si “Orasul de Basm”, acest mic oras din nord-estul Frantei pare a fi cu adevarat feeric. Cu o populatie de doar 65 000 de locuitori, Colmar este cunoscut ca fiind orasul in care au trait faimosul pictor Martin Schongauer, sculptorul Frédéric Bartholdi (renumit pentru Statuia Libertatii), precum si pentru vinul alsacian.

Centrul istoric al orasului gazduieste numeroase comori arhitecturale, inclusiv monumente istorice, biserici, muzee si cladiri impozante ce au fost construite intre secolele XII si XIX. Merita sa vizitezi Maison Pfister, Muzeul Koïfhus, Mica Venetie, Maison des Têtes si Biserica Sfantului Martin.


Daca te-a inspirat macar una din destinatiile propuse de noi, te asteptam in agentiile noastre sa planificam impreuna cea mai cool vacanta: https://agentii.dertour.ro/